Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Borata a slavný politický komentátor a komik Bill Maher, který se nikterak netají svým názorem, že náboženství je porucha myšlení a brání lidem používat selský rozum, spojili své síly a natočili dokument Religulous (spojení slov „religion“ a „ridiculous“), v kterém navštěvují slavné náboženské destinace, vedou rozhovory s věřícími z různých náboženských skupin a snaží se formou satiry dokázat, že organizované náboženství je zdraví a mozku především smrtelně škodlivé. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (533)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

"Ak má jedného dňa svet naozaj skončiť, nebude to rukou Boha, ale rukou človeka" (moja myšlienka, nie Billova). Dokument, ktorý si nekladie servítku pred ústa, ale zároveň nechová voči náboženstvám zášť. Kritizuje ich, iste - ale s tak ľadným a vtipným podtónom, ako ste to ešte nezažili __ Všetko čo som chcel zo seba dostať už bohužiaľ napísala užívateľka kiddo - jej názor = môj názor = podpisujem sa. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Skvělý, netypický, odvážný dokument. V lehkém tónu a s humornou nadsázkou podávané poznání, že všechna náboženství těží z toho, že se člověk bojí smrti, a tak rád přijme jakoukoliv báchorku, která skýtá naději, že smrt není definitivní, a že všechny církve a náboženská hnutí daleko více než o blaho svých oveček usilují o to, získat nad nimi moc; ze které nemusí mít mnohdy víc, než právě ten pocit ovládání lidí. ()

Reklama

A_FISH odpad!

všechny recenze uživatele

Věřím jen sám sobě, Krista vidím v hrobě..... ale tohle je na mě moc. Uboze zrůdná freakshow, kterou na své spravedlivé pouti předvádí nesympatický a nezdravě sebevědomý apoštol Maher, je (ne)skutečná esence trapnosti a marnosti. Těch sto minut nekončící nudy a prázdnoty totiž až fyzicky bolí. Obskurní komik s bramborou mezi očima, písmenkovou polévkou místo mozku a argumenty oligofreního dítěte, je absolutně nekompetentní mluvit o čemkoli. Prostě o čemkoli. Sype z rukávu jeden neprůstřelný důkaz za druhým (Vy si myslíte, že by se dalo tři dny přežít v nějaké velké rybě?" /"Věříte snad i v Santa Clause?) vždy následováno Všemocným střihem a vítězoslavným pohledem do kamery. Nemusím být ale žádný Kraepelin, abych viděl, že ten pohled patří jeho matce, původkyni všeho zla a traumatu z dětství, jíž byl přinucen navštěvovat nedělní školu. Nehledě na to, že vše je o výchově. A kdyby tady komunardi neudělali veškerou práci za něj, budete trávit nedělní dopoledne v kostele a na Mahera plivat. Tak si Pro Boha nedělejte iluze o vlastním rozumu... No, jen si dejte děcka.... Dejte :-) 0% Sakra - vlastně stačilo říct - Bože, to je blb! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Osobně bych v tomto dokumentu nechtěl vystupovat a být na pospas tomu "ironickému moderátorovi, který v každém vidí idiota"... Přesto, jsou zde myšlenky a otázky, které bych sám položil a sám jsem je také někdy položil a výsledek byl podobný jako v samotném dokumentu. Lidé prostě věří a vše ostatní je nezajímá, vy nevěříte a oni proto vidí svou víru výše. Celé je to postavené na velkém počtu náboženství, které jsou jsou "náhodou" hrozně podobné a stojí prakticky na identických základech. To nejhezčí je na dokumentu samotný paradox, kdy vědec obhajuje náboženství, kdy věřící využívá vědu a tak dokola. Celý tento kolotoč našeho světa a protínání víry a ateismu působí velmi současně a chvílemi i smutně. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Bill Maher naprosto stírá "argumenty" amerických věřících a dělá z nich jen směšné figurky. A co víc: on má pravdu! Vrcholem snímku je pro mě (jako pro mnoho jiných) rozhovor s americkým senátorem (!!!) z Arkansasu, který mimojiné ke konci rozhovoru prohlásí: "Nemusíte být žádný Einstein, aby jste se mohl stát senátorem." . Ten výraz, který nasadí krátce poté, co si uvědomí co že to řekl, stojí za vidění! :-) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Během jednoho ze svých vystoupení Bill Maher řekl: „Nejsem skeptik ze zahořklosti. Byl jsem vychován jako katolík a nikdo mě nikdy nezneužíval. Což mě trochu uráží. Asi si nemysleli, že jsem přitažlivý. Ale já byl a oni nevědí, o co přišli.“ (kiddo)
  • V souvislosti s příjezdem papeže Benedikta XVI. do USA v dubnu 2008 se Maher postaral o pořádný skandál, když o papeži ve svém pořadu Real Time prohlásil: „Dámy, je svobodný, býval to nácek a nosí divné klobouky.“ Vášnivá odezva pravicových médií a věřící veřejnosti ho přiměla k „omluvě“: „Už nikdy ten vtip s náckem neudělám, protože odvádí pozornost od toho, co jsem se opravdu snažil říct. A to, že kdyby se zjistilo, že vedoucí firmy zaměstnává tisíce lidí, co zneužívají děti, skončil by ve vězení. Pokud máte pár stovek příznivců a někteří z nich zneužívají děti, tak jste hlava sekty. Když jich máte miliardu, tak jste papež.“ (kiddo)
  • Bill Maher je členem „The Reason Project“, charitativní organizace, která se snaží o šíření vědeckých fakt a sekularismu ve společnosti. (kiddo)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama