Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král Přemysl Otakar II. se navzdory slibu nemůže zúčastnit zásnub Beneše z Dubé a Ludmily z Vartemberka, které mají zažehnat vleklé spory mezi dvěma mocnými rody na severu Čech. Vyšle proto svého vyšetřovatele a správce hradu Bezděz Oldřicha z Chlumu jako svého zástupce. Cestou Oldřich se svým panošem a pomocníkem Otou narazí na stopy přepadení a objeví mrtvoly kupce a jeho vozky. Zatímco Oldřich pokračuje v cestě, velitele Diviše a Otu vyšle po stopách lapků, kteří kočár přepadli. Marktvart z Vartemberka a jeho syn Marek hosta přivítají, netají se však nelibostí nad tím, že nepřijel král osobně. Ota s Divišem objeví stopy, které spojují přepadení kupce s hradem Vartemberků. Při večeři obviní loutnista Arnošt purkrabího Jošta z pokusu o znásilnění jeho dívky a ještě téhož večera je Jošt zavražděn. Beneš obviní ze zločinu Arnošta, Oldřich však trvá na důkladném vyšetřování a pustí se s Otou do pátrání. Téže noci však dojde k další vraždě, jejíž obětí se stane hradní pán Markvart z Vartemberka. (TV Nova)

(více)

Diskuze

MegSimpson

MegSimpson (hodnocení, recenze)

Škoda, že z něčeho takového neudělali televizní seriál... To by bylo lepší než ty chujoviny co nám servíruje Nova a Prima.

elizabeth_ba

elizabeth_ba (hodnocení, recenze)

honajz (5.6.2009  12:41): Nestraš, prosím tě. Z toho bych asi měla pravděpodobně svůj první infarkt... :-))To snad raději tu Vaňkovou... (Král železný a zlatý - Žebrák se stříbrnou holí).

 

Kdyby se tohle dílko nebralo jako kinofilm, ale jako nějaká televizní pohádka na nedělní odpoledne, bylo by to (s přivřenýma očima) i na tři hvězdičky. I tak bych ovšem musela překousnout, že Ludmila byla křehká drobná plavovláska (viď Klárko Issová ;-)), Ota ze Zástřizlí měl vlasy upravené podle poslední německé módy (Jene Dolanský :-D) a velitel Diviš měl ve tváři jizvu ( Davide Matásku :-)). Ani kniha není literární skvost, ale udržuje člověka v napětí. Takže zamyslet by se nad sebou měli především producenti a né vyhodit veškeré prachy (a celkem zbytečné) za zvučná jména (herců) a na zbytek už jaksi nezbylo... Tak zase nezbylo mně než dát v celku jen tu jednu.

na příspěvěk reagoval ko33

Uživatel kosticka7 smazal svůj příspěvek.

jardariha

jardariha (hodnocení, recenze)

ARTIGAS:  nechtěla se přece dostat do rukou katovi. Za cizoložství jí hrozilo pohřbení zaživa a probití kůlem.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Překvapivě se na to dalo dívat, až teda na ten závěrečný Markétin skok...

Hanver

Hanver (hodnocení, recenze)

Divím se, že z Nikolaeva vypadlo něco koukatelného. Roden, Kanyza, i celkové zpracování palec nahoru, Matásek, Rašilov, Klára Issová naopak dolů, ale celkově jsem za film rád, takový námět vždycky potěší.

Cino

Cino (hodnocení, recenze)

Co říct... bohužel se musím opakovat, že kdybych to viděl v neděli po obědě na ČT, tak by to bylo lepší...

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Snažil jsem se, vážně jsem se snažil tam tu třetí hvězdičku nekde najít, třeba schovanou v truhlici nebo někde zapadlou pod senem, ale nenašel jsem ji, bohužel.
Bohužel, poslední dobou (a vlastně nejen tou poslední) je pravidlem, že tzv. "hvězdné obsazení" je pouhou rouškou, která se snaží zakrýt to, že být v tom obsazeni byť nadějní, ale ne až tak známí herci, do kin by se to v životě nemohlo dostat a ani v TV by to mnoho šancí nemělo.
Jako TV film ***, jako kinofilm ** - a ono si to myslí, že je to kinofilm.

Jenda.SG-1

Jenda.SG-1 (hodnocení, recenze)

Tenhle film je jen detektivka zasazená do středověku, navíc s rozuzlením, které nikoho nepřekvapí. Herci se snažili, ale ten příběh zkrátka nestál za nic...

kosam

kosam (hodnocení, recenze)

Nejhorší film co jsem kdy viděl. Úplná katastrofa. Parkrát jsem se usmál nad absolutní trapností jak dialogů tak děje.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

chodí na to ten obyčejný divák, co nechodí na csfd, přece

Cival

Cival (hodnocení, recenze)

No ale z počtu hodnocení se nezdá, že by na to zrovna táhly davy.

trosecky

trosecky (hodnocení, recenze)

Premiéra je za náma a můžu říct, že je to rozhodně nadprůměrnej českej film co se týká výpravy a hereckých výkonů, příběh je sice trošku plytký, jako ostatně i Vondruškovo knižní zpracování, ale film rozhodně stojí za návštěvu. Roden skvělý a moc se mi líbil i Kanyza jako stárnoucí nabubřelý český velmož...

Zíza

Zíza (hodnocení, recenze)

Rozhodně to ve mně vzbudilo zájem, ani jsem netušila, že se něco takovýho točilo, takže jsem zvědavá, jak to dopadne... :-)

TeslaPce

TeslaPce (hodnocení, recenze)

ti co davaj hvezdicky jeste pred premierou, muzou byt treba promitaci jednotlivych kin, kde film videj nekdy s velkym predstihem, sam jsem jim byl.. ale taky treba davaj odpad jen kvuli tomu ze je to cesky :-)

salahadin

salahadin (hodnocení, recenze)

Český historický film.....na tenhle pojem se těším. Jen bych rád věděl, kde se berou hodnocení (odpad, 5*)????????? Doufám, že to dopadne líp jak Bathory. Očekávám skutečný středověk, ne pohádku na nedělní dopoledne.

-Cobra-

-Cobra- (hodnocení, recenze)

Znám velmi dobře romány Vlastimila Vondrušky a osobně se na tento film těším , ovšem herecké obsazení jsem si představoval poněkud jinak... A zajímalo by mě kdo tento film hodnoti, vyděli jste ho vůbec nebo jej automaticky shodíte jen proto, že se jedná o český film ?

Disk

Disk (hodnocení, recenze)

Trailer se dá bez problému přežít na rozdíl od Případu nevěrné Kláry. Karel Roden opět (jako obvykle) vyčnívá nad ostatními. Televizní look ovšem v kině bude vadit a levný rozpočet ho v žádném případě nezakryje. Použití (provařeného) songu z Requiem za sen je docela dobrý nápad, byť to není nic převratného. Co trailer nejspolehlivěji zabíjí, je ten příšerný novácký hlas, který na Nově slýcháme dnes a denně. Ten dabér (nebo kdo to vůbec je) se z toho snaží udělat filmovou událost roku a la Bathory, což se mu evidentně nedaří a trailer jednoznačně posílá kamsi do pekel. OT: Bathory je předražená televizní inscenace, nic víc a nic míň. http://film.moviezone.cz/jmenem-krale/trailery/

cpt.Lynch

cpt.Lynch (hodnocení, recenze)

by me zajimalo, kde tech 5 sikulu vzalo to hodnoceni (32%) kdyz je premiera az 29...

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Já bych spíš řekla, že je to neskutečně vtipné, ale zase to ve mně vzbudilo zájem to vidět, takže účel to vlastně splnilo :-)

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Tak trailer vykřesal malou naději na dobrý film. Polovina úspěchu upoutávky však tkví v použité hudbě. :-/

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Ale co s tim? I když to vypadá poloamatérsky, když to nebude mít úspěch, asi se nedočkáme toho, aby se u nás ve větší míře točilo něco jinýho než (hře)bejkoviny.

Elyssea

Elyssea (hodnocení, recenze)

Jedná se o zpracování knih od Vlastimila Vondrušky. Podle zápletky bych to tipovala na Vraždu v Ambitu (kniha) a část Osudný turnaj. Obsazení jsem si představovala poněkud jinak, protože to vypadá, že Matásek bude hrát Diviše. Ach jo. Doufám, že to bude lepší, než jak to vypadá.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

K jeho cti ale musíme přičíst divácky úspěšný "A bude hůř". Zas tolik bych toho Nikolaeva nezatracoval, přestože má na svědomí takovou zhůvěřilost jako "Proč bychom se netopili". Nevíte, kdo tohle produkuje? Kopecký?

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Režisér nepotěšil, obsazení také nevypadá nijak skvostně, výprava bude asi výrazně televizní, ale ten scénárista mě na to stejně naláká...

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Tak tohle mi dosud úplně unikalo. Přitom jsem si říkal, že právě adaptace knížek Vlastimila Vondrušky by mohl být způsob, jak u nás natočit po dlouhé době něco historického. A hurá. I když nechápu, proč zase Roden - tedy nic proti němu, ale na Oldřicha z Chlumu už je vážně starej. Jinak bych to nepřirovnával ke Jménu růže, spíš k Případům bratra Cadfaela.

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Na film roku to sice nevypadá, ale obnažený Roden to jistí, wtz.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Což o to, ale s jakoukoliv upoutávkou si dávají vyloženě načas. Fotky totiž nejsou moc přesvědčivé, což je dáno i tím, že jsou očividně pořízené přímo z placu, nikoliv z natočeného materiálu. :(

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Premiéra daná, plakáty visí a přesto... ví tu vůbec někdo, o co má jít?!

Související novinky

Zemřel herec Martin Štěpánek

Zemřel herec Martin Štěpánek

16.09.2010

Narodil se jako nejstarší syn z druhého manželství herce Zdeňka Štěpánka. V mládí k herectví neinklinoval a v nultém ročníku se připravoval na studium medicíny. Odtud ale nakonec přešel na DAMU. Od… (více)

Reklama

Reklama