Reklama

Reklama

Zpátky do školy

(seriál)
Trailer 1
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (537)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, NE-chci spadnout do dalšího úžasného komediálního seriálu! Jako by už tak těch filmů, Dexterů, Fringeů a Doktorů Housů nebylo dost! A dál? V dubnu tu máme Hru o trůny, v červenci další řadu Breaking Bad... Co se dá dělat: spalte knihy, prodejte herní PC a zatáhněte žaluzie (venku je dneska fakt hezky) - Amerika se nás rozhodla zabít papučovou kulturou. Čekal jsem odvar Big Bang Theory, místo toho jsem dostal něco jako Takovou moderní rodinku na škole prodchnutou pop-kulturními hláškami a odkazy. I´m in. ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou sice teprve první řadu, ale jsem si jist, že se jedná o jeden z nejgeniálnějších seriálů, kde nechybí popkulturní, rasistické (miluju Señora Changa!) i sexuální narážky. Postava Chevy Chase je neskutečně vtipná a Jeff je tak charismatická postava, že kdybych byl gay, zbalil by mne na svůj úsměv. Ale co to plácám, všechny postavy jsou skvělé. http://www.youtube.com/watch?v=j25tkxg5Vws ()

Reklama

Džany 

všechny recenze uživatele

V poslední době nejlepší oddechový seriál s vtipnými hláškami, pečlivě napsanými charaktery a skvělou atmosférou. Samotný děj je prostý, ale skvěle a hlavně docela reálně vyobrazený. Obsazení je opravdu úžasné. Nejsympatičtější postavou tu pro mě je bezpochyby Abed, který pobaví už v prvních pár vteřinách pilotního dílu, pak následuje Ken Jeong , co jako učitel španělštiny a poté student vypouští z pusy jeden gag za druhým a sám se tím stává asi nejvtipnější postavou celého seriálu. Za závěrečně scénky musím přihodit tu pátou hvězdu i kdybych nechtěl. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

První série se ještě byla dosti relativně dosti klasický sitcom, ovšem ta proměna (experimentování) v druhé řadě seriál definitivně posunula na jeden z nejzajímavějších US sitcomů posledních let. Nejzajímavější epizody: 1x23 - Modern Warfare 2x14 - Advanced Dungeons & Dragons 2x23 - A Fistful of Paintballs/2x24 - For a Few Paintballs More ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeff Winger, Britta, Abed, Troy, Pierce Hawthorne, Shirley, Annie. Señor Chang a děkan Pelton. To jsou ústřední postavy seriálu, který mě postupně natolik vtáhl do svého dění, že si nemohu pomoct a dávám skoro čistých 5 hvězdiček, protože na každou další epizodu se patřičně těším, dobře u ní zrelaxuji a jako bonus se zasměji. Studijní skupinu kolem Jeffa jsem si brzy natolik oblíbil a zamiloval, že nedovedu říct, koho mám hned po Jeffovi nejraději a nejméně rád, neboť každá z postav přináší svoji dávku humoru a svoji specifičností dává seriálu ten pravý šmrnc, kterému napomáhají také vedlejší postavy, z nichž nejvýraznější je určitě señor Chang a děkan Pelton. Náměty epizod jsou natolik různorodé a originální, že se skláním před invencí tvůrců. Občas je sice jejich nápaditost už moc přestřelená, avšak nápady se cení. 1. série (100%) je pro mě zatím suverénně nejlepší a to i přesto, že se postavy teprve formují. Jeff jakožto sebestředný vychcánek, Annie jako mladá a emočně labilní husička, Shirley coby křesťanka, Pierce je mi sympatický svým rasismem a sexistickými poznámkami, Troy s Abedem jsou děti v dospělém těle, přičemž Abed má značné vědomosti a konečně Britta, jež je dosti složitou osobností. Klade důraz na správné chování a morálku, má snahu poučovat, ale také pomáhat, přičemž mnohdy je její počínání poněkud zvláštní. Señor Chang jakožto učitel španělštiny nemá chybu a po jeho proměnách přes studenta po ochranku je trochu v pozadí a ztrácí jiskru. 2. série (90%) se rozjížděla dost pomalu, ale ke konci opět nabrala dech a od epizody s Dračím doupětem jsem se již opravdu bavil. 3. série (90%) mě zatím baví srovnatelně s předchozími. Jak jsem již zmínil, baví mě různorodost, ale také vztahy mezi postavami, které jsou proměnlivé. Epizody, které si budu jistě rád opakovat a pamatovat, jsou Paintball 1 a 2, všechny kolem Jeffa a učitelky, Řečnické umění, Keramika pro začátečníky, Tělesná výchova, Someliérský kurz, epizoda á la Pulp Fiction, Halloween 2 či Stěhování Annie k Abedovi a Troyovi. Těším se na další série a doufám, že nebudu příliš zklamán. ()

Galerie (2 047)

Zajímavosti (199)

  • Komunitní škola Greendale má na webu greendalecommunitycollege.com vlastní fiktivní stránky. (7trpasliku)
  • Na 41. NAACP Image Awards byl Justin Lin nominován za díl "Úvod do statistiky" na cenu v kategorii výjimečné režírování komediálního seriálu. (MikeCool)

Související novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (více)

Reklama

Reklama