Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva podlí démoni uzavřou dohodu s mladou fanynkou punkrockové hudby, aby mohli zmizet z podsvětí a splnit si velké sny v Zemi živých. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (29)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Po skvělé Coraline jsem očekával hodně, kort když se Henry spojil s Michael Key a Peelem. Zdejší recenze mě vyloženě vystrašily, ale stále jsem si říkal, že to prostě jen nemusí být animák pro každého. Jenže ono ve výsledku opravdu není o co stát. Začátek je solidní, ale druhá půlka filmu působí jak náhodná bezmyšlenkovitá a hlavně odfláklá směsice scén, která vede film ke konci. Za originální styl animace, ucházející soundtrack a trochu úcty k režisérovi ty 3 hvězdy dám, ale doporučit to opravdu nemohu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nejspíše jsem očekával od tvůrce Ukradených Vánoc a Koralíny více než průměrný multi-kulti animák, který není dost vtipný, ani děsivý, ani nápaditý. Ve výsledku sice vyloženě neurazí - rozhodně ale zamrzí nevyužitý potenciál. Divák tak dostane celkem sterilní kousek, který jako by se bál překvapit a zaujmout nad rámec svého žánru. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

V jadre mám pocit, že "Wendell & Wild" sa ako film úprimne snaží postaviť k svojej téme a spracovať solídny a dobre napísaný film. Ktorý má okrem toho aj dobrú hlavnú myšlienku. Pre mňa sa mu to celkom podarilo, no nevadilo by mi, keby to bolo možno trošku temnejšie a nesnažilo by sa to byť veľmi pre celú rodinu. Je tu niekoľko vtipných momentov, ktoré ma skutočne pobavili, v závere sa dočkáme niekoľko dobrých prekvapení, ktoré okrem toho fungujú... naši ústrední hrdinovia sú podľa mňa v pohode a nemá to (väčšinou) zbytočne trápny humor, ktorý nefunguje. Možno v tomto smere som radšej, že tvorcovia nerobili niečo ako bolo "Hell & Back", ktoré síce nebolo pre najmladších divákov, no vo výsledku svojim humorom absolútne pohoreli a bolo to len trápne. Animácie sú tak trošku poslabšie... a miestami si dokonca myslím, že film vyzerá celkom škaredo. Na druhú stranu to asi má nejakým spôsobom aj reflektovať svet, v ktorom sme. Baviť ma to bavilo, neviem či by som sa k tomu vrátil ale ako ľahká animovaná jednohubka som si to užil. Hodnotenie: B- ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vizuálne skvelý animák pochovaný chaotickým scenárom, ktorý nevie, na ktorú dejovú líniu sa sústrediť a čím ďalej je to horšie (celá línia s väznicou a Klax Korp je zbytočná). Nie nadarmo mala Nightmare Before Christmas ani nie 80 minút. Netflix opäť ráz berie talentovaných tvorcov a produkuje priemerný flák. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Moc postav, moc expozice, ale málo skutečných emocí, které na diváka zapůsobí. Spousta věcí je jen krátce zmíněna na začátku, jen aby měla pay-off na konci. Věci jako "ART projekt" nebo "předvídání budoucnosti". Byly tam postavy, které mě bavili, ale přišlo mi, že mají málo prostoru. Wendel a Wild jsou hodně vedlejší charaktery, i když je to podle nich pojmenované. Zápletka s Klaxonovi (bysnysman chce koupit město, aby ho zbořil) je už takové animákové klišé, že se to jen těžko bere vážně. Animace ovšem skvělá a Henry Selick je mistr řemesla. Jen je to prostě překomplikovaný příběh. 7/10. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (Puxina)

Reklama

Reklama