Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Diskuze

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Chcem osobne spoznať človeka, ktorý tomu vymyslel český názov.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Jasně. Já jen, že se k tomu snažím i přihlédnout, když film hodnotím. Pokud film stál 150 mega a je to ostuda kinematografie jako poslední Terminátor tak si zaslouží horší hodnocení, než levný film, který má chyby a kde člověk nepotká herecké hvězdy.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SeTTi

To jo, ale v tomto ohledu bylo paradoxně "úspěšných" mnoho jinak odsuzovaných filmů...

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Hlavně ten film stál jen 10mega a vydělal 70, takže byl hodně ziskový.

na příspěvěk reagoval Jakkob

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Tohle není zas tak špatné sci-fi jak se může dle zdejšího hodnocení zdát. Pořád si z nabízené zápletky bere vetšinu. Jistě není to Cloverfield, ale k tomu se nepřiblížil žádný film podobného ražení. Navíc se dá na film koukat už jen kvůli Scottie Thompson. Ty její kukadla jsou jak magnety.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

ro1man

No a proč by ne.. ? Já nadšen nebyl, ale vyloženě zklamán taky ne. Podle mě dobře koukatelné sci-fi...

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

transformovaný, avšak stále lidský hlavní hrdina bude zachraňovat svou milou? no tak to bude dobrý cirkus...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Pravda, na vizuál sem si já rozhodně stěžovat nemohl, ten byl na velmi slušné úrovni...

tom88

tom88 (hodnocení, recenze)

Drtiva vacsina rozpoctu sla na efekty, ktore vypadaju urcite velmi dobre. Nakoniec sa im to oplatilo, film zarobil slusne peniaze.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

AkrObatiX-IRONHIDE-: Přesně, protože si všechno dělali sami (jejich triková firma) a herce našli u nejbližšího ochotnického chodníku. Scénárista absentoval zcela.

Nortyk

Nortyk (hodnocení, recenze)

První polovinu filmu sem se doslova nudil.Ve druhé polovině se to alespoň trošku rozjelo ale jenom tím,že tam přiletěli emzáci.Pro mě podprůměrný film.Dávám 2* za efekty.

Ondro1112

Ondro1112 (hodnocení, recenze)

Najprv som rozmýšľal, či ma chlapík v predajni neojebabral a nepredal mi napálené DVD iba s trailerom. Prvá scéna ma však udivila, myslím tá s tým lietadlom, navnadila, ale ďalej ma to len sklamávalo a sklamávalo. Dialógy boli oničom, chovanie postáv celkovo umelé a neprirodzené, niektoré scény vyzerali ako keby to natáčal nejaký veľmi zlý dokumentarista, teda na začiatku, trochu ako nejaký film z Discovery(štýl Mythbusters, American chopper), čo by nebolo zlé, ak by to bo dokumentárny, resp. realityshow seriál ako tie vymenované, ale do filmu, ktorý sa hrá na sci-fi to neplatí. Muzika bola otrasná, na začiatku tam furt otravovala nejaká hip-hopová a popová, ktorú zduše nenávidím a niekde v polovici to prešlo na hororovú a epic a aby to nebolo málo, pod titulky drbli nejaký rock... Osobne preferujem radšej jednu hlavnú tému a jej variácie, prípadne jednu nosnú melódiu/pesničku.
Toš o hudbe a kamere. To však nie je všetko. Čo bolo ešte zlé, bolo herecké obsadenie. Herci by si mohli podať ruky s našimi seriálovými hercami - vôbec nevedeli hrať. A to, že nevedeli hrať sa autori snažili zakryť tým, že ich nechali ručať, kvákať a rozhadzovať rukami polovicu filmu, prípadne im nasadili kompjútrovú masku. Jediný, ktorý ako-tak vedel hrať bol ten šušľavý mexičan z Dextera, ktorý mi však už v Dexterovi vadil a ktorý bol v Dexterovi snáď najhorší herec.
Plus, príbeh bol jeden veľký WTF moment. Od začiatku až do konca. Nechcem príliš spojlerovať, ale všetci poznáme, že amíci sú chorobne zbláznení do zombíkov, niektorí až šialene, že si doma zaobstarávajú vlastné muničné sklady a potom ich policajti berú za nedovolené ozbrojovanie... Tak tento príbeh vyzerá tak, že v tej USA to už vypuklo, pretože nevidím inú možnosť, iba, že ten scenár bol napísaný zombíkmi bez mozgu. Aj cvičená opica by vymyslela niečo lepšie. V podstate autori len svoju vášeň pre zombíkov hodili do ezmáckeho šatu. Humus. Nie len preto, že som už na slovo zombík a na takéto filmy alergický a už len pri počutí toho slova sa mám chuť zmeniť na Christiana Baleho z Amerického Psycha(práve kvôli posadnutosti filmárov touto témou), ale aj preto, pretože ten film jednoducho nedával zmysel.

Jediné dobré, čo na tomto filme je, sú efekty a ako už tu bolo spomenuté, skutočne zaujímavý film by začal až po záverečnej scéne.

Shait

Shait (hodnocení, recenze)

jestli vam tohle prijde jako ptakovina tak si pustte cernou hodinu to je teprv .......... <- dopln sproste slovo

skyline je oproti tomu skvely film

Xspy

Xspy (hodnocení, recenze)

Aneb jak natočit celý film  v obýváku , garáži a střeše   ..... a nechat u toho vybuchnout atomovku .  Že to zní jako nuda ? Ona to také efektní nuda je . 

zllmil

zllmil (hodnocení, recenze)

Zpočátku nic moc, ale pak se libově rozjelo! Čekal sem podle vašich komentářů propadák, ale od poloviny sem od toho oči nemohl odtrhnout!! Sci-Fi dle mého gusta, mě se to líbilo. Nechali tomu volný konec, že by byla dvojka? :) Jináč, efekty opravdu velmi parádní!!

Pretenderi

Pretenderi (hodnocení, recenze)

Tak sme sa aspoň trochu zasmiali, dej nič moc, ale aj tak by som to hneď nehádzala do koša. Ak by to malo pokračovať ako seriál, určite si ho pozriem. Samé za seba hovoria aj tržby, čím takmer 7krát prekročili rozpočet, takže niečo v tom asi bude :)

tom88

tom88 (hodnocení, recenze)

Cloverfield bol pre mna vo vsetkom samozrejme omnoho lepší, tiež efekty. Ale ani Skyline nebol zlý a na svoj rozpočet teda určite nie ! ...a čo sa týka Erica Balfoura tak ani ja ho moc nemusim.

lovecz

lovecz (hodnocení, recenze)

Proboha tak nasympatickeho hlavniho hrdinu jsem uz dlouho nevidel....

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

korbitch22: na pokračování půjdu určitě do kina (ironie)
 
tom88: Cloverfield byl mnohem lepší... efekty tu sice vypadaly pěkně, ale bylo to zoufale šedivé a neoriginální, člověku to ničím neutkvělo v paměti... tedy pokud nepočítám závěr

tom88

tom88 (hodnocení, recenze)

Dnes som ho videl v HD na plazme a myslim že je to dost podhodnotené. Cakal som nieco fakt podpriemerné a málo muziky. Ale naopak ma prekvapila porcia akcie aj efekty a svizny priebeh + záver. Herci aj scenar trocha slabsi ale dalo sa to prezit. Nakonec je to skvelé sci-fi a popkornova zalezitost. Hlavne ze to dobre bavilo cely film.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Částečně smutně, ale ani špatně ani dobře. Otevřený konec pro případné pokračování.

venom14

venom14 (hodnocení, recenze)

Docela mě to zajímá ale jenom taková otázka, končí to dobře nebo špatně? :-)

dex2man

dex2man (hodnocení, recenze)

Nepřijde mi to zase taková tragédie- prostě průměrný béčko se slušnejma efektama.
Spíš než samotný nasazení do kin mě udivuje termín.
 Půl roku po tom, co to "všichni viděli".. to budou panečku tržby:)

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Jo, tak zrovna ten Centurion byla první myšlenka, druhá The Town. Pak samozřejmě nějaký neamerický věci, španělský Los Ochos de Julia nebo ruský Brestskaja Kreposť. Bylo toho víc, ala jak je obvyklý, když si člověk má vzpomenout, vykouří se to z hlavy.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

junior1099: Za posledení dobu si pamatuju např. na Centuriona. Nebo originální nesestříhané Chi Bi :D I když u toho se zase nedivím.

Redi

Redi (hodnocení, recenze)

flanker.27: Co třeba... kromě Enter the Void (jeden z filmů roku ;) ) pohoď nějaké tipy... to co se do našich kin nedostane je častokrát skvělá tvorba!

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Boha jeho, ono to jde do kin. Když si uvědomím, kolik zajímavejch  věcí se do kin vůbec nedostane, je mi z toho smutno.

Redi

Redi (hodnocení, recenze)

Co na tomto filmu bylo dobré? NIC... možná tak ten konec s s velkou dávkou nadhledu a vystřízlivění, jaká je ten film sračka. HUMUS

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

da sa na to pozerat, ale ze by som bol z toho uneseny, tak to nie.. dost mi to pripominalo hru doom 3)) a celkovo je to take cudne....ani emocie to nedokazalo poriadne vykreslit, taky komixovy hrdina no)) 2*

honajz

honajz (hodnocení, recenze)

Vynález neznám, to zkusím. :-) Myslel jsem, že to je The Box, to se mi taky líbilo, pro tu atmosféru, ale není :-) Díky zatip

Neuge

Neuge (hodnocení, recenze)

Tak s hororovou atmosférou třeba Horizont událostí. Jinak dobré sicfi co mě ted napadnou, tak krom zmíněnyho Moon treba K-PAX, Minority report, Pan NIkdo, 12 opic...nebo...dějově ale doti složitej (nicmene podle mě výbornej) Vynález. ;)

Reklama

Reklama