Reklama

Reklama

Tohle je Sparta!

  • USA Meet the Spartans (více)
Trailer

Bitva začíná! Hrdinný Leonidas, jehož jedinou zbraní jsou kožené spodky, vede oddíl třinácti válečníků, aby bránil Spartu před invazí Peršanů, mezi nimiž nechybí Rocky Balboa, Transformers či hrbatá Paris Hilton. Tahle bláznivá parodie vás rozesměje až k slzám.  Příběh hrdinného Leonidase a tří stovek udatných Sparťanů, kteří do posledního muže padli, aby zabránili invazi armády Peršanů v čele s králem Xerxem, se dočkal bláznivé parodie. Místo Gerarda Butlera se do čela oddílu třinácti válečníků (ano, čtete dobře) postaví Kevin Sorbo (bývalý Hercules) a řady jejich nepřátel rozšíří Ghost Rider se Shrekem, Rocky Balboa, Transformers či hrbatá Paris Hilton. Objeví se i další slavné celebrity, ale ani ty tahle ztřeštěná komedie, jejímiž režiséry jsou Jason Friedberg a Aaron Seltzer, nijak nešetří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (824)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Šíleně přeplácaná parodie, ve který se tvůrci snažili dělat si prdel ze všeho možnýho od Britney Spears, přes ošklivku Betty až po American idol a já nevim, čeho všeho ještě a vzniknul z toho takovej podivnej nesourodej slepenec. Několikrát jsem se zasmál, ale jinak většina "vtipů" vůbec vtipnejch nebyla. No aspoň v tom hraje stále krásná Carmen Electra. update: Tak jsem to viděl znovu a musim hvězdičku přihodit. Když jsem to viděl poprvé, tak jsem na to dost nechápavě čuměl a jenom jsem si řikal "Co to kurva je?", protože takovou šílenost jsem fakt nečekal. Na druhej pokus už jsem věděl, co mě čeká, takže jsem si jen chtěl znovu vychutnat těch několik povedenejch vtipů, co jsem si pamatoval. A na druhej pokus mi připadalo, že ty povedený vtipy lehce převažujou nad těma trapnejma. Záplava odpadů mě už ani nepřekvapuje, protože chápu, že někomu tenhle styl humoru moc nesedí. Já zase třeba nepobírám "suchej" humor typu Monty Python a podobně. Jinak moc nechápu, která bukvice mohla nominovat Carmen Electru na Zlatou malinu. Ona je podle mě naprosto skvělá a je to taková ozdoba filmu. 60% ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Bolestné znásilnění klasické parodie, z nějž si nejhorší tržné rány v oblasti dobrého vkusu odnese hlavně divák. Stavět humor na nefunkčních popkulturních narážkách a vzájemném pohlavkování mi přijde jako mrhání penězi a časem přihlížejícího publika. Sexy křivky Carmen Elektry mě svádí v pokušení dát jednu celou hvězdičku, ale nakonec tomu nepomůže ani vtipná sebeparodie Kevina „Herukles“ Sorba, natolik je výsledek tragický a neomluvitelný. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle je Sparta! No ty vole dva nebo tři fóry mě totálně uzemnili. Zbytek naprostá slabota. Holt se to snaží bejt až moc vtipný a přehnaný a moc to nefunguje. Hlava z toho smíchy fakt nevybouchne, ale na co vy se můžete zaručeně těšit v roce 2014 je další dávka explozivních komentářů od Wacoslava1 to je jistota. Takže tohle není Sparta a jistý spamerský trol považující se za krále Leonidase již na CSFD nefiguruje. Že ten komentář nedává moc smysl? No z toho si nic nedělejte. To je účel. Každopádně u mě to má Tohle je (ne) Sparta za 30% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +postavy vypadají věrně, často jsem se u filmu nevěřícně bavil -je to o koulích, o Spartě a o American Idol, tož to je celý příběh, často nechutně trapné/// Tuhle erekci trapnosti a nechutnosti jsem pustil rodině na silvestra a zhruba do 20ti minut všichni znechuceně odešli. Nebyl to dobrej nápad. A tak jsem si film pustil další den s kamarádem a to byla hned jinčí podívaná. Základem je být na tento film připraven a nesrovnávat film s nesrovnatelným (Žhavé výstřeli, Připoutejte se prosím), ale naopak srovnávat s příbuzenstvem (Desněj doják, Děsnej biják apd.) No a z tohoto srovnání vám výjde, že film Tohle je Sparta! je: když už né nejméně nechutný, tak alespoň nejzábavnější/// A o to tady koneckonců jde. Vždyť na ty trapné sračky jsem si už zvykli a kdo ne, tak přece na to nekouká. Mě na tomto filmu pobavilo dost věcí, od Kevina "jsi dobrý vojevůdce, ale jako herec stojíš za hovno" Sorba, přes postavy, které jsem opravdu věrné svým skutečným vzorům až po nápady, které tvůrci do filmu přidali (parodie na rap battle, na hru Grand Thef Auto) a vlastně oni si dělají prdel úplně ze všeho, i z nás. A naopak mě docela prudilo, že hodně obsahu paroduje americkou verzi Superstar a další star jako je Britny Spears, Paris Hilton apd. To jsou komodity, které u nás tolik neletí a evropané si u toho tolik nepobaví. Tohle je vyloženě pro americké publikum. Ale co? I tak jsem se zabavil a film si skoro sáhl na 4*/// Celkem 67%/// ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Ježiši Kriste! Kleju, ale mám proč. Jason Friedberg a Aaron Seltzer. Ti dva si prostě nedají pokoj. Už stačí to, že vytvořili dva filmy, které s hodnocením pod třicet vládnou s přehledem těm nejhorším filmům, co tady na databázi můžem vidět a oni se s tím nemažou a klidně točej parodie dál. Zajímalo by mě, kam tohle všecko povede. Parodie na jediný film. A ještě k tomu na 300. Sice jsem se tam občas zasmál, ale to byla opravdu výjimka. A další věc je ta, že jediný s čím autoři přicházejí, krom parodování "třístovky" je parodie samotných postav Ameriky současnosti a prakticky já nemůžu pochopit už vůbec nic. Teoreticky. Sice se to vydedukovat dá, ale je to tak blbý, až to není hezký. Ještě že to má takovou délku. Hodina a pár minut k tomu, alespoň se to dá vydržet. Hrůza hrůzoucí, už jen čekat, s čím příjdou příště. A těch nechutností pomalu přibývá a přibývá a těch opravdu povedených vtípků odchází do věčných lovišť samotné parodie, a ta se z toho všeho v dnešní době už horko těžko vyhrabe. Když budou v Americe vznikat takovéto zvěrstva tak o tom značně pochybuju. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Snímek se umístil na 11. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu Empire. (orkadimenza)
  • Film nebyl promítán filmovým publicistům. (Petr23)
  • Ve scéně, kdy jdou Sparťané na výpravu, nemají helmy. O několik scén později je však již mají. (dc125)

Související novinky

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Sandler bude pro změnu vtipný ;-)

Sandler bude pro změnu vtipný ;-)

11.03.2008

Zdá se, že hollywoodská komedie se probouzí k životu. Samozřejmě teď není řeč o zrůdnostech typu Meet the Spartans a nebo o čemkoliv s Eddiem Murphym či Martinem Lawrencem přesně tento typ filmů… (více)

Reklama

Reklama