Reklama

Reklama

Elitní speciální jednotka je poslána do Bolívie, kde mají za úkol laserem označkovat dům, ve kterém se zdržuje drogový magnát. Tým svůj úkol splní, ale těsně před startem letadla, které má označené místo vyhodit do povětří, si vojáci všimnou, že tam ilegálně pracují děti. Chtějí akci okamžitě zrušit, ale velitel Max to odmítá. Chystá se cíl zničit za každou cenu. Tým neváhá, vrhne se do boje a děti ještě před náletem odvede. Cíl je pak zničen. Protože ale není jak dostat děti pryč, uvolňují jim vojáci svá místa v helikoptéře a sami zůstávají na zemi. Stroj je chvíli po vzlétnutí zasažen střelou a exploduje. Vojákům je jasné, že terčem útoku byli oni, ne děti. Proto se rozhodnou zmizet v bolivijské metropoli. O několik měsíců později je ale kontaktuje půvabná dívka Aisha, která jim nabízí volnou cestu zpět do USA a zosnování pomsty. Po návratu domů se jejich cílem stává konvoj, ve kterém má jet tehdejší velitel akce Max... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (504)

Webb 

všechny recenze uživatele

Podle traileru jsem myslel že se bude jednat o akční jednohubku která pobaví a hodinu po zhlédnutí na ní zapomenu. Realita je jiná, nepobavila a nasrala. Příběh i scénář jsou nezajímavými prvky, stokrát viděné jinde a v lepším, méně stupidním podání, které tolik nepodceňuje diváky. Scénáristi si asi myslí že stačí ke každému z pěti vojáku přiřadit identitu - Jensen (komunikační technik), Cougar (likvidace na dálku), Pooch (doprava a těžkotonážní zbraně), Roque (výbušniny a taktické zbraně), Clay (operační velení) a je vše v pořádku, vykreslovat či budovat děj už nemusí. Tolik prostřihů do prázdných větví, že by se dala z toho udělat upoutávka na mini seriál, ze kterého si divák nic neodnese, jen mu to vezme čas. V Losers se skrývá jen velké množství kaše, i ta ale nemá vůbec žádnou chuť. Rozhodně nedoporučuji 20% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $23,591,432Tržby Celosvetovo $28,977,335Tržby za predaj DVD v USA $6,462,496 //počet predaných kusov 372,687Príjemné akčné odviazanie, kde poteší pestrá zostava nechcených parchantov s asistenciou pohľadnej Zoe Saldany, príbeh ubieha ako voda, akcia pobaví, občas príde na rad aj nejaké prim hlášky a scénky. Na takého neznámeho režiséra ako je Sylvain White to celkom dobre zvládol. /80%/ ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

The B-Team. Sú to sympaťáci - nefakujú, neprelievajú krv a kvôli detičkám vlezú do epicentra výbuchu (pričom to vôbec neriešia, nevznesú pochybnosť, záchrana detí je pre nich samozrejmosť). Žiaľ, okrem tradične pohodového Evansa nie sú veľmi dobre zahratí (asi najmenej som toho drsňáka veril Morganovi - neviem čo, ale niečo na tej postave a jej podaní nefunguje). Proti nim stojí komický bondovský zloduch - Jason Patric je v tej úlohe taký trápny, až začne byť zhruba po hodine skutočne zábavný. Niektoré hlášky fajn, iné hluché. A celé to napriek videoklipovým vychytávkam vlastne nie je veľmi dobre natočené (v kontaktných akčných scénach celkom slušne kríva dynamika). Priemerná jednohubka, ktorá za 90 minút obstojne pobaví (predsa len, tempo to má a tie výbuchy sú efektné) a prepadne sa do zabudnutia. Dvojku, hoci sa s ňou očividne počíta, nepotrebujem. 5/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Takže jde po mně pět mrtvých mužů a mají můj hardisk!" Nebudeme si namlouvat, že jde o nějaký megatrhák, jelikož je to jen akční zábava. Pravda, comics je vydařenější, ale to je i u Supermana či Batmana. Já jsem se prostě bavil, a že peněz nebylo na bomba akci a efekty (letadlo je těžce digitální), mi vůbec nevadilo. Hlavní hrdinové pořád někam utíkají a po někom střílí, do toho pár zprofanovaných zpomalených záběrů a sem tam vtipné prohlášení. Co si může divák hledající oddech více přát. K tomu spousta muziky (Skunk Anansie, Journey, The Kills) a barvotisková kamera. ,,Máš nějaký koníčky?" ,,Jako malá jsem sbírala lidský uši..." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem vlastně vůbec nic. Parchanti mi mezi rukama jen tak nenápadně proklouzli, příliš jsem o nich nevěděl a pak jen nepochopitelně zíral. Film je totiž klasickou akční komedií, která by se momentálně dala přirovnat k filmu A-Team. Na rozdíl od něj je ale nejenom zábavná, ale také konečně pěkně akční a plná neokoukaných herců. Nebo já se přiznám, že jsem ty herce v žádném jiném filmu zásadně ještě nezaregistroval. A tady všichni hláškovali jak nepříčetní a dělali si z filmu obrovskou prdel. Možná za to může styl humoru nebo také to, že herci, co se ve filmu objeví, jsou nejen sympatičtí, ale také po celý průběh dost fajn. Prostě jsem si potvrdil, že akční komedie nevymřely, že dokážou nabídnout nejenom pěknou, a ne nesmyslnou akci, ale také kopu naprosto dokonalých hlášek, které si v budoucnu určitě ještě několikrát zopakuju. To byl právě problém celého A-Teamu. Nedokázal hláškovat, ale snažil se diváka zabavit akcí, která byla tak nesmyslná, až se mi chtělo brečet, ale přesto se brala neuvěřitelně vážně. V Parchantech se vážně nebere, ale akce je tak akční, že jim to prostě věřit budete. Začátek je na tom všem nejlepší. Něco v tom smyslu. Ale vždyť tam spadnou bomby, máme sedm minut na záchranu celé vesnice. A akce může začít. Parchanti jsou parádní film, dlouho mě žádný takový nepřekvapil. Zdější hodnocení opět nechápu, ale ani mě to nepřekvapuje. Já až se na film podívám podruhé, možná mu napálím i pět hvězd, protože tolik hlášek a zábavy jsem v akčním filmu hodně dlouho neviděl. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Chris Evans měl při natáčení zamaskované mj. i jedno z tetování na pravém rameni (čínský znak), což jde dobře vidět na začátku filmu. V čase 01:18:04 však můžeme v záběru toto tetování zahlédnout, protože jej filmaři zamaskovat zapomněli. (Elizabeth13)
  • Vo filme je scéna zo satelitu Arecibo, ktorý sa nachádza v Porto Rico. Arecibo sa objavil už v bondovke Zlaté oko alebo sci-fi Kontakt. (Wargoo)

Související novinky

Zoe Saldana znovu v akci

Zoe Saldana znovu v akci

05.02.2017

Neytiri z Avatara, Uhura ze Star Treku, Gamora ze Strážců Galaxie, Aisha z Parchantů, Cataleya z Colombiany... Zoe Saldana má s akčními hrdinkami tunu zkušeností. V nejbližších letech bude nakopávat… (více)

Comicsové Mýty mají scenáristku

Comicsové Mýty mají scenáristku

20.01.2015

Stříbrnému plátnu střídavě kralují comicsové adaptace od Marvelu a DC, neměli bychom ale zapomínat ani na Vertigo. Dospělácká odnož DC nám dala filmy jako Constantine, Dějiny násilí, V jako Vendeta… (více)

Alex Cross se vrátí

Alex Cross se vrátí

23.08.2010

Že si postavu s tímto jménem nedokážete hned zařadit? Nápověda: Morgan Freeman. Ano, Cross je agent FBI a prvotřídní psycholog, kterého si pamatujeme z thrillerů Sběratel polibků a Jako pavouk.… (více)

Tak trochu jiný Kurýr

Tak trochu jiný Kurýr

21.08.2010

Jeffrey Dean Morgan se pokouší uchytit jako hrdina akčních filmů. Charisma na to má, ale prozatím se mu to kdovíjak nedaří – v Strážcích hrál vedlejší postavu a letošní Parchanti dojeli na… (více)

Reklama

Reklama