Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (689)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Sci-fi a hlavně mimozemské invaze mám velmi rád. Bohužel Skyline není tím, co by mě dokázalo nějak více zaujmout. Celý ten příběh i režie je takový bez zájmu, atmosféru to nemá skoro žádnou, napětí je divné a nepůsobí tak jak by mělo. Na druhou stranu ona tajemnost mě dokázala udržet v pozornosti a nenudil jsem se. Bylo by to průměrné sci-fi, které by nijak neohromovalo ani neuráželo, ale pak přišel konec a ten to dorazil. Vůbec se mi nelíbil, bylo to prostě divný. Udělejte si o tom každý obrázek sami, mně osobně to nesedlo. Fuj. 45% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Joshua Cordes, Liam O'Donnell | Hudba: Matthew Margeson | Produkcia: Brothers Strause, Kristian Andresen, Liam O'Donnell, Bret Ratner | Distribúcia: Relativity Media, Universal Pictures, Momentum/Paramount (UK), Hopscotch Films (AUS&NewZealand) | Štúdio: Rogue, Hydraulx Entertainment | Rozpočet: 20 miliónov $ | Tržby: 67,520,213 $ || ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem cokoliv, ale po shlédnutí popravdě nechápu, proč má Skyline tak nízké hodnocení. Skyline, co chtěl říct, tak řekl. A to i přesto, že kolikrát to bylo filmově trošku nekorektně. Chvílemi jsem si totiž přišel jak v nějaký počítačový hře. Příběh totiž nejenom, že se nesnažil hrát na realitu, on skutečně sázel na to být pořádný sci-fi a toho se podle mě udržel naprosto perfektně. Je teda pravda, že ti herci, co se tam před tou kamerou potulovali, přemejšleli asi tolik jako komár přistávající na lidské ruce, ale mě to prostě bavilo. Bavili mě ty scény, ta akce, ten příběh. Mělo to hlavu, patu, bylo to takové, jaké to chtělo být. A já si to opravdu moc pěkně užil. Škoda, že se nedočkám pokračování, ten příběh by se k tomu nabízel, ale potom by to už asi bylo šílený psycho. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po AvP:R jsem Strauseovic bratřím položil v Dutchově stylu otázku, jestli u Twentieth Century Fox teď brousí tužky a nyní vidím, že i tahle práce by pro ně byla příliš zodpovědná.. Bayovi chudí příbuzní (myslím rozpočtem, duchem to vyjde nastejno) se sice mohou ve svém vykrádačském sci-fi opřít o obstojné triky, ale co je to platné, když jakmile nějaká postava otevře ústa, ocitneme se v žánru komedie. Samozřejmě u podobných snímků nečekám řečnické obraty Cicera a hloubavé myšlenky antických filozofů, ale taky nemusí postavy mluvit a jednat jako úplní idioti. Zanedbatelná pochvala autorům za to, že neukončili invazi evidentně technicky vyspělých mozkožroutů chřipkou, rýmou a nebo chrabrým americkým prezidentem s leteckým průkazem.. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 4/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +především zvuk, emzáci tu jsou pořádně vidět, ke konci to má pořádný grády, efekty, hudba, atmosféra, závěr -jestli že největší hvězdou filmu je David Zayas a Eric Balfour, tak je to celkem málo, má to slabší dialogy, špatné herce ve vedlejších rolích, český dabing taky za moc nestojí/// Samozřejmě všichni víme, že to je béčko, ale i tak jsem se na něj rád podíval. Tvůrce musím pochválit a odvahu. To co nám naservírovali, za to by se nemuselo styděl nejedno větší studilo. Postavy i divák je vržen do děje aniž by věděl odkud a proč, to už tu sice bylo, ale to co bude následovat potom, je v mnoha směrech hodně originální. Jen škoda, že se této události neúčastní hvězdnější herci, bylo by to totiž výborné. Film se dá dost dobře srovnávat s filmem Světová invaze./// Celkem 70%/// ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Téměř celý snímek byl natočen v domě režiséra Grega Strause v kalifornském Marina Del Rey. (oje)
  • Barmanka u bazénu je ta stejná žena, které Jarrod (Eric Balfour) nesl zavazadla do letadla. (KucC)
  • Celý rozpočet čítající 10 milionů amerických dolarů financovali Colin a Greg Strauseovi bez asistence jakéhokoliv studia. Samotné filmování stálo pouhých 500 000 dolarů, zbytek pak "spolkly" digitální efekty. (oje)

Reklama

Reklama