Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět dětí na tvrzi a zákeřný soused za branami. Vítejte v tak trochu jiném středověku! Tento napínavý film ze středověku je určen divákům, kteří mají rádi dobrodružství, romantiku, humor a to nejlépe všechno dohromady. Jeho děj začíná ve chvíli, kdy Martin z Vamberka musí na rozkaz krále odejet do války bojovat proti Saracénům a pověří ochranou své tvrze nejstaršího syna Petra. Ten se (nikoli bezdůvodně) netěší zrovna veliké popularitě u svých sourozenců a ti mu jeho novou roli rozhodně nehodlají ulehčit. Nikdo ale netuší, že si na jejich panství dělá zálusk zlotřilý soused Albrecht z Krvenos, pán sousedního hradu, který se neštítí ničeho, aby dosáhl svého. Kolem tvrze se brzy začnou dít podezřelé věci. Děti musí rychle zapomenout na rozmíšky a začít čelit hrozícímu nebezpečí. Jenže co se z počátku zdálo jednoduché, změní se postupně v boj na život a na smrt… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

PaRi 

všechny recenze uživatele

Nic víc, než telenovela v kostýmech! Janáka bych zavřel na týden do domácího vězení a povinně by musel stále dokola sledovat filmy Jindřicha Poláka nebo Karla Smyczka, aby si do hlavy vpravil, jak vypadá dobře režírovaný dětský herec. To, co předvádí Janák v režii dětí, je bohapustá ochotničina a to urážím ochotníky. Jinak je úsměvné vidět hraní si na středověk ve zromatizované přestavbě Křivoklátu, který je v této podobě z 19. století. Je zajímavé, že u žánru muzikálního (Noc na Karlštejně) Karlštejn v úpravě ze stejné doby nevadil. Zde ale byla předloha od básnického velikána, režíroval mistr filmového muzikálu Zdeněk Podskalský a jednalo se o film a ne o telenovelu! O co se jedná u tohoto filmu, jsem nedokázal identifikovat a svým časem rozhodně nebudu mrhat, abych se pokoušel to v dalších dílech zjistit. Tu jednu hvězdičku dávám za kameru. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Taky už by si nejmenší generace zasloužila nějaký film, u kterého jednou bude nostalgicky vzpomínat a vychutná si ho i se svými ratolestmi. Rytíři to nebudou. Ani nevadí "malost" filmu, Martin Preiss s kamerou umí a občas vykouzlí opravdu povedený obraz a i ta akce je na místní poměry slušná. Soundtrack má energii a umí i záběr na 4 jezdce epochálně nafouknout. Jenže, jediný Pavel Kříž ví, jak se přehrává (a vychutnává si to), tak jak žádá žánr. Děti jsou opravdu otřesné, ale i to je slabota proti Prachařovi a spol. Janák tak nějak drží tempo příběhu, ale gagy mu jdou do ztracena s tím, že čím horší, tím častěji se opakují. Takže už Karlovi nevěřím ani na poli žánrovek a je to poslední film od něj, na který jsem koukal úmyslně. Přitom ten příběh, atmosféra a sdělení jsou nadčasové, univerzální a mají potenciál bavit. Třeba se jednou dočkáme povedeného remakeu. Zlý Albrecht, chce hodného Martina tvrz, ale nepočítal s tím, že Martinovi děti jsou horší než vozová hradba - jak pro něj, tak pro zábavnost filmu... 30% ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Po Snowboarďácích se Karel Janák zaměřil na nejmladší publikum. Veskrze dětský, ale vůbec ne špatný film, si děti rozhodně užijí. Karel Janák je zručný režisér, to mu nemůže nikdo upřít a celý film je (pro děti) dobrá zábava. Scénář sice občas trochu hapruje, především dětští hrdinové se občas chovají nelogicky - ale jak jim to lze vyčítat, když jsou to ještě děti? Horší je to u postavy zákeřného Albrechta z Krvenos v přesvědčivém podání Pavla Kříže? Jeho charakter budí hlavně u dospělé části publika rozpaky. To, že je hlavních dětských hrdinů 6, nepovažuji za žádný zásadní problém, ačkoliv je zřejmé, že ne všichni mají dokonale prokreslené charakterery. Film se pochopitelně odehrává v jakémsi bezčasí, což ale nevadí. Toto je prostě představa středověku pro děti. Jedná se o malý filmeček s malým množstvím postav a zápletka je také mile místní, to znamená, že mezi sebou soupeří dvě tvrze, z nichž každá je domovem odhadem 40-50 lidí. Děti se sice musí obejít bez dospělých a dokonce za ně řešit problémy, ale naštěstí to nedošlo tak daleko, že by zachraňovali celý svět. Občas jsou odvážné, občas se stáhnou, ale vše je vykresleno v poměrně realistické míře. Snímek je především dobrodružný, s mnoha komickými scénami, především ta s lanem zaručeně dětské diváky pobaví. ()

Charon11 

všechny recenze uživatele

První díl TV seriálu se zdál být odpovídající TV- kvalitě. Kvalita má bohužel klesající trend. Pominu pomalé tempo, skřípající scénář, ale herecké výkony a dialogy to nejde přehlédnout. Mezi slabšími hereckými výkony vyčnívá doslova trapně přehrávající Pavel Kříž. Co poslední dobou tento "herec" předvádí je neskutečné a nechápu režiséry, že po takové šmíře sáhnou! Opět pominu komicky vypadající "bitvy" na křížové výpravě (když nemám peníze na pořádnou bitevní scénu, raději ji vynechám nebo ji zahalím do šera, mlhy, písečné bouře....cokoliv jen ne to co bylo předvedeno, ale nemohu opomenout dialogy. Ten kdo je psal byl buď hoštapler nebo na drogách. Děti chvíli hovoří skoro staroslověnštinou a hned zase jako by se vracely z odpoledního vyučování v r.2010. To fakt nechápu. Škoda, filmů z doby středověku je opravdu málo a kvalitní české vytvořili snad naposledy páni režiséři Vláčil a Vávra. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Mein Gott!!! Český pán prstenů je konečně na světě. Ba co víc, monumentální bitvy, procítěné herecké výkony, famózní scénář a tuny vtipných scén!!!! Ano... Ano, tohle všechno ve filmu nenajdete. Se zarytostí sobě vlastní jsem prošel celým filmem, někdy se pousmál nad nepovedenou scénou, někdy se rozčílil, divil se co vlastně scénárista s režisérem vytvořili za výbuch... no a když už to vypadalo, že naši hlavní hrdinové umřou a vše dobře dopadne, tak v tu chvíli jsem umřel já, přijela totiž královna a to byla teprve havárie, výbuch, zlo, které překonalo trapný Křížův výkon, husí kůži mám ještě teď, brrr, to se nedalo... Kurzor myši míří k souboru, DELETE si užívám s gustem, nyní už jen vyprázdnit Koš a ... co že jsem to vlastně dneska viděl?! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Na hrade Cuknštejn sa niekedy robil len hlavný záber a v štúdiu sa dotáčali ďalšie, pretože tak bolo ľahšie prispôsobiť sa nárokom režiséra a bolo to aj z dôvodov nižších nákladov. Filmový architekt pritom požadoval, aby sa vzadu smerom do priekopy pristavovala skoro polovica filmového hradu. (Zdroj: ceskobudejovicky.denik.cz) (Raccoon.city)
  • Lokace natáčení: Novohradské hory, Český kras, Českolipsko, Lipnice, Křivoklát, Hlubočepy a hlavně úžasná tvrz Cukenštejn (POMO)
  • Počet natáčecích dnů: 96 (exteriéry + interiéry) (POMO)

Reklama

Reklama