Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Trailer 1

Alenka Kingsleyová je devatenáctiletá dívka, kterou od malička pronásleduje jedna a ta samá noční můra o podivných bytostech. Nemůže kvůli ní spát, jediným lékem je milující otec, který ji vždy utiší. Po otcově smrti se dívce nejen vrátí noční můry, ale její obrovská představivost jí v mnohém komplikuje život. O 13 let později je z Alenky půvabná, trochu svérázná a bystrá dívka, která své okolí překvapuje podivnými nápady a nevšedními úvahami. Jednoho dne ji ale čeká nemilé překvapení, její matka ji hodlá provdat za přihlouplého, nevzhledného, avšak bohatého lorda Hamishe. Alenka prchá ze své zásnubní hostiny do lesa a utíká za králíkem ve vestě. Spadne za ním do hluboké jámy a ocitne se v podivném světě, aniž by si pamatovala, že už tam jednou byla. Vypije nápoj s nápisem "Vypij mě" a zmenší se na takovou velikost, aby mohla projít malinkými dvířky do fantastického království... (TV Nova)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (1 781)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Bezprostřední dojmy představují spíše zklamání ze značně nekonzistentního LSD tripu. V tomto směru ale berte moje hodnocení zatím jako orientační, přehodnotím jej po přečtení knihy a shlédnutí původní animované Alenky (což jsem měl v plánu již před filmem, ale nezvládl jsem to). Každopádně trochu zamrzí nadužívání CGI efektů (některé věci prostě digi být nemusely a je to ke škodě), potěší naopak velká podpora v hereckých výkonech živých herců, kočka Šklíba, skvělá hudba (závěrečná suita je bombastická), spousta humorných momentů a nakonec i trocha té nekorektnosti. Lítá lítá netopýr, sereme si na papír!. Největší peckou je ale nakonec stejně trailer na TRONa!!!! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já osobně k Alence musím přistupovat zcela nezaujatě, protože nejen, že jsem knížní předlohu nikdy nečetla a navíc je to první filmové zpracování, které jsem měla možnost vidět. Vizuálně a barevně tomu určitě nelze vůbec nic vytknout a divů tam bylo víc než dost. Chvíli mi trvalo, než jsem se vůbec ve všech postavičkách zorientovala a pak to už jen fičelo. Z herců vedli podle mě Helena Bohnam Carter a klasicky Johnny Depp, pak už následovali všechny ostatní od švihlého zajíce Březňáka, Šklíbu, žabáků, Tydlína a Tidliduma a mohla bych pokračovat. Je to jeden z filmů, na který se musím podívat určitě ještě jednou a na některé jiné zpracování se snad taky najde čas. Mám jen jednu přípomínku, že já bych to asi svým dětem nepouštěla, jestli chcete aby vám pohádkově klidně spaly ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento film natočil Tim Burton na objednávku ľudí z Walt Disney Pictures. Dostal k dispozícii klasický, všeobecne známy námet a ku tomu veľkú hromadu dolárov. No a vyprodukoval príjemnú, mierne psychedelickú, narkoticky farebnú rozprávku. "Alenka v krajine zázrarov" dozaista nepatrí medzi najlepšiu trojku snímkov tohto úspešného, amerického tvorcu. Tým však vôbec nechcem tvrdiť, že sa jedná o špatný film. Spolupráca zohratého dua Burton - Depp stále funguje, tak ako má. Charizma Johnnyho Deppa je magnetická, neodolateľná. Je to umelec. Jednu z hlavných úloh zveril režisér, už tradične, svojej zákonitej žene. Helena Bohnam Carterová sa stáva pod vedením svojho manžela výbornou herečkou. Tento titul som zhliadol v pohodlnom CineMaxe so svojou priateľkou po boku, stredneveľkým sáčkom popcornu v ruke, fľašou coly a s 3D okuliarmi na očiach. Z kina som odchádzal spokojný. **** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

„Proč je havran jako psací stůl?“ Tim Burton je stále tím rozpustilým klukem i když mu(nám též) čas neúprosně odkrajuje. Tak proč si nedopřát trochu toho rozmaru, když to štědří producenti i digitální technologie umožňují. Alenka v říši divů je zábavná, hravá, pestrobarevná, potřeštěná, prostě ta „nejúžasnoucnější.“ Mrňousové jí budou zbožňovat a velcí budou vzteky zarývat nehty do sedadel, aby tuto „kýčovitost“ přetrpěli. I když možná… :)) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sice trochu divácky přístupnější, ale stále Tim Burton jak ho mám rád. Ze začátku to sice vypadalo až moc disneyovsky a docela jsem se nudil. Jakmile se ale Alenka dostane do staré dobré říše, tak se konečně ke slovu Burtonův osobitý styl s rozmanitým světem, hravými dialogy a výbornými postavami. Je pravda, že místy tam ten Disney vidět je a Burton nedokázal tu spolupráci ukočírovat na 100% jako v případě Karlíka. I tak jsem se ale většinu času velmi bavil a uteče to jako voda. Příběh je velmi dobrý a docela se mi líbilo, jak si Tim s tím světem dovedl pohrát a nebál se např. i skoro romantické linky mezi Alenkou a Kloboučníkem. Herci hrajou všichni velmi dobře, Mia Wasikowska je roztomilá a Johnny Depp má toho prostoru tak akorát, aby ostatní nezastínil. Velmi silné 4* a po dalším shlédnutím půjdu možná ještě výš. ()

Galerie (309)

Zajímavosti (60)

  • Alenka (Mia Wasikowska) má na začátku na krku řetízek s medailonkem. Když ale spadne do nory, řetízek už nemá. (Mr.Hudson)
  • Na začátku filmu je možné na měsíci spatřit úsměv kocoura Šklíby (Stephen Fry). (Elbarto08)

Související novinky

Malá mořská Hit-Girl

Malá mořská Hit-Girl

08.11.2015

Nové adaptace slavných pohádek jsou teď v kurzu podobně jako comicsové filmy. Alenka v říši divů, Zloba a Popelka vydělaly ohromné peníze, takže vás asi nepřekvapí, že u Disneyho chystají třeba… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Disney transformuje Dumba

Disney transformuje Dumba

09.07.2014

Hrané pohádky jsou v současnosti skoro tak populární a úspěšné jako comicsové adaptace. Sněhurka a lovec nebo Alenka v říši divů brzy dostanou druhé díly, nejnověji pak u diváků zabodoval růženkovský… (více)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (více)

Reklama

Reklama