Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Velká Británie Survivors
Velká Británie, (2008–2010), 10 h 53 min (Minutáž: 50–86 min)

Série(2) / Epizody(12)

Epidemie. Svět zachvátí tzv. evropská chřipka. Smrtící virus se rychle šíří, téměř celá populace Země je nakažena, miliardy lidí umírají. A jak se hroutí vlády a státy, formují se skupinky lidí s jediným cílem – přežít! (oficiální text distributora)

Recenze (83)

Redi 

všechny recenze uživatele

Až na občasný odfláknutý střih (hodně zřídka) a občasný klišovitý scénář a místama horších her. výkonů ... přesto slušná podívaná... Apokalypsa v pilotním díle mohla být velkolepější. Postavy i jejich příběhy fajn, včetně epizoidních postav a jejich příběhů. Dobrých postaposeriálů není mnoho... pro mě první, který mě zaujal... proto si to jistě hodnocení jaké má zaslouží. Pokud by bylo takových seriálů na lepší úrovni více, tak by to už takové čísla nemělo, pač by bylo s čím srovnávat. Opět nedokončený seriál, ale říkám si, že je to možná dobře, pač mám obavy, že by kvalita hodně klesla (třeba na úroveň poslední serie Prison Break). ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál z dílen BBC o životě ve světě, který téměř vyhubil smrtelný virus chřipky (btw. podobnost s prasečí chřipkou způsobila zákaz vysílání v něketrých státech a snad pozdržela i vysílání druhé sezóny)... Seriál je vizuálně docela pěkný a místy vypadá poměrně draze... V lecčem se podobá seriálu Jericho, ale ve srovnání asi Survivors vyhrávají. Seriál má zřejmě obrovský potenciál, chvílema z něj dýchá realističnost, ale vše kazí silně neoriginální schématická epizodičnost, kterou známe ze všech průměrných seriálů. Někdo z partičky se někam vydá, něco objeví, dojde k nějákému morálnímu dilematu, protagonista odchází, vše se vrací do původních kolejí a díváka znechucují klišé... To je něco, co bych od šesti dílné série nečekal... Každopádně otevřený konec má celkem našlápnuto a na druhou řadu se celkem těším... Je to spíš 3,5* ()

Reklama

draggo 

všechny recenze uživatele

Zatím zajímavě vypadající seriál, jsem rád, že konečně někdo pojal post-apokalyptický svět bez zombíků a zbytečných akčních scén. Nic proti tomu, ale po spoustě akčních titulů mi připadá "Přežít!" jako živá voda. Skupina obyčejných lidí snažících se přežít ve světě, kde relativně všechno zůstalo stejné - kromě toho, že už skoro nikdo nežije. Řešení skutečných problémů a nenápadná, ale drsná kritika současnosti, kdy jsme všichni na civilizaci až neskutečně závislí. Postavy jsou mi zatím relativně sympatické, ale po pouhých dvou odvysílaných dílech zatím nemohu činit rozsáhlejší závěry - snad kromě toho, že příště v neděli si opět zapnu Prima Cool. Cítím tady velký potenciál, třeba časem zamíříme i výše než nad současné čtyři hvězdy. /85% a 4*/ ()

char_t 

všechny recenze uživatele

První série je jako Walking Dead bez zombies. Tedy jde hlavně o vztahy mezi lidmi v hlavní skupině přeživších, plus vztahy s dalšími skupinami. Britové to dokázali IMHO trochu líp zachytit než WD, ale na druhou stranu se zase postavy chovají o něco méně logicky, skoro jako v nějaké béčkové hororové vyvražďovačce :-) Takže zůstanu na stejných 3* Druhá série o něco lepší, konečně vlastní témata, konec logických nesmyslů a chvíli je to dokonce napínavé - fakt škoda, že seriál po druhé sezóně utnuli, ještě kousek a mohlo to být na 4* ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zhltnul prvni serii a musim rici, ze jde o skvely serial plny zvratu a neuveritelnych situaci. Clovek se dokaze vzit do postav prezivsich a to upevnuje pocit z kazdeho dilu. Samotne dily jsou natoceny velice nezvyklym zpusobem ktery neni pro serialy uplne typicky, ale v celku vsechno vyzni realisticteji cimz jenom vice podkresli atmosferu. Co je ale opravdu vyborne jsou postavy. Je zdu cela sorta ruznych odlisnych lidi od naprostych srabu, kteri by pro sve dobro prodali i nejlepsiho pritele, az po chladnokrevne zabijaky. Postavy opravdu tvori cely serial jsou tak odlisne a precijenom nakonec vsichni chteji to same. Samotne charaktery jsou napsany velice dobre a povetsinou vyborne zahrany. Nelze rici kdo z hlavni party je mym oblibencem Greg, Tom, Al, Abby, Anya, Najid nebo Sarah (no ta oblibencem nebude tu prestanete mit radi hodne brzy). Nejlepe je ovsem ztvarnena postava Toma coz je sice opravdovy zlocinec a hlavne totalni magor, ale presto cloveka upouta pozornost protoze jeho charakter neni uplne jednoznacny. Podobne je to ovsem se vsema. Jeste bych zminil zaporaky at uz takovou polovicni Samanthu ktera evidentne nevi co chce a nebo opravdu odporneho Dextera ke kteremu si clovek vytvori negativni vztah uz velice zahy (opravdu odporny hajzlik). Pro me osobne velice dobry serial, ktery me prvni serii velice navnadil. Trosku mi vadi to pozadi tajne organizace bez ktere by se to taky obeslo, ale to je proste asi nutne pro stale udrzeni zajmu a touze rozlousknuti velkeho tajemstvi, ktere upouta divaky na vic nez jednu serii. Co bych snad jeste vyzdvihl jsou neuveritelne natocene lokace a pohledy do krajiny, ktere vyzni tak prazdne az to cloveka nejednou zamrazi na zadech. Je to me 1000 ohodnocene dilo na CSFD a jsem tomu rad, ze jubilejnim dilem je neco skvostneho. A ted jsem si jeste vsiml ze reziserem je i reziser Life On Mars takze uz vim proc tenhle serial zase vynika. EDIT: Tak i druha serie si udrzela svou kvalitu, smutne je ovsem to, ze serial byl zrusen, skoda. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se na pětatřicetimilimetrový film, kterému dali producenti přednost před digitálními kamerami s vysokým rozlišením. Je totiž mnohem citlivější a stačí mu méně světla. (Lembi4)
  • Aby v záběrech nebyli lidé, některé se točily po nedělích v časných ranních hodinách. Například sekvence, v níž Al Sadiq (Phillip Rhys) řídí auto v centru. Postup pomohl snížit rozpočet a omezit počet počítačově upravovaných záběrů. (Lembi4)
  • Producentka Sue Hoggová přišla s nápadem na remake seriálu Survivors (od r. 1975) po tehdy aktuálních epidemiích ptačí chřipky a vlnách globálního strachu z nemocí, jako byl SARS. (Lembi4)

Reklama

Reklama