Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

castor 

všechny recenze uživatele

Dobrá herecká parta ještě jaro nedělá. Mísení anglického a francouzského humoru může být fajn, jenže story kolem šéfa lupičské bandy s mimořádně vyvinutým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma a drobného zlodějíčka Artura prchajícího z vězení mě zrovna nechytla. Nic na tom nezměnilo ani kvalitní herecké obsazení, hravost a komediálnost mi chyběla, pitvoření vadilo. Až mi místy trapno bylo. Spokojenost jiných diváků ale dokážu pochopit, já si ale radši zaplavu v trošku jiných francouzských komediích – když to navíc bude s půvabnou a tady na stříbrném plátně debutující Silvií Monti, která si je přesně vědomá svých zbraní, zlobit se rozhodně nebudu.. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Špičková komedie se špičkovými herci. Herecký koncert čtyř mušketýrů, čtyř velikánů světové kinematografie. Francouzi způsobem sobě vlastním si udělali pořádnou prču i z odchodu Francie z vojenských struktur NATO. Film okořenily i nesmrtelné hlášky. Asinistra, asinistra, křičí mafiozo, skvěle zahraný Eli Wallachem, na Bourvila. Jak daleko je do Sinistry ptá se za volantem bezelstně prosťáček Bourvil. Blbče, doleva ti říká, doleva, umravňuje prosťáčka Belmondo. To prostě nemá chybu. Stejně jako celý snímek. Pětka je určitě zasloužená. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit srovnáním s Velkým flámem, který je přeci jenom o stupínek víš. Každopádně Gérard Oury natočil nadprůměrnou komedie se spoustu nezapomenutelných scének a gagů. O hereckému obsazení se nemá cenu nějak více zmiňovat stačí říct jen Jean-Paul Belmondo, Bourvil, David Niven a Eli Wallach a každý už si udělá obrázek sám...... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie ponechávám hodnocení tam, kde je, neb si velice dobře vzpomínám, jak jsme na Velkém šéfovi kdysi ujížděli, znali jsme ho nazpaměť a smáli se u každého vtípku.. S odstupem dvaceti let jsem si dala opáčko a dopadlo to dobře, sice už to nevnímám jako absolutní pecku, ale pořád je to nadprůměrná záležitost se spoustou vtipných momentů a herci to také táhnou nahoru, Jean-Paul Belmondo tvoří s Bourvilem parádní dvojku, prostě Artur s Anatolem jsou nezapomenutelní.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jedna z najvtipnejších komédií s Belmondom. Preto ma prekvapuje rôznorodosť hodnotení. Asi je to tým, že film vychádza dosť z nemej grotesky a v spojitosti s veľkými menami to nemusí pripadať každému primerané. Ja som sa ale výborne zabavil, potešila animovaná vložka, ktorú sme potom mohli sledovať v reálnom prevedení. Scenár na prvý pohľad ukazuje situáciu, že kde sa dvaja bijú, tretí vyhrá, ale skôr sa tu bijú všetci traja a potom je samozrejme otázne, kto je víťaz. Ak vôbec niekto. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Arthur Lespinasse (Jean-Paul Belmondo) utíká ze skutečného vězení Allée des Thuyas nacházející se 20 kilometrů jižně od Paříže. (sator)
  • Loď, na kterou se nakládá socha Svobody, je zaoceánský parník SS France. V roce 1979 byl přejmenován na SS Norway a prošel významnými úpravami, aby mohl být vybaven pro cestovní pohodlí. Znovu mění jméno na SS Blue Lady a je prodán k sešrotování v roce 2005. Sešrotování bylo dokončeno na konci roku 2008. (sator)
  • Ve filmu se objevily automobily Citroën 11BL Légère, rok výroby 1956, Citroën DS 19, rok výroby 1965, BMW 2000 CS rok výroby 1967 nebo Mercedes 280 SE W108, rok výroby 1968. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama