Reklama

Reklama

Jason Bourne se vrátil do New Yorku, ohrožuje celou CIA a ta začíná konat. Ukončuje programy Black Briar a Outcome, do kterého patří i agent Aaron Cross. I on je určen k likvidaci, stejně jako ostatní agenti rozesetí po celém světě, kde služba operuje. Aron je na tréninkové misi na Aljašce, kde se mu podaří před vrahy uniknout. Musí ale vynaložit veškeré úsilí a využít své schopnosti k tomu, aby všemocnou tajnou organizaci překonal. Ocitá se na útěku, je opět sledován nejmodernější technikou a musí kličkovat mezi sprchou smrtících kulek. Cross se poté shledává s doktorkou Shearingovou, u které kdysi podstupoval léčbu jako agent. Té jediné může věřit. Proti nim stojí šéf tajných operací, který má obrovský zájem na likvidaci všech vylepšených agentů. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (962)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bourneov odkaz bez Bournea, ale stále dobrý a zaujímavý ? No je to tak. Tony Gilroy scenárista predošlých Bournoviek sa tento krát aj posadil na režisérsku stoličku. Čo sa týka samotného filmu a jeho spojitosti s predošlými dielmi, tak je to šikovne vymyslené, dobre do zapadlo a vôbec nevadí, že tu nie je Jason Bourne. Oproti predošlým Borneovkám je tento film ladení viac akčne. Povedal by som, že naj-akčnejšie a to aj s toho dôvodu, že Aaron Cross nemusí skúmať svoju minulosť a tak sa ide rovno do akcie. Aj keď príbeh nie je tak zamotaný a prepracovaný, stále je dosť zaujímavý na pozretie. Herecké obsadenie je perfektné. Jeremy Renner skvelá náhrada a Rachel Weisz ho príjemne dopĺňa. 85% - 4* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zažíváme poměrně zvláštní dobu ve světě filmu. Ani již tak nezáleží jaké očekávání vlastně divák má na další díl určité série, spíše se stalo moderní pohanit jakékoliv pokračování za každou cenu. A tak se recenze začínají plnit větami typu "Nový *** za moc nestojí." atd. Z tohodle mě začíná být upřímně trošku smutno. Protože až skončí jednou hysterie, dejme tomu za 10 let, divák zjistí, pokud bude mít ještě snahu, že to co kdysi tak snadno odpálil odpadem (jednou nebo dvěma hvězdičkami), tak se mu vlastně líbí. A záleží jen na něm zda najde odvahu své hodnocení poupravit. Letos s příchodem Promethea jsem musel poslouchat, jak to za nic nestojí. Terminator Salvation byla opět podle mnohých sračka. Hobbitovy první reakce se nesly v duchu totálního zklamání. Viděl jsem všechny tyto filmy a musím říct, že neměli tito rádoby hodnotitelé samozřejmě pravdu. Stejně tak jako nový Bourne. Jak může mít Bourne Identity 85% kdežto Bourne Legacy 67%? Přitom poslední Bourne není o nic horší než jeho o 10 let starší bráška. Můžu pokračovat. Myslíte, že Prometheus je na stejné kvalitativní úrovni jako 4. díl Vetřelce? Připomenu, že 4. díl děj nikterak závratně neposunul a jednalo se jen o další vesmírnou vyvražďovačku. Může být 3. komediální díl Terminatora lepší než temný Salvation? Odpovědi jsou jasné. Na CSFD ano, bohužel:( Takže k novému Bourneovi napíši jen tolik, že přes nízké hodnocení tady jsem nečekal nic extra. Samozřejmě se potvrdilo, že film je to ryze nadprůměrný. Samozřejmě bráno v daném žánru. Klidně na to koukněte všichni, co máte tuto mytologii rádi. Určitě budete spokojeni. Vy všichni ostatní, kteří dopředu víte, že tady napálíte 2 hvězdy, protože v tom nehraje Damon, se jděte bodnout. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že když konečně odkopnou Matta Damona (postupem času jsem mu přišel na chuť), tak je z nového Bourna finanční propadák. Mě se tenhle díl líbil ze všech nejvíc a docela mě mrzí, že už zřejmě další díly s Jeremym nebudou. Herecké obsazení nejlepší, co mohlo být. Jeremy Renner je skvělý a neztratí se ani Weisz s Nortonem. Stopáž je jako u předchozích bourneovek velice pomalá a chvíli trvá než se film konečně rozjede. Jinak svým stylem připomíná původní trilogii. Škoda, jen trošku zbytečného otevřeného konce...75% ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Áno, nejedná sa to typickú Bourne-ovku, ... ale to nie je vôbec na škodu. Jeremy Renner pôsobí vo svojej úlohe dôveryhodne a presvedčivo. Ostatné herecké obsadenie tiež hodnotím pozitívne a fakt, že tento Bourne je predsa len viac o rozhovoroch mi ani trochu neprekážal. Je to slušný thriller na konci ktorého je na dnešné pomery neuveriteľne dlhá naháňačka, ... ktorá síce začína dynamicky, ale potom nevie kedy skončiť :)). Bez ohľadu na predchádzajúce diely a predsudkov z očakávania toho istého dostane divák kvalitný thriller, ktorý ma čo ponúknuť ako po hereckej, tak i dejovej a akčnej stránke. OK! Jason Bourne was just the tip of the iceberg. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Asi největší zklamání letošního roku a naprosto zbytečné nastavování Bourneovské trilogie. Chápu, že to chtěl Gilroy zkusit trochu jinak, ale jeho snaha se úplně minula účinkem. Scénář jakoby vypadl z direc-to-dvd filmu, postavy jsou i přes úmornou snahu hercu naprosto nezajímavé, ale hlavně je to režisérsky nezvládnuté. Film, který má navíc ještě přes 2 hodiny, totiž naprosto postrádá drajv či napětí a vám je vlastně totálně jedno, co se postavám stane. Jen ta akce jde Gilroyovi překvapivě od ruky. I tak ale doufám, že v pětce se nasranej Bourne vrátí a většinu této nudné chásky postřílí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (33)

  • Pri natáčaní náročných scén na motorkách mali tvorcovia šťastie, pretože Jeremy Renner (Aaron Cross) je vášnivý motorkár. Medzi prestávkami v natáčaní na nej predvádzal všelijaké kúsky. (gogo76)
  • Zbraň, kterou Aaron (Jeremy Renner) používá během tréninkové mise na Aljašce, je Nemesis Arms Vanquish. (Adrai)
  • Motocykl, na kterém jedou hlavní představitelé v závěrečné akční scéně, je Honda CRF450X, která však v sériové výrobě nemá stupačky pro spolujezdce. Ty byly doplněny pro potřeby natáčení. (Max_FX)

Související novinky

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Další Star Trek má režiséra

Další Star Trek má režiséra

23.12.2014

Sci-fi fenomén Star Trek se v roce 2009 dočkal filmového rebootu. J. J. Abrams (Mission: Impossible III) posléze natočil ještě pokračování nazvané Star Trek: Do temnoty, pak ale vyslyšel volání Síly… (více)

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

16.09.2014

Ještě před pár dny se Paul Greengrass (Kapitán Phillips) zajímal o režii nového filmu s Leonardem DiCapriem a Jonahem Hillem (Vlk z Wall Street). Teď to ale vypadá, že ho spíš čeká návrat k… (více)

Reklama

Reklama