Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke kultu, jaký se se kolem Okresního přeboru rozvinul, jsem byl zaskočen tím, že jakkoli nekonečně přesahuje dlouhodobý luzoidní standard, podstatné penzum dílů sestává z typicky seriálově připitomělých, do značné míry izolovaných příhod (v to počítaje několikrát opakované téma kolektivního řešení různých milostných vztahů), v nichž se často uplatňují nemyslitelné situace (např. bludná cesta neznámem vlastního okresu v díle Konvoj) a groteskně nesmyslné počínání postav (např. krádež gamblomatu). Tím je však jen obdivuhodnější, co to vlastně vzniklo. Na první dobrou mi připadá, že hlavní zásluhu na fenoménu Okresní přebor mají dialogy, z nichž zvláště ty s Vetchým jsou prostě nenapsatelné. Nutno též vyzvednout jedinečné exprese mimořádné výpovědní hloubky, jako např. "viděl jsem peklo!" i krutopřísnost hlavních i epizodních postav. (Dominující Vetchého postava kapitána Luňáka, která jako jediná představuje funkční karikaturu jistého typu, by si zasloužila zvláštní pozornost.) V epesní herecké skladbě potěšil už pouhý výskyt některých tváří (Mihulová) a obzvláště "herecká rehabilitace" (slovy quixotovými) Luďka Soboty. Hercké obsazení, stejně jako soundtrak, jsou jen nejzřetelnějšími příklady pečlivosti a uvědomělosti, s jakou si autoři se seriálem vyhráli. Zhlédnout film Poslední zápas Pepíka Hnátka dřív než seriál bylo by velkou diváckou chybou, neboť ten ho jako prequel korunuje a právě ve spojení obou v náležitém pořadí (tedy dle vzniku) se vyprávěcí hodnota celého projektu násobí. ()

Šakal

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se hodně. Po prvním dílu přišlo totální vystřízlivění v podobě ( až na pár vyjímek ) naprostého kýče. - 20%Naštěstí jsem seriálu dal druhou šanci a musím říct , že jsem ( prozatím ) udělal dobře. Dnes to byl tedy pořádný Úlet :o) 2díl - 70% Uvidíme, kam se seriál posune příště. Já doufám, že to nebude jak na horské dráze a seriál bude mít vzestupnou křivku. p.s. Lonaldo je zpátky v Jižní Amelice a tlustej jak plase :o) 3díl - tak to nakonec na tu horskou dráhu vypadá :o( 3díl - 30% ....a skutečně potvrzeno - 4díl- 80% jj dostat " HOUSLE ", to je skutečná potupa. Jediná věc horší než dostat housle, je dostat je " tam a nazpátek " :o)..... To bylo moc hezký....Ještě kdyby jsi se mnou začal víc mluvit....dobrou noc :o) ... není kráva jako kráva :o) p.s. Prý mám zastydlý( pubertální ) humor, když se mi toto líbí...když já si nemůžu ( a nechci ) pomoct :o) Já osobně bych uvítal, aby samotné téma fotbal bylo více upřednostňováno, ale zároveň musím přiznat, že to není tak špatné a má to vzestupnou tendenci. Nicméně na jedné věci je potřeba zapracovat a to tak, že VELMI... Jingl mezi reklamními bloky! Koukat na " odborníka " z Kozlovny a smějící se štístko Vláďu Šmicra mě stojí spoustu sil a roků..... díl? 18.10.2010...konečně je to tady a samotný fotbal dostal více prostoru, což se ve výsledku projevilo v tom nejlepším možném světle. Musím přiznat, že scénku s roteirem a místním potokem jsem si opravdu vychutnával. Ano, i tohle je možné :o) v LM ji sice neuvidíte, ale mám v živé paměti náš jeden zápas při futsale, kdy se kamarád parádně opřel do balonu, výsledkem z toho byly " výstavní hodiny " a balon neomylně skončil v místním potoce, unášen proudem vody :o) p.s. je příjemné po dlooouhé době sledovat Luďka Sobotu při jeho civilním hereckém projevu ( bez toho jeho HEHEHE ), při kterém jsem vždy dostával tik do pravého oka :o( Milé překvapení. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vtipné, milé, plné slušných herců, které jejich role evidentně bavily. Vysoce hodnotím dokonalé ztvárnění reálií místního sranda klubu a srandamačů, kde se vše však bere naprosto vážně a každý bod se počítá :-). Jak je vidět a už jsem to myslím psal i u komentáře k filmu, Sobota umí hrát vážnější role a když neheká a nedělá ze sebe debila je v pohodě. Ve filmu je kupa borců, kteří si to asi užívali. Vetchý, Novotný, Kohák ad... Na NOVU velmi solidní počin ! 5 gólů do branky fotbalového družstva z Bukvic. * * * * * ()

Psema 

všechny recenze uživatele

1) Půlhodina nezáživné hlušiny, kde se vcelku slušné (a nerušivě přisprostlé) dialogy "o ničem" vydávají za fotbalově-hospodský humor. Inu, je kam stoupat. 5/10 2) Výrazně lepší než posledně. Lepší zápletka dovede stejné divy jako šikmooký Maradona. 7/10 3) Zoufalé. Idiotská zápletka neobohacená takřka o žádný vtip, či jeho náznak (snad jenom buzerace po zápase potěšila), ale de facto doražená odporně vyhlížející Vilhelmovou, jejíž rádoby dilinka neroztahuje ani bránici, ani poklopce. Jenom nudí. 3/10 ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Je paradoxní, že dost možná nejlepší porevoluční televizní seriál natočila zrovna tahle televize, každopádně Prušinovský odvedl kurevskej kus práce a hlavně si zvolil (nebo kdo ty herce vybíral) naprostej castingovej majstrštyk- Sobota v netypicky vážný roli předsedy Václava, Leoš Noha jako jáčkující Áda Větvička a hlavně Ondřej Vetchý jako fanatickej kapitán a hrající trenér Jirka Luňák ("Kluci, máme Roteiro!" :-)). Každej, kdo se jen trochu motá nebo motal okolo fotbalu, se v tom musí vidět- fotbal, to je láska navždy. Žádnej okresní přebor, tenhle seriál je jasně lig(b)ovej :-) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (74)

  • Natáčení se zúčastnilo několik fotbalových týmů z blízkého i dalekého okolí. (ČSFD)
  • Fotbaloví rozhodčí v seriálu jsou profesionální rozhodčí, kteří pískají soutěže na této úrovni. Tvůrci kontaktovali Okresní fotbalový svaz, odkud byli rozhodčí delegováni. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama