Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kouzelná školka je cyklickým a inspirativním pořadem pro děti předškolního věku. Důraz je zde kladen na jemnost, „hladivost“ a především srozumitelnost nejmenším divákům (3-6 let). Jeho posláním je děti zaujmout, navázat s nimi dialog, povídat si o světě, který vidí kolem sebe, seznamovat je se základními etickými hodnotami a přitom jim nebrat dětství a pomocí her a „hraní si“ v nich rozvíjet jejich fantazii. Pořad je doplněn dvěma až třemi pohádkami a snahou je, aby jedna byla zahraniční provenience a druhá z tradiční české školy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

Handle 

všechny recenze uživatele

Tenhle pořad mě vždycky lezl krkem, jak Františkem, tak moderátory a ani jako malej jsem to nijak extra nezbožnoval. Každopádně jsem za něj hrozně rád, protože je to jediný, u čeho můj pětiletej hyperaktivní brácha vydrrží. Tudíž celá rodina je ráda za trochu oddychu, alespoň na tu půlhodinu, a proto taky dávám ty 2*.. :D ()

montenegro 

všechny recenze uživatele

Na to, aby se někam na chvílo odložilo dítě, je to asi dobré, ale fakt nechápu, kterého chytrolína napadlo, že je dobré na předškolní děti v televizi šišlat- patlají i tak samy dost. Jednu hvězdu za Michala, který je schopen něco i sám vymyslet. Pravda je, že se mě to již několik let netýká, takže všechny ty hodné babičky dědy a jiné hodné strýčky a tetičky neznám, ale občas někde letmo zahlédnu a zaslechnu- a zdá se mi to pořád stejné= trapné. ()

Reklama

demovka 

všechny recenze uživatele

Není příjemné, že není známe, kdy bude jaká pohádka.Paní Magda se dětem líbí. Paní Jitka nosí v zádech pravítko a nemá pomalu co předvádět nového, ale má obdiv stran všestranosti. Pan Ladislav, děda, mě oslovil a líbí se mi nejvíc. Vůbec mi nevadí, že někdy něco splete. Michla N. mladší má dobrý pořad s písmenky. A nevadí, že tam běhá s lepenkovou pistolí. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Nástupnický pořad kužátek jsem kdysi dávno ještě sledoval, sic už jsem pomalu docházel na druhý stupeň základky. Nicméně ta první léta s babičkou Libuškou nebo Majdou nelze hodnotit špatně a soudě dle spokojenosti synovce a neteře funguje jako pořad pro nejmenší stále dobře i s novými tvářemi. Ostatně kdo by nechtěl mít za dědečka (byť jen televizního) pány herce Zindulku, Kostelku nebo Trojana. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Nemám problém sledovat dětské pořady. Je pravda, že dnešní tvorba pro děti dost za svojí historií zaostává, ale oproti zhovadilosti jako například Animáček (nebo jak se to pásmo oblbování dětí jmenuje) to pořád ujde. Jednak je tu interakce s (dětským) divákem ve studiu, takže jen nečumí na jeden příběh za druhým, jak to má televize ve zvyku, navíc dávají ucházející pohádky, ač musím bohužel konstatovat, že kvalita jde poslední dobou povážlivě dolů. Ale věřím, že dokud tam je Michal a František, je to nezávadný. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (11)

  • Postavu Františka namlouval v letech 1999–2001 Ota Jirák. V období 2001 – 17. březen 2020 a 25. květen 2020 – 11. září 2020 namlouval Františka Tomáš Juřička a v období 23. března 2020 – 15. května 2020 a od 21. září 2020 Pavel Tesař. (TomasSlach)
  • Michal Nesvadba s nápadem na gag se samolepící barevnou páskou přišel v obchodě, když pozoroval muže, kterému nešlo zabalit balík. Gegy se samolepícími barevnými páskami předvedl v roce 1997 na festivalu v Japonsku a měl tam velký úspěch. Na světě prý nikdo nic podobného nedělá a Michal umí s lepicí páskou udělat cokoliv a kdykoliv. (TomasSlach)

Reklama

Reklama