Reklama

Reklama

Sex ve městě 2

Trailer 1
USA, 2010, 140 min

Obsahy(1)

Čtyři přítelkyně na život a na smrt, Carrie, Samantha, Charlotte a Miranda, mají i po dvou letech své problémy. Carrie je rozmrzelá z toho, že se svým vysněným partnerem zabředla do stereotypního manželství. Charlotte přesvědčuje své kamarádky, že je šťastná, jim ovšem neujde, že ji dvě malé dcerky připravily o veškerou energii. Situaci jí neulehčuje ani nová chůva, po které pokukuje manžel Harry. Miranda se cítí nedoceněná v práci, kde se po ní neustále vozí nový šéf. Samantha se snaží díky všemožným hormonálním přípravkům potlačit blížící se menopauzu, což se jí daří. A proto se v dobré náladě vydává na premiéru filmu svého bývalého milence, kde se seznámí se šejkem Khalidem. Ten ji pozve do svého hotelu v Abu Dhabi. Pozvání s nadšením přijímá, ovšem pod podmínkou, že s sebou vezme své nejlepší kamarádky. Carrie, Charlotte, Miranda a Samantha se ocitají v kouzelném světě, kde je Khalid zahrnuje péčí a luxusem. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (518)

Beagle 

všechny recenze uživatele

I přes všechny negativní recenze, které o SATC2 vyšly u nás i ve světě a které tehle snímek odsoudily a poslaly mezi odpad, se nestydím říct, že jsem se dobře bavila a snímek si užila. Takových podobných kousků (myslím letní nenáročnou podívanou, v níž o děj až tak moc nejde) existují určitě stovky - pro muže. Nikdo se nezamýšlí nad filozofickým posláním A Teamu nebo nedej bože Pařby ve Vegas, a ti, kdo jdou do kina na Iron Mana si nejspíš nemyslí, že budou někdy jako on. Ale recenze SATC2 se hemží výrazy jako kráva, blbka, slepice a stárnoucí herečka. Takže mysogynní poznámky stranou a tři hvězdy za docela dobrou podívanou, která můj intelekt a pocit příslušnosti ke stejnému pohlaví jako hrdinky rozhodně nepoškodila. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to je, ale mě druhé filmové pokračování skvěle bavilo! Troufnu si říct že i trochu víc než filmoví díl první... asi to bude tím že tohle je prostě nové... Rozhodně jsem se bavil od začátku do konce. To že film je kýč jak bič, je jasné už ze začátku, ale mě se to líbí. U Sexu se totiž nedá nic jiného čekat... i tak to ale tvůrcům hltám! Pro mě 5*! ()

Reklama

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

FILMOVÁ NOC 2010 Nejde o to, že by muži nebyli schopni pochopit ženskou povahu nebo že ženy nemají právo na své filmy, ale spíš o to, že SEX VE MĚSTĚ 2 je nekvalitní a ponižuje své divačky. Hlavní sobecká slepice s mentální vyzrálostí prebuscentky, jejíž názory a nároky jsou formovány obrázkovým čtením typu Vogue, miluje romantické komedie klasického Hollywoodu, k nimž se chce pokračování výborného seriálu a nadprůměrného prvního dílu vztahovat. Ovšem Caprovy či Stevensovy klasiky, na které se Carrie s panem Božským dívají, byly neuvěřitelně rychlé, protože se v nich neustále něco dělo, hlavní představitelé si vyměňovaly chytré a vtipné dialogy a na svou dobu se jednalo o minimálně genderově velice odvážné snímky, které sice primárně oslovovaly především ženské publikum ve středních letech (a nabízely tak vhodné vzory pro identifikaci v podobě aktivních ženských hrdinek), ale zároveň se neopomíjel mužský divák. Nic z výše zmíněného dvojka nemá, protože 146 minut objektivní délky promítání (a 114466 letech subjektivního času) není vyplněno ničím, co by rušilo přehlídku oslavy konzumeristické ideologie v dobách ekonomické krize (rozuměj: žádný děj tu není), vzhledem ke svému věku nedůstojně se chovající postavy jsou charakterizovány jednou jedinou vlastností a komplikace (pseudoproblémy), které jsou nastoleny v prvních pár minutách, se zázrakem vyřeší v posledních pěti, zbytek je vyplněn fashion-pornem a plky pipek, které jsou za své špatné jednání po zásluze odměněny tím, co chtěly. A přitom se stihne zneuctít cizí kultura a zvyky, aby toho nebylo málo. Vážně nerozumím tomu, jak může být s něčím takovým někdo spokojen a jak ta zpozdile pseudofeministická ideologie s vulgární amerikanizací cizí země může někoho neurážet. A ne, nejsem schopen přistoupit na to, že narativní vyprázdněnost je záměrná po vzoru tzv. "pouštních" filmů, protože ty jsou významově bohaté a znepokojivé. ;) ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Dve a pol hodiny nudy. Alebo by sa skôr patrilo napísať reklamy na všetko možné od hlavných hrdiniek, oblečenia, obuvi, šperkov, kozmetiky, hodiniek, periodík, spotrebnej a komunikačnej techniky, áut, gayov, dokonalých pestúnok s prirodzeným poprsím, lesbičiek, Lizy Minelli, New Yorku až po arabskú kultúru... Toto sme tu mali už v "jednotke", ale tu je to reklamovanie dotiahnuté do megalomanských rozmerov. Výpovedná hodnota tamer nulová. Scény, ktoré mali byť vtipné pôsobia trápne a tie, ktoré majú byť vážne a majú divákovi niečo dať sú opozerané a najmä - slabučké! ()

CBD 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si na Carrina záda v kožichu (byl brzký podzim) jak mizí v davu na 5th Avenue. U toho hrála vypalovačka „You’ve got the love“. Hezký závěr pro seriál, který bavil přesných šest sezón. Pak si producenti řekli, že by bylo záhodno udělat film - a po několika peripetiích se tak stalo. Obavy byly na místě, ale naštěstí to nedopadlo tak špatně. Sex ve městě 1 má schéma podobné romantické komedii a čtyři hlavní hrdinky řeší problémy, které se nezdají tak malicherné. Bavila jsem se a myslím, že ne sama. Sex ve městě 2 je už ale bohužel pouhou agonií. Jeden scénáristicky velmi plytký díl roztáhlý na stočtyřicet (!) minut. Carrie - hlavní postava - má největší problém (účty za hadry a boty už ji zřejmě platí manžel) s tím, že si její Božský dává obuté nohy na gauč, k výročí jim do ložnice pořídí televizi, aby se spolu mohli dívat na romantické černobílé filmy (ten hajzl…) a odmítá se každý večer strojit někam na večeři. Čtyři charismatické hrdinky se stávají loutkami a věšáky na mnohdy odpudivé módní kreace, ječí a piští kdykoliv se jim k tomu naskytne příležitost a vůbec dělají všechno to, co zapřísáhlé odpůrce seriálu a filmů dostatečně utvrdí v jejich nenávisti. Nic moc se vlastně jen neřeší tak o čem tedy ten film je? O třpytkách? O botech za dvacet dolarů? Je to sled scének - více či méně trapných - které mají simulovat něco jako příběh. Nevím, jestli bych fanoušky seriálu raději neměla odradit, ale jsem si jistá, že svou diváckou základnu si i „dvojka“ najde snadno. Je to pořád pohádka. Pohádka o panenkách Barbie v kouzelně třpytivých šatečkách s „opravdovými“ životními problémy a Keny co řeší jejich potencionální nevěru tím, že jim věnují diamantový prsten, aby si uvědomili, že jsou vdané. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Tvůrci uvažovali také o obsazení manželky Toma Cruise Katie Holmes. (don corleone)
  • Scéna, ve které se hlavní představitelky ocitají na letišti v Abu Dhabi, se ve skutečnosti natáčela na letišti Menara v Marakéši, v Maroku. (kymberelyJ)
  • Zlaté maliny 2011: Nejhorší herečka v hlavní roli: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon; Nejhorší herecké obsazení; Nejhorší scénář - M. Night Shyamalan; Nejhorší prequel, sequel, remake. (Pepinec)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno