Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 7

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (412)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na kinematografii Bruce Willise, tak to vypadá, že Přání smrti je poslední vysloveně kloudný film, ve kterém se objevil. A špatný opravdu není. Eli Roth ví, jak natočit krvák. Bruce zase ví, jak to udělat, aby působil jako drsňák, kterého davy budou mít rádi. No a oba vzali ze sebe to nejlepší a spolu dali dohromady film, který mi připomněl, proč mám Bruce tak rád. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Film dozajista připomene film The Brave One. Akorát emocionální rovina a empatie diváka se zde nedostává na tu úroveň. Možná je to tím, že hrdina je muž, ale na druhou stranu je to Bruce Willis, takže chyba spíš bude ve scénáři / režii. Pomsta muže, jemuž zabijí manželku, je kvalitní téma, které má silný potenciál, ale takto rozpracované to ve výsledku je ploché a příliš naivně lineární. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Viacero kritikov poslalo "Death Wish" do priepasti zlých filmov. Ja osobne sa tam asi nezaradím. Nemám síce pocit, že by išlo o super silný film a rozhodne sa dali niektoré veci lepšie spracovať, ale mám pocit, že som s výsledkom celkom spokojný. Dilemma, ktorú musí Paul riešiť je podľa mňa dobre spracovaná. Nemá v pláne zobrať veci do vlastných rúk okamžite. Snaží sa veriť tomu, že niekto za smrť jeho ženy a zranenie dcéry zaplatí. Lenže nakoľko legálny postup zlyháva, je na čase zobrať veci do vlastných rúk a postarať sa o to, na čo je zákon a polícia krátka. Páči sa mi, že sa to rozvíja celé postupne, že neideme hneď do akcie, ale film sa snaží dať do toho dramatické momentky, ktoré ho chcú robiť vážnejším. Možno by bolo lepšie, keby to bolo v jednom tóne, no na druhú stranu mi to ako divákovi moc neprekážalo. Lebo som mal pocit, že som ho pochopil. Vraj tu nie je zapamätateľná akčná scénka. Sčasti súhlasím, lebo sú na môj vkus príliš krátke a neposúvajú sa dokopy nikam. Ideme od jednej akcie do druhej, film nemá jasného zloducha a proste len sledujeme, ako Bruce Willis likviduje obyčajných gangstrov. Ale na druhú stranu sú tu zločinci, ktorí zaútočili na jeho rodinu. Technicky vzato ich líder je hlavným padouchom. Je vo filme veľmi krátko, ale dá sa technicky považovať za hlavného zloducha. A musím povedať, že jeho smrť si budem pamätať ešte dlho a je funkčná. Takže ako celok je to trošku mix. Nie je to super zaujímavé, nemá to žiadnu hlbokú pointu, je to len veľmi jednoduchý film o pomste. Ale to je vlastne všetko čo som čakal a dostal. Plus s tým, že prvá polka je viac dramatická a vidíme ako situácia na Paula zaútočila. Mne to na spokojnosť stačí, ale rozhodne nie ako niečo, čo by som ohodnotil ako super. Hodnotenie: B- ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Revenge porn s nádechem Final Destination, při kterém si pan doktor Kersey zajede pro pro-gun radu do Texasu a pak už se na víru, boží plán a reakční dobu policie nemusí spoléhat.. Spotřební zboží, které sice vyvolalo krapet pozdvižení u odpůrců zbraní, kterým zatím nikdo nezastřelil člena rodiny, ale jinak je to nic proti ničemu. Po Knock Knock jsem si přál, aby Eli filmařsky dospěl, ale on začíná spíše měknout.. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis po delší době zase v pořádným filmu, který potěší každého, kdo by si přál bezpečný svět bez grázlů, drogových dealerů, únosců a vrahů. Samozřejmě v tomto duchu existuje vícero filmů i lepší kvality, ale já to mám prostě rád. Navíc v dnešní době, kdy v USA lidé rabují, demonstrují proti policejní "brutalitě" a na počest George Floyda. I v tomto ohledu to má zajímavý podtext. Máme chránit lidskou důstojnost a ke všem být miloučký, i když se jedná o grázly a nebo je pokosit jako Bruce, aby byl klid? 80% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy Paul (Bruce Willis) postřelí „Rybu“ (Jack Kesy) a tomu dojdou náboje, mačká „Ryba“ spoušť na prázdno a zmatkuje tak, že závěr, kterej mu zůstal po vystřílení nábojů vzadu, odjistí zpátky dopředu. Když Paul přijde k „Rybovi“, ten drží pistoli a má závěr opět vzadu, což by jen mačkáním spouště na prázdno nedokázal. (Ace.A.T.L.)
  • Film sa odohráva v Chicagu, Illinois, na rozdiel od New Yorku, kde sa odohrával román aj pôvodný film. (WalterIK7)

Reklama

Reklama