Reklama

Reklama

Frankenweenie: Domácí mazlíček

  • USA Frankenweenie (více)
Trailer 3

Geniální tvůrce Tim Burton (Alenka v říši divů, Noční můra před Vánocemi) tentokrát představuje film Frankenweenie: Domácí mazlíček, který je dojemnou pohádkou o chlapci a jeho psovi. Poté, co Viktor nečekaně přijde o svého milovaného pejska Sparkyho, snaží se osvojit si vědecké dovednosti, aby svého mazlíčka opět oživil - ovšem s několika malými úpravami. Svoje podomácky sešité stvoření se nejprve snaží skrývat, ale když se Sparky jednou dostane ven, Viktorovi spolužáci, učitelé a celé město zjistí, jak příšerné mohou být následky jeho znovuzrození. (HBO GO)

(více)

Videa (54)

Trailer 3

Recenze (558)

hippyman 

všechny recenze uživatele

ač svým vizuálem nikterak originální klasická burtonovina, příběhově jde o jeden z nejmilejších a nejdojemnějších animáků... k tomu skvělý soundtrack a slzy jako hrachy byly na světě. příjemná kombinace ulítlého hororu a humoru dala vznik překvapivé srdcovce, kterou si jistě dám rád znovu. 90% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Timu Burtonovi trvalo devět let (od Velké ryby), aby natočil film, kterému nemůžu vytknout vůbec nic. No... Možná mu spíš nic vytknout nechci, ale vychází to nastejno. Frankenweenie je rozhodně mnohem vydařenější animák než Mrtvá nevěsta, na rozdíl od Alenky se na něm spolupráce s Disneym tolik nepodepsala... A především to je úžasná pocta monstr hororům, které tak miluju. I ten poslední dobou nemastný neslaný Danny Elfman překvapil. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Oživování mrtvých domácích mazlíčků se vyplácí. Vyplatilo se v roce 1984, vyplatilo se i v roce 2012. Ještěže si Tim vzal poučení z mouder filmového pana učitele Rzykruskiho, který úspěšnost opakovaného vědeckého experimentu spatřuje v dostatečném množství investovaného "srdíčka". Ve Frankenweenie je ho i napodruhé dost na to, aby příběh o klukovi a nemrtvém hafíkovi bavil. Sice jen starou známou nostalgicko-infantilně-tributovou limčou, ale stejně jsem se po hoooooodně dlouhé době přistihl, že mám při všech těch chytráckých citacích starých hororů, sexy chraptění Winony, větrných mlýnech i řečech o vědě a lásce zase starý známý burton-knedlíček v krku. Škoda, že závěr trochu neobratně ulítne do monstr hororu a v celém filmu není snad jediná neočekávatelná věc, ale jinak jsem si to užil víc než cokoli od Karlíka dál. Nicméně nevím, jak se Burton hodlá dál vykrádat. Už totiž moc není kde brát. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Temné stíny odpuštěny. Opět totiž nastupuje ten pravý Tim, jak ho máme rádi - se spoustou nápadů, hravým vizuálem a srdcem na dlani. I přes tu hromadu hlášek a vtipných scén musím ovšem už i já, Burtonův velký fanda, uznat, že v některých místech už je vykrádání sebe sama až moc do očí bijící. Jeho fanoušci však budou spokojeni stejně. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trochu mi uniká zmysel postmodernistického charakteru tohoto filmu. Narážky na známe staré horory sú tak zrejmé, že ľuďom znalých tématiky nijak zvlášť chytré pripadať nebudú a kto napríklad horory štúdia Universal nevidel (deti budú úplne mimo odkazov), tomu to bude fuk. Záver vážne nemusel byť v mlyne, Burton proste mohol vymyslieť niečo sofistikovanejšie, čo by na Frankensteina odkazovalo. Lepší je film, ak si vystačí s vlastnými nápadmi, ako napríklad oživovanie psa autobatériami. Alebo scenárom, od ktorého od začiatku presne neviete, čo čakať. Ak si o tom neprečítate vopred. Inak veľmi príjemný staromódny filmík pre všetky generácie, ale žiadna si ho nevychutná úplne naplno. Alebo sa mýlim, proste závisí to od vkusu. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (23)

  • Želva Shelley svým jménem odkazuje na příjmení autorky původního románu „Frankenstein“ Marry Shelley. (DanteZ)
  • Jedná se o první snímek, natočený za pomocí animační techniky stop motion, který byl uveden v Imax 3D kinech. (kriticom)
  • Elza Van Helsing je pojmenovaná po lovci upírů z románu "Drákula". (Dracconnis)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama