Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kouzelná školka je cyklickým a inspirativním pořadem pro děti předškolního věku. Důraz je zde kladen na jemnost, „hladivost“ a především srozumitelnost nejmenším divákům (3-6 let). Jeho posláním je děti zaujmout, navázat s nimi dialog, povídat si o světě, který vidí kolem sebe, seznamovat je se základními etickými hodnotami a přitom jim nebrat dětství a pomocí her a „hraní si“ v nich rozvíjet jejich fantazii. Pořad je doplněn dvěma až třemi pohádkami a snahou je, aby jedna byla zahraniční provenience a druhá z tradiční české školy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

kukkik 

všechny recenze uživatele

Tohle hodnotit na tomhle serveru, kde se (doufejmež vespolek) nevyskytuje cílovka tohodle pořadu, tedy děti do 7 let věku, nemá valný smysl. Dětem se to líbí, mě se to líbilo když jsem byl dítě a tím bych to asi ukončil. Já můžu v tuhle chvíli hodnotit pouze objektivně a z toho hodnocení je více než 20 leté působení tohoto pořadu na naší scéně podle mého soudu rozhodně přínosné. Především ze srovnání se zahraničními pořady podobného typu vychází Kouzelná školka jako vítěz na poli přínosu pro rozvoj dětského diváka, což je ostatně její hlavní a jediný cíl, z tohoto pohledu není moc co vytknout a už za to si čtyři hvězdy pořad zasluhuje. Pátou hvězdu přidávám zcela neobjektivně z nostalgie a za pana Michala Nesvatbu, který pořadu věnoval valnou část života a který je pro mě osobou velice sympatickou a v rámci české herecké scény významnější, než by se mohlo na první pohled zdát. 5/5 ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Ty čtyři hvězdičky dávám za kouzelnou školku v mém dětsví. Protože v současnosti už opravdu neví co by a jde vidět že jedou podle vzoru amerických režisérů. Co tak najednou tam třeba přibyl duhový a trochu postižený skřítek Filípek? Hm.. A jsme u toho. František už asi nestačí tak jako kdysi. Ten teď asi zastává úlohu přirozeného heterosexuála a na základě správné genderové vyváženosti, tam tím pádem musí být i nějáký cizí Filípek co reprezentuje LGBT. No a Františka je jasná. Feministky si taky musí přijít na své. Načež jenom čekám, kdy tam přibyde černo-hnědý trans maňásek aby ten pořad ještě nedejbože nezrušili. Včetně toho přeplácaného interiéru studia. Za mého dětství bylo takové elegantní. To už je holt všechno pryč. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pro děcka možná fajn pořad, ale když si vzpomenu na ty – jenž jsme sledovali my jako malí caparti, tak je to jen slabý odvar. Přibylo trapnosti a kvalita šla taky rapidně dolů. Svého času se to Magdalena Reifová ještě snažila jakžtakž držet nad vodou, ale postupem času se z toho stala jen další pitomost na České televizi… ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Já vyrůstal na Štěpánce a Čertíkovi Bertíkovi a jak to člověka poznamená, o tom ví jen pamětník. Kam se na ně hrabou nějaké školky...i když obsazená je hodně výživné. Molavcovou nesnáším odjakživa, Nesvadbu taky a ti ostatní jsou též velké peklo. Nechtěl bych být fakan, povinně usazený před obrazovkou:-))) ()

Darth_AK 

všechny recenze uživatele

Vzpomínka na dětství a časté hodiny trávené u televize jen čekáním na "kouzelná škólka!". Samozřejmě že největší týpek byl Michal, ostatní ušli, ale Michal byl prostě nejlepší-a František-no to je kapitola sama o sobě. Poté co přišla do pořadu FANYNKA se stal nekoukatelným a tím pádem v klidu ubírám 3*, protože od té doby se nevyskytl jediný kloudný díl, už ani chudák Michal to nezachránil. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (11)

  • Michal Nesvadba po 24 letech ukončil účinkování v Kouzelné školce. Poslední díl s Michalem Nesvadbou byl odvysílán 30. června 2023. (TomasSlach)
  • Michal Nesvadba používá speciální pásky, mají méně lepidla a obsah v krabici by neudržely. Spotřeba pásek za měsíc je několik kilometrů. (TomasSlach)
  • Postavu Františka namlouval v letech 1999–2001 Ota Jirák. V období 2001 – 17. březen 2020 a 25. květen 2020 – 11. září 2020 namlouval Františka Tomáš Juřička a v období 23. března 2020 – 15. května 2020 a od 21. září 2020 Pavel Tesař. (TomasSlach)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno