Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět dětí na tvrzi a zákeřný soused za branami. Vítejte v tak trochu jiném středověku! Tento napínavý film ze středověku je určen divákům, kteří mají rádi dobrodružství, romantiku, humor a to nejlépe všechno dohromady. Jeho děj začíná ve chvíli, kdy Martin z Vamberka musí na rozkaz krále odejet do války bojovat proti Saracénům a pověří ochranou své tvrze nejstaršího syna Petra. Ten se (nikoli bezdůvodně) netěší zrovna veliké popularitě u svých sourozenců a ti mu jeho novou roli rozhodně nehodlají ulehčit. Nikdo ale netuší, že si na jejich panství dělá zálusk zlotřilý soused Albrecht z Krvenos, pán sousedního hradu, který se neštítí ničeho, aby dosáhl svého. Kolem tvrze se brzy začnou dít podezřelé věci. Děti musí rychle zapomenout na rozmíšky a začít čelit hrozícímu nebezpečí. Jenže co se z počátku zdálo jednoduché, změní se postupně v boj na život a na smrt… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Výborná hudba ve filmu/pohádce/komedii v historickém mundůru nebo co to bylo za žánr. Pro slávu Ježíšovu ... přemýšlela jsem, jestli se pozdrav ahoj používal už v době křížových výprav. Myslím, že spíš ne. Pokud vím, tak zařízení na odrážení dobývacích žebříků je vynález Leonarda da Vinci. Filmový sestřih je poněkud zkratkovitý a zmatený, takže bez máminých dovysvětlení ze seriálu bych zřejmě tápala, o co se to pán z Krvenos snaží. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Režijně i scénáristicky slabé, povětšinou velmi nudné až uspávající a především hloupé. Dvě hvězdičky za, na český film, poměrně dobře zvládnuté akční dostavníkové či lukostřelecké scény, ale jinak Karel Janák nijak nevybočuje ze své pověstné rozpačité snahy vypadat co nejvíce cool. 30% ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatický počin má jednu podstatnou vadu. Zavděčit se celému spektru diváků je jistota na zadělání problémů. Už pejsek a kočička když vařili dort též přišli na to, že mnoho ingrediencí v dortu způsobí minimálně nevstřebatelnost. A tak se i toto dílko stává lehce neuchopitelným, je to škodaa, protože se jedná vcelku o sympatický počin i když milionkrát zmutovaný a obehraný. 50%. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Sakra, kdo toho Janáka furt tlačí? Snad se spolu brzo rozkmotří, ale nevypadá to tak... Všem špatnostem tohoto filmu vládne "moderní rytířská" hudba mladýho Brzobohatýho a výkon Štěpána Šafránka, kterej by to měl do důchodu dohnít v Ulici. Ale abych mu snad nekřivdil, oni jsou tam příšerní skoro všichni. ()

Sinn 

všechny recenze uživatele

Trošku Pán prstenů (vážně, koho to nenapadlo při dobývání tvrze?), pár špatných hereckých výkonů dětských herců, pár dobrých výkonů Prachaře a Kříže, pár vtípků, pár akčních scén, pár zamilovaných trapásků, které však místo milého pousmání vykouzlý spíš posměšný úšklebek, alespoň u mě. Není to špatný nápad, mohla to být relativně milá rytířská pohádková komedie, jen kdyby to dostal na stůl někdo jiný než idiot Janák. Takhle bohužel nic moc. Spíš nic. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Původní název plánovaného sedmidílného seriálu byl „Než se táta vrátí“. (Taninaca)
  • Lokace natáčení: Novohradské hory, Český kras, Českolipsko, Lipnice, Křivoklát, Hlubočepy a hlavně úžasná tvrz Cukenštejn (POMO)
  • Na hrade Cuknštejn sa niekedy robil len hlavný záber a v štúdiu sa dotáčali ďalšie, pretože tak bolo ľahšie prispôsobiť sa nárokom režiséra a bolo to aj z dôvodov nižších nákladov. Filmový architekt pritom požadoval, aby sa vzadu smerom do priekopy pristavovala skoro polovica filmového hradu. (Zdroj: ceskobudejovicky.denik.cz) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama