Reklama

Reklama

Frank Moses (Bruce Willis) je penzionovaný agent CIA, který nyní žije poklidným životem na venkově. Až do té doby, kdy se jej nové vedení CIA rozhodne zlikvidovat. Jeho tajná identita je ohrožena, proto znovu sestaví svůj bývalý tým, aby ukázali, že ještě stále mají pár triků v rukávu. Název filmu je zkratkou označení Retired Extremely Dangerous (v důchodu, extrémně nebezpečný), a právě takovým se náš hrdina ukáže. Výbušná akční komedie režiséra Roberta Schwentke natočena na motivy stejnojmenné komiksové mikrosérie tvůrců Warrena Ellise a Cully Hamnera. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 453)

Madison 

všechny recenze uživatele

Skvelá filmová zábava, ktorá prekonala moje skromné očakávania. Po pomerne mdlej sci-fi romantike natočil Schwentke prekvapivo svižnú, herecky famóznu (Helen Mirren predsa nevidíme so samopalom v ruke každý deň :-) akčnú komédiu, ktorá je minimálne o úroveň lepšia než mierne kŕčovitý Knight and Day a chaoticky zostrihaný A-team. K tomu nekonečné hrdinské eskapády, McClaneov neodolateľný šarm, Malkovichove vraždiace chúťky či brilantná dvojica Brian Cox - Helen Mirren (,,můj zajíčku" :-) Scenár si neodpustil narážky na akčné thrilery 90. rokov a celé to má neskutočne príjemnú, nostalgickú atmosféru. Po druhom pozretí to u mňa, pravdepodobne, vytiahne aj na 5*. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Jedna hollywoodská ikona vedle druhý, solidní hlášky a vymazlený akčně / komediální scény - takhle bych charakterizoval tento výtvor. Ani si neumim si představit, jaká musela být při natáčení sranda. Malkovich ? To byla opravdu trefa do černého! Rovněž jsem velice rád, že se Bruce po méně povedených filmech (Surrogates & Cop Out ) taky ukázal v kvalitním snímku a doufám, že se loňský rok nebude na starý kolena opakovat :-). Retired Extremely Dangerous za 80%. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Já vlastně ani nevím, co se mi na tom (ne)líbilo. Prostě jednohubka, která mnou tak nějak projela, něco zanechala, připomněla dobu, kdy měl Bruce Willis ještě formu, ale spíš to bylo o tom „viděno, splněno“. Protože jsem se na tenhle špionážní guláš roky chystal. Robert Schwentke měl mnohé scény lépe jistit, zápletka je děravá a předvídatelná, ale výsledek pobaví, o tom žádná. Každopádně film, který se bude vyjímat v DVD sbírce mé mámy, na mé poličce jej ale nenajdete. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že RED je nudné... Jako mnohem větší problém vnímám podivnou neujasněnost, co vlastně chtěli tvůrci natočit. Dá se předpokládat, že to asi mělo být bráno s nadhledem a většina scén nadhled má, kromě několika scén, které nadhled naprosto postrádají. Měla to být asi komedie, protože herci občas říkají vtipné věci, ale občas taky ne. Atd atd... Film naťukává hodně věcí, ale žádnou z nich nedělá pořádně, což má za důsledek to, že ani ten herecký ansámbl nejde pořádně na dřeň (kromě famózního Urbana)... A když se do filmu neponoří naplno herci, tak stěží pak divák... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Rozverné Eskapády Důchodců rychle excitují diváka rozhodně energickým divadlem. Rapidně expandující děj roztomile evokuje dobu rozmachu excelentních děl. **** Prostě nenáročná oddychovka, kde Wyliž zase našel Meklejna, Volnomuž Daisy a Malkovič LSD, prokazující, že to ti dědci od osmdesátých let stále ještě nezapomněli. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (23)

  • Příprava Karla Urbana na roli agenta Williama Coopera byla úctyhodná. Vedle tréninku se zbraněmi a zlepšení fyzické kondice herec přečetl i několik knih bývalého pracovníka CIA Boba Baera. (oje)
  • Obyvatelé Toronta netušili, že se ve městě natáčí film a opakovaně hlásili policii střelbu. (Krouťák)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Kevin Bacon opět zlotřilý

Kevin Bacon opět zlotřilý

01.08.2011

Několik let se pohyboval „mimo výsluní“, ale jako hlavní lotr v X-Men: První třídě zazářil (doslova) a tak ve světle áčkových reflektorů chvíli zůstane. Zahraje si totiž padoucha v nadpřirozené akční… (více)

John Malkovich jako ruský kmotr

John Malkovich jako ruský kmotr

12.07.2011

Podle jeho výkonů v Red a Transformers 3 se zdá, že je v dobré herecké formě. Kromě hollywoodských blockbusterů si ale rád zahraje i v něčem menším. Třeba v italsko-litevské koprodukci Educazione… (více)

Reklama

Reklama