Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

Tosim 

všechny recenze uživatele

-CO DĚLÁŠ KROMĚ FOTBALU? -NO SPUSTU VĚCÍ...TŘEBA NOHEJBAL. Okresní přebor léty zraje jako víno, stejně jako Jan Prušinovský, který ať spolupracuje skoro s každým, ponejvíce však s Petrem Kolečkem, téměř vždycky to stojí za pozornost. Tenhle seriál "o fotbalu" spojil komediální křepčení a realitu českého venkova a různé lidské povahy tak neuvěřitelným způsobem, že se z něj o lásce, sobectví, rasismu, politice, feminismu, korupci a celkově naší národní povaze dozvíme občas víc, než z tolik ceněného MOSTu. 90%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Celkově vzato nikoliv dokonalé, ale přesto svojí kvalitou dokonale překvapivé dílo české televize - s malým č!!! Neuvěřitelné. Relativně těžko vznikající počin, který i přes některá zaváhání (o kterých režisér podle poskytnutých rozhovorů většinou ví, ale už s nimi nemohl nic dělat; i proto, že si některými věcmi sám nebyl jistý) zejména v úvodní dvacetiminutovce svého zápasu postupně nasadil vyšší obrátky, získal převahu nejprve ve středu pole, a v druhé půli na hřišti jasně dominoval. Budiž všem zúčastněným (možná až na trochu zbytečnou Táňu Vilhelmovou) chvála za to, že pozvedli český seriál do výšin, do jakých patří. Okresní Přebor jednou bude kultovní záležitostí - pokud jí už není. Zeptejte se kohokoliv, kdo kdy měl něco společného s fotbalem na téhle úrovni, nebo se seberte a vyražte na "tribunu" neboli za zábradlí kolem toho vydupaného plácku, co je na jednu stranu trošičku do kopce, na nějaký ten mistrák. Dejte si kofolu nebo pivo a klobásu - a poslouchejte. Dívat se nemusíte, ono většinou není moc na co:) Ale garantuju vám, že předsedu, tajemníka/pokladníka, místního bosse, a hlavně vždy a za všech okolností nastartované obecenstvo minimálně s mezinárodní trenérskou třídou najdete všude. 80%, ale některé díly jsou na stováka (jenže pár je jich tak na pade;)). Na obě strany sportu...zdar!!! ()

Reklama

gudaulin

všechny recenze uživatele

Má to být dosud nejlepší seriál z dílny televize Nova, ale sledování prvního dílu mě ani v nejmenším nepřesvědčilo o tom, že by stálo za to věnovat svůj čas sledování tohohle projektu. Tak jako o tom, jestli budete koukat na televizní film, rozhoduje prvních deset minut, tak i seriál nastavuje nějakou laťku, a ta z Okresního přeboru mi přišla docela nízko právě v tom nejzákladnějším, a to je scénář. Navíc prostředí fotbalu nejen v nižších soutěžích považuju za opravdu problematické a za jeden z mála úspěchů při výchově svého syna považuju, že jsem mu rozmluvil fotbal a přivedl ho ke karate, které má jako sport určitě zdravější morální klima a navíc ho může v životě i prakticky upotřebit. Nehodnotím ani procenty ani hvězdičkami, protože zůstalo u jediného dílu. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Zatím velké zklamání. Pilotní díl kromě pár vtipných momentů (výběr Tučného písně při rozprašování popela nemohla být tragikomičtější :-) přidal jen neurážející charaktery, ale především naprosto pitomý scénář. Když je režisér a scénárista tatáž osoba, může dojít k absenci sebekritiky a k tomu zde zřejmě skutečně došlo. Snad se seriál ještě zvedne... EDIT: Po druhém díle kvalitativní posun o 100%, tedy na 4*, a proto zatím průměruji na 3*. Celkové hodnocení přidám po první sérii, ale aspoň se seriálu povedlo mě přilákat k obrazovce... EDIT 2: Tak fajn, žádné oplétačky - tohle si 5* zaslouží. Neskutečné, jak je tahle hovadina návyková - a díky bohu za úžasně "buranského" Vetchého! ()

El Pistolero

všechny recenze uživatele

Nejlepší porevoluční seriál? Spíš nejlepší tuzemský seriál od „Chalupářů“. A pro člověka, který žije na vesnici a zbožňuje fotbal, tak trochu splněný sen. Neskutečně přirozené, civilní a přitom vtipné. Výkony herců Vetchého, Novotného a Soboty jsou na Oscara. Seriál má navíc tu skvělou a velmi vzácnou vlastnost, že je díl od dílu lepší a lepší. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (74)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Při scéně, kdy se Ilona (Tatiana Dyková) přijde do hospody ptát na opravu svého notebooku, běží v televizi zápas Sparta Praha – Baník Ostrava ze sezony 2004/2005. (fabecc1222)
  • Jirka Luňák (Ondřej Vetchý) si doma na kazetě pouští záznam zápasu ČR vs. Nizozemsko z kvalifikace na Mistrovství Evropy 2004. (fabecc1222)

Související novinky

Reklama

Reklama