Reklama

Reklama

Několik let po velké vlakové loupeži na trati Glasgow-Londýn zveřejnila britská policie zprávu, že šéfem lupičské bandy byl muž s mimořádně velkým mozkem, který ve chvíli napětí neudrží hlavu zpříma. V té době prchá z francouzského vězení drobný zlodějíček Artur za pomoci svého přítele Anatola a do toho se připlete sicilský kmotřík, který zuřivě brání čest své sestry. Samozřejmě se cesty lupičů různého kalibru zkříží a pak se Anatole ptá „Jak se dostane do Sinistry…“ (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (249)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

No, tak uplně vodvázane z toho nejsem. Vím, že už sem jednou tenhle film zkoušel, ale nedal sem to. A tak teď kolem těch svátků sem to na 3x dal. Už jen to, že sem to musel dokoukávat na třikrát značí to,že sem to tak tak vůbec dokoukal. Herecká plejáda vynikající, ale podle mě to do sebe nezapadlo... A to mám všecky hlavní herce hodně vysoko na žebříčku... ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Velký šéf je skvělá komedie, jež výtečně mísí francouzský a britský humor. Krom scénáře vše stojí na hereckém koncertu Jeana-Paula Belmonda, tak na výkonu jeho rovnocenného parťáka Bourvila, a na druhé straně geniálního padoucha Eli Wallacha. Velký šéf je klasická krimikomedie, kterých Belmondo natočil spoustu, avšak stylově je prostě jedinečná. Nu... příběh je to komicky absurdní, což ve finále vede snad až k upuštění slzy, ale celý film jednoduše baví. Od vynikající scény s vyloupením vlaku je sice příběh do značné míry utápěn v absurdních situacích, nicméně pointa je překrásná! A nezapomínejme... Velký šéf je jen jeden. U mě krásné čtyři hvězdičky. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Hlavičku trošku na stranu a máme tady Velkého šéfa. Muž s mimořádně velkým mozkem neudrží hlavu zpříma, když má zrovna stres. A zrovinka v té době se podaří z vězení uprchnout bezvýznamnému zlodějíčkovi a tak nelze očekávat nic jiného než že se jejich cesty zkříží. A každý z nich je jiný. Sympatický Belmondo versus decentní Niven. Kdysi to asi mělo potřebné grády, ale dneska už s odstupem času mě to tolik nebere. Zkrátka spousta filmů po letech ztratila své nesporné kouzlo a stala se obyčejnými než bych se nadál.Výhodou je, že tenhle film se tolik nereprizuje a proto se na něj dá v klidu podívat. Klady: Belmondo je správný šibal + Niven je snad ještě lepší + film se nezabývá nepodstatnými detaily + správný přísun akce a gagů + inteligentní snímek. Zápory: na filmu hodně zapracoval zub času a ztratil pel své doby, kdy jsem ho viděl poprvé - pozvolna se vkrádající inteligentní nuda - málo invenční režie - horší technická stránka filmu - obyčejné až naivní vyznění filmu. Mé hodnocení: 60% ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Další z velkých vlakových loupeží, tentokrát provedená Velkým šéfem, mužem s tak velkým mozkem, že ho páteř stěží unese a naklání mu hlavu na stranu. :-) Gérard Oury věru natočil i lepší kousky, ale z těch bez Louise deFunés je Velký šéf minimálně druhý nejlepší. Jeho humor je někde mezi klasickou podvodnickou komedií á la Zlaté věže a infantilně bláznivými fórky Casina Royale. Pokud jste - tak jako já - podobně silné nadsázce nakloněni, pobavíte se. Ale film pro prime-time to tedy není. 70% ()

zette 

všechny recenze uživatele

U teto komedie jsem se velice dobre bavil. Melo to spad, vtip, skvele pisnicky, skvely obraz na tu dobu a Yves Barsacq:-). Dal bych i pet hvezdicek, nebyt poslednich 20 minut filmu a Belmonda. Jsem asi jeden z mala, mne ale jako herec vubec nesedi a toto je urcite jeden z jeho nejlepsich filmu, i kdyz bez nej by se mi libil jeste vice. Plukovnik vsak nemel chybu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (33)

  • Velké časovací budíky s výbušninami byly umístěny tak, že byly vidět. Kolem vagonu i vlaku se pohybovala spousta vojáků z ostrahy transportu a není možné, že by je nikdo neznamenal, nemluvě o tom, že se vlak i vagon jistě podrobily přísné prohlídce, když vezli velké jmění. (sator)
  • Železniční viadukt, kde dochází k překládce peněz, se nachází mezi obcemi Peronville a Patay asi 15 kilometrů od města Orléans. (sator)
  • Úvodní píseň je „The Brain“ od americké kapely American Breed, vystupující v letech 1962–1970. Další píseň, která ve filmu zazní, je „Cento giorni“ od Cateriny Caselli. (sator)

Reklama

Reklama