Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Velká Británie Survivors
Velká Británie, (2008–2010), 10 h 53 min (Minutáž: 50–86 min)

Série(2) / Epizody(12)

Epidemie. Svět zachvátí tzv. evropská chřipka. Smrtící virus se rychle šíří, téměř celá populace Země je nakažena, miliardy lidí umírají. A jak se hroutí vlády a státy, formují se skupinky lidí s jediným cílem – přežít! (oficiální text distributora)

Recenze (83)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V první sérii mírně stereotypní a spíše umírněná "evropská" variace na postapo filmy, byť bez zombie či podobných fantasy vylomenin. Postavy zpočátku jsou sice mírně nesympatické, nejedná se o klasické líbivé typy, ale člověk k nim po zhruba 6 dílech přilne a i přes časté kiksy v logice jednání s nimi začne žít jejich příběh (a ve výsledku se zalíbí i zpočátku nesmírně otravná Samantha). Pomáhá tomu i kvalitnější druhá série, která se už netočí na místě, ale postavy jsou více v pohybu, v nebezpečí a dostávají se do vyhrocenějších situací. Škoda, že to celé končí cliffhangerem. Naštěstí se alespoň ta jedna linka s hledáním ztraceného syna dočká uzavření, takže tvůrcům leccos odpustím. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že Briti opět natočili skvělý seriál. Tradičně málo epizod je zatím znát na vysoké kvalitě jednotlivých dílů(krom docela nudnýho pilotu). Postavy sympatický a konec parádní navnadil na nadcházející druhou sezonu (škoda, že až za rok). EDIT: druhá řada zkouknuta, bylo to sále dobré, škoda, že dokončení se nedočkáme ()

Reklama

Bardolin 

všechny recenze uživatele

Ptáte se proč jen 1 hvězda? Víc si tento vyumělkovaný, kostrbatě napsaný seriál s postavami bez hlubšího vývoje či plastičnosti nezaslouží. První série doukoukaná jen z donucení a s největším sebevypětím. Od britů, kteří jsou experti na seriály bych takový seriál rozhodně nečekal. Vše je šito horkou jehlou. Dialogy nepřesvědčivé. Hlavní hrdinka Vám se svým "spasitelským" syndromem začne velmi brzy lézt na nervy. Ona ani ostatní postavy v seriálu nedostávají přiliš prostoru. Velmi odbytý seriál, který si tu jednu hvězdu zaslouží jen za skvělou kameru a úvodní melodii. Již nikdy víc přežít Přežít! ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Zajímavě vyhlížející britské postapo. Od Britů jsem se sliboval docela dost, protože už jsem si tak nějak zvyknul, že jejich seriály mají jistou úroveň. Byl jsem nadšený z toho, že tady nebudou zombíci. Na druhou stranu mi vážně vadilo, že tu je nedostatek "akce" a hodně se kecá. Vůdkyně Abby po chvíli začne být vážně otravná, hlavně díky svému mírovému přístupu a tomu, že se plete do problému všech ostatních a snaží se je vyřešit za ně. Chápu, že chce mír, jenže tak to nemůže fungovat a nikdy nebude. Po slibném začátku mi začalo vadit stále více věci, ať už šlo o vykreslení postapo světa, které se nerozvíjelo a začalo popírat vlastní nápady ze začátku (nebudeme ve městech, protože mrtvoly - jenže pak se do nich pořád dokola vracejí) nebo snahu (ne)zodpovídat otázky. Rozhodně nepomohl ani otevřený závěr. Premisa tedy nezněla špatně, ale celkově jsem byl ze seriálu nakonec vlastně zklamaný, i když uznám, že svou kvalitu měl. ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Moc dobrý seriál. V tomto žánru něco nového, nepočítám-li filmy, takže bod k dobru. Čtyři hvězdy dávám proto, že mě cca první 3 díly moc nebavily a proto, že poslední díl je neukončený a já chci mít úplný konec. Jinak často jsem dost přemýšlela, jak bych se ve stejných situacích chovala já, takže psychologie seriálu fungovala na 100%. Další bod k mínusu má také dabing, za což seriál samozřejmě nemůže. Bohužel se mi to nepodařilo sehnat v originále. Do seriálů prostě dabing z mého pohledu nepatří, vadilo mi to.... Každopádně od 4. dílů až do konce jsem si to nesmírně užila, takže jsem se v podastatě dívala pořád a dala ho celý během pár dní. Překvapivě pro mě příjemná role byla postava "(ne)napraveného kriminálníka" Toma. Líbilo se mi sledovat jeho povahu a jedna scéna s ním mě nejvíc z celého seriálu dojala k slzám. Kdyby byla ještě třetí série, určitě bych dala 5 hvězd, takhle z výše uvedených důvodů prostě nemůžu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se na pětatřicetimilimetrový film, kterému dali producenti přednost před digitálními kamerami s vysokým rozlišením. Je totiž mnohem citlivější a stačí mu méně světla. (Lembi4)
  • Producentka Sue Hoggová přišla s nápadem na remake seriálu Survivors (od r. 1975) po tehdy aktuálních epidemiích ptačí chřipky a vlnách globálního strachu z nemocí, jako byl SARS. (Lembi4)
  • Aby v záběrech nebyli lidé, některé se točily po nedělích v časných ranních hodinách. Například sekvence, v níž Al Sadiq (Phillip Rhys) řídí auto v centru. Postup pomohl snížit rozpočet a omezit počet počítačově upravovaných záběrů. (Lembi4)

Reklama

Reklama