Reklama

Reklama

Čarodějův učeň

  • USA The Sorcerer's Apprentice (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh začíná v roce 1250, kdy Morgana spolu s bývalým Merlinovým učedníkem Maximem získala nejtemnější kouzlo, s kterým může ovládnout svět. Nedlouho poté je Morgana uvězněna do magického vězení. Merlin svěří Balthazarovi úkol najít vyvoleného, který může Morganu a její stoupence jednou provždy zlikvidovat a zachránit lidstvo před armádou mrtvých. Mladý Dave netuší, že je mu souzeno, aby se stal velkým čarodějem. Je tak trochu podivín, má fantazii a geniální talent pro fyziku. Po setkání s kouzelníkem Balthazarem v zapadlém krámku se mu do života začne čím dál víc vkrádat magie. Balthazar mu začne předávat všechno svoje kouzelnické umění, přitom ho ale musí zachraňovat z průšvihů. Podaří se čarodějovi naučit Davea kouzlit? A jak všechno zamotá fakt, že se Dave zamiluje do své spolužačky Becky? (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (1 049)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Celkem škoda todlencto. Děj filmu je strašně plytký, takže nekonečně se opakující nahánění se a náhodné narážení na sebe dvou kouzelnických xichtů přijde ve finále i otravné, což se snaží být zastřeno místy pěkným vizuálem a musím říct hodně vtipným výkonem Jay Baruchela. Šlak vás z toho netrefí, ale dá se pohledat mnohem lepší zábava. Od Turteltauba jsem čekal lepší sousto. 60% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

V úvode sa informácie chrlia trošku rýchlejším tempom akoby sa žiadalo a scény, ktoré by stálo za to vidieť sú odbité vyhlásením, že Baltazár hľadal celé stáročia.., k čomu sa prilepí niekoľko pársekundových záberov. Tu som videl určite príležitosť ukázať zaujímavý prechod stáročiami, podobne ako v Higlanderovi. Škoda. Napriek tomu film nie je až taký prúser ako som si myslel. A. Molina hreje záporaka dobre a Cage, na ktorého mám už pomaly alergiu, to tu zvláda celkom slušne. Istého času som ho ako herca vyhľadával, no v posledných rokoch je jeho meno skôr zárukou sklamania a priemerných snímkov. V trailery boli zábery plné bleskov a šľahajúcich plameňov, čo mi už pripadá ako lacné lákadlo a u mňa to má skôr opačný účinok. Film nakoniec tejto vaty až tak veľa neobsahuje, sústreďuje sa hlavne na vzťah učiteľ-žiak, čo s dobre primiešaným nevtieravým humorom a hudbou T. Travina pôsobí dostatočne pozerateľne. 60%. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nepodarok, pri ktorom nemám chuť sa škodoradostne chechtať, ale naopak, je mi celkom smutno. Má to totiž niekoľko fajn nápadov (pravda, treba si odmyslieť napríklad fakty, že čarodejník z Merlinových čias sa volá Maxim Horváth), zopár skutočne zábavných scén (automobilová naháňačka a zrkadlá), Cage má sympatické okamihy a celkovo to má super oldschoolovú atmosféru ako v dobách, keď sme do kina chodievali na filmy ako Krotitelia duchov, Pyramída hrôzy, Veľké problémy v Malej Číne alebo Zlaté dieťa (je to vonku... áno, videl som Zlaté dieťa v kine a dokonca sa mi vtedy páčilo). Lenže čo z toho, keď je to tak strašne ťažkopádne zrežírované a nevýslovne príšerne zostrihané? Tie postsynchróny, ktoré nepasujú na ústa, pretože sa na poslednú chvíľu menili dialógy, sú tiež na zabitie. Nuž a zlou réžiou takto zlikvidovať herecké výkony inak sympatického Baruchela a výborne obsadeného Molinu, to už chce fakt umenie. Prečo mám dojem, že s Bruckheimerom už nechce spolupracovať žiadny solídny režisér? ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Tenhle film těží hlavně z popularity a vizuálu Harryho Pottera. Není špatný, kdyby si odpustil těch pár adolescentních trapáren, byl by mnohem lepší, ale není to třeba. Je to po hodně dlouhé době další film, kde mě, jinak trapně bulvící Cage, nesral, ale dokonce bavil, a to už je co říct. Takže, pokud máte rádi fantasy, kouzla a efekty, hurá do toho, pokud máte rádi romantiku, taky je tu, pokud máte rádi ptáky, taky jsou tu (:-))))) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Sladká jednohubka kulináře Bruckheimera s několika (ne)herci ve vysoce atraktivním zpracování. Takhle nějak si představuji kouzelnické bitky, ne podivné Harryho mávání hůlkou, z níž prýští zvláštní barevné provazce rádobynebezpečné magie... Když si od snímku odmyslím vyloženě tupou zamilovanou vsuvku a nechám si zavzpomínat jen na tu skvělou akci, kouzelné triky a hudbu, vychází mi z toho jedno z největších blockbusterových překvapení tohoto roku. Dokonce i ten Cage je velmi stravitelný! Dvojkou bych rozhodně nepohrdnul, tenhle výlet do magického New Yorku mě fakt bavil. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Drake Stone (Toby Kebbell) v tomto filmu paroduje legendární hlášku ze Star Wars: Epizody IV – Nové naděje (1977): „Tohle nejsou ti droidi, které hledáte.“ Shodou okolností studio Disney, distributor tohoto filmu, přibližně dva roky po jeho vydání zakoupilo LucasFilm, a to včetně značky Star Wars. (slipknotfan)
  • Za nápadem na filmové znovuzrození "Čarodějova učně" stojí Nicolas Cage (Balthazar), který je vášnivým obdivovatelem Disneyho animované verze, jež byla součástí filmu Fantazie (1940). Cage: "Napadlo to mě a mého přítele Todda Garnera. Tehdy jsem natáčel jiný film a chtěl jsem se zkusit vydat do nějakého kouzelnějšího a fantastičtějšího světa, ve kterém bych si mohl zahrát postavu s mytickými schopnostmi. Zmínil jsem se o tom Toddovi a druhý den nás napadl dokonalý námět – Čarodějův učeň." (Taninaca)
  • Dva plakáty v bytě Drakea Stonea (Toby Kebbell) jsou reklamou na karetní hru "Magic: The Gathering". Herní logo se objevuje na plakátech Drakea jako by to byl název jeho vystoupení. (c.tucker)

Související novinky

Hledá se Deppův pistolnický parťák

Hledá se Deppův pistolnický parťák

29.04.2011

Adaptaci nadpřirozeného westernu The Lone Ranger (kdysi dávno rozhlasový seriál, později komiks, pak televize) chtěl Jerry Bruckheimer původně uvést už letos v květnu. Studio Disney si ale duplo a… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Cage potřetí na lovu pokladů

Cage potřetí na lovu pokladů

23.05.2010

Pokračování úspěšné série, která mixuje lekce z americké historie s honem za poklady a Cageovými psími pohledy, měl Jerry Bruckheimer v plánu už dlouho. Režisér Jon Turteltaub a jeho hlavní hvězda si… (více)

Fantasy na všechny způsoby

Fantasy na všechny způsoby

05.03.2009

Od dětské přes teenagerskou až po tu naditou sexem a násilím, tedy nejlákavější ;-). Chris Columbus se podobně jako filmového Harryho Pottera pokusí nastartovat i sérii o Percy Jacksonovi podle… (více)

Reklama

Reklama