Reklama

Reklama

Tím nejcennějším, čeho může kterákoliv země dosáhnout, je ovládání lidské mysli…  Čtyři dobrovolníci se s vidinou snadného získání peněz upsali k výzkumu na lidech. Má jít o test lidské výdrže a psychiky. Netuší, že studie je založena na drsných praktikách v nichž půjde o život. Smrtící soukolí se dává do pohybu a šance na únik je mizivá… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Eratashi 

všechny recenze uživatele

Dobře zpracované a pochopitelné. Myslím, že se to bude příčit mnoha divákům, a proto budou hodnotit menším počtem hvězdiček. Je to velmi dobrá studie psychiky člověka. Účel světí prostředky. Až pochopíte, k čemu slouží celý experiment, pochopíte všechno. Je ale s podivem, jak brzy se subjekty odprostily od reality okolního světa. Přišly tam za určitým cílem, peníze. Bylo jim jedno, co se bude dít, hlavně aby dostaly zaplaceno. Bály se sebepoškození léky. Myslely si, že to bude jenom výzkum. Přijaly úkoly subjektů. Vůbec se nezamyslely, pro subjekt č. 1 vypadl. Proč subjekt č. 2 vypadl - v tu chvíli jim to už mělo vrtat hlavou. Jak správně odpovídat na otázky? Ti inteligentnější by měli začít vždy u toho. Amerika se rozhodně neumístila mezi nejchytřejšími ;-))) ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

The Killing Room je velmi jednoduchý film s děsně prostým scénařem, který hodně připomíná v základech kanadský Cube. Bohužel zůstává jen u nápadu uvěznit několik lidí do jedné místnosti, protože zbytek svému předchůdci nešlape ani na paty. Už samotný počet herců je tryzní a tak žádný vysoký počet originálních likvidačních pastiček, situací či scének nečekejte. Když už na ně po úherským roce přeci přijde řada, jsou nechutně odbyté a prakticky bez nějaké atmosféry. I ze samotných postaviček si budete horkotěžko hledat svého favorita. Závěr pak je něco tak debilního, že to nemá smysl ani komentovat. Dvě hvězdy dávám za né až tak moc debilní uvažování zavřených nešťastníků a pro mě nečekanou první popravu :) ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Tak upřímně, Kostku zbožňuju a je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů, takže všechny pokusy o něco podobného vřele vítám. A všichni tu na ni odkazovali, tak jsem to risknul. Jenže upřímně, z Kostky to v sobě má hodně, hodně málo. Kostka je totiž promyšlená jak od samotného systému Kostky až po postavy. Tady to není ani jedno. Tady se to odehrává v jedné velké vojenské základně (která vlastně pro nešťastné účastníky nemá úniku, jelikož je to všude nějaký hlídač), kde vypatlaní amíci testují lidi. Vždycky jim dají nějakou šílenou otázku o USA (jaké číslo od 1 do 30 američané vybírají nejčastěji), oni tipují a kdo tipne nejvíc mimo správné odpovědi, umře. Skutečný test je ale v tom, kdo se jako první bude chtít zabít, protože nakonec se dozvíme, že amíci hledají lidi, kteří by byli schopní umřít pro svoji vlast. Velkým kladem snímku je, že je sakra napínavý, aspoň pro mě. Ze začátku přijde hodně nečekaná scéna. Jenže pak tu jsou mínusy. Prý se je snaží psychicky zdeptat. Ok, dvě pitomé otázky, pár mrtvých, zavřeni v místnosti, ze které se sami nedostanou ven. A to je všechno, prosím pěkně. A mě se to zdá jako strašně málo. Chápu, že v realitě by to člověka fakt zdeptalo, ale kruci, to tam musí strávit celý den u jedné skupiny, když je pořád uspávají. Kdyby do toho přidali nějaké nápovědy k otázkám, kdyby jim dávali nějak paranoiu vyvolávající "rady", pak tu můžeme mluvit o skutečném psychickém teroru. Nakonec jsem byl i celkem zklamaný, že se těm lidem nesnažil vymýt mozek a udělat si z nich poslušné ovečky, jelikož nám to tu tvrdí obsah a chvílemi to k tomu fakt vybízelo. Postavy tu jsou zajímavé a sympatické, takže to je další klad. Pak jsou tu i nelogičnosti (by mě zajímalo, jak je do té základny vůbec dostali, na nějaký klasický výzkum to nevypadá), nesrovnalosti (proč do toho vůbec šli, na co potřebují peníze, vždyť odpověď je tam v podstatě jen u jednoho a ani není vyřčená) a celkově mezery ve scénáři. Není to špatnej film, napínavé to je dost, i ten konec je zajímavý (ačkoli je jasné, že nakonec nemůže utéct nikdo), ale to zpracovaní je takové odfláknuté. Vymyslet pořádnou psychiku a bylo by to o dost lepší. Spíš než Kostku to připomíná seriál Město ztracených (a ten je mnohem lepší, můžu doporučit). 3* ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Clea udělala to nejlepší, co mohla, když si hned na začátku tohohle shitu nechala provětrat mozek kulkou. A Chloë, ta by tu práci měla jednoznačně dostat, protože přihlížet takový kokotině až do samýho závěru, to opravdu vyžaduje těžce pokřivený charakter. A ostatní herci? No divím se, že je neodstřelili už při castingu. Všechny filmy uvedené v podobných jsou vydařenější, než tohle. FUUUU ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

X krát obměněný děj, tentokrát v podobě naprosto ulítlého pokusu. Tohle tady bylo fakt hodněkrát. Takže mě nepřekvapilo (jen ta vražda té dámy byla dost nečekaná) a jen zaplácne čas. Konec jasný jak facka. Takové zakončení je totiž u stovky dalších filmů, tomuto podobných. Herci průměrní - a kde se snaží film šokovat jen průměrně "baví". Zatím asi nemá nikdo "koule" ani mozek, aby natočil něco tak poutavého jako "SAW I." nebo "Experiment (2001)". Zatím jen koukám na odvary a vykradačky a doufám, že se někdo "pochlapí". ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Tony Mazzolla (Shea Whigham) ve filmu nosí tričko s nápisem Bayside Tigers, což byl název školního týmu v seriálu Saved by the Bell (od r. 1989). (FIBO)
  • Natáčelo se v Louisianě (USA). (griph)

Reklama

Reklama