Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (1 738)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Upřímně pochybuji, že se ve scénáři vyskytují i jiná slova než samá citoslovce, ale o to více je působivé jak se všechna ta "bum, prásk, skříp, ratatata, žuch atd." podařilo přetavit do tak intenzivní i přehledné akce ve filmu, který má mnohem (ale mnohem!) blíže ke zdařilým klasickým heist filmům s kárama (původní The Italian Job) a velkorozpočtovým ze řetězu utrhnutým akčňárnám ve stylu druhých Mizerů než k předcházejícím; při nejlepší vůli sotva průměrným; vytuněným CGI skopičinám pro náctileté. Navíc je ta akce až nezvykle různorodá, je tu vše od testosteronem nabitých bitek tváří v tvář, přes hromadné přestřelky napříč favelami, až po demolici půlky (vozového parku) Ria. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Vše, po čem může člověk toužit. Rychlá auta, krásný baby, obě hlavní postavy jako by vypadly z 80tých let, kulervoucí akce a silná romantika přetrvávající již deset let (jak mezi "nenamakanou" částí castingu, tak i touze alespoň na chvíli usednout za volant jedné z těch nabušených kár). Z jednoduché série, kde kdysi prostý scénář nahrazovaly neony a ženské zadečky, se pomalu stává kultovní záležitost mixující Dannyho parťáky s dobou, kdy Stallone ještě netužil bicáky steroidy. Zahraj to znovu, Justine! ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Od minule se toho změnilo hodně, hlavně akce hraje na pekelně oldschoolovou strunu a digitální orgie tolik neperou do očí, bohužel scénář je s přehledem asi nejhorši z celé série. Situace typu dva stojí na balkóně / jeden se naoko hrabe v motoru (ale nikdo doopravdy nikdy nic neopravuje!) a někdo z nich řekne Povídej mi o svém otci..., tak ty jsou tak dementní, až to práská dveřma. Série znovu odhaluje své největší úskalí - mytologie vycucaná z prstu po prvním dílu je enormně vratká až neexistující a nikdo tu už od dvojky nemá co hrát. Z Lina ale se stává čím dál tím lepší akční režisér (první přepadovka a hlavně finále - především část na mostě - jsou geniální, respekt) a není proč se na něj zlobit, v těch testorenových, ale i adrenalinových momentech dodává tu nejlepší možnou kvalitu (a je jich navíc docela dost) a zbytek se s přimhouřením očí dá dost dobře přežít. Kvůli Rockovi, de Almeidovi (vivat Desperado) a zmiňovanému finále mám chuť přihodit hvězdu navíc, ale při vzpomínce na dialogy se mi do hlavy vrací neskonalá bolest. Závěrečný díl nicméně vyhlížím s velkým zájmem. Pokud se všichni sejdou v jednom ringu alespoň ve stávající herecké sestavě a budou si mít i o čem povídat, nebude už co řešit. Dneska vezměte do ruky popcorn, běžte do největšího a nejhlasitějšího kina, co je k dispozici, a nechte se bez výčitek smést vlnou řvoucích motorů, výbuchů, pachu oleje a benzínu a pravého chlapáckého potu, který rozhodně nevoní po jasmínu. Esence sousloví "bezmyšlenkovitý akční výplach" pro letošní sezónu je tu! ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Vynikající pokračování ovšem podle mě trošku nadhodnocené. Nemůžu si pomoct ale mě coby fanouška téhle série tam prostě chybělo víc aut, víc nádherných ženských (když nepočítám krásnou Gal Gadot) víc toho díky čemu se tahle série dostala tam kam je. A to hlavně díky prvnímu dílu, který je pořád v mých očích nejlepší a zřejmě nebude nikdy překonán. Líbí se mi, že se v tomhle dílu sešla stará dobrá parta z jedničky, nelíbí se mi až přílišná podoba s Dannyho parťáky. To plánování loupeže je až moc podobné a několikrát ohrané, přestože chápu že je to asi cool. Další u mě problém je The Rock. V Kráčející skále jsem s ním neměl absolutně žádný problém a jde o super béčkový film ale tady je The Rock tak topornej, že to snad i úplný lajk pozná. Nevěřím mu jediné slovo a přijde mi, že je tam jen kvůli tomu, že má svaly a je známej. Jinak snad tomu nemám co příliš vytknout. Nechci rozhodně aby tento komentář vyzněl negativně. Film je to opravdu kvalitní a uvědomuju si, že to mohlo dopadnout dááááleko hůř ale u mě tomu pořád něco chybělo a první díl je opět nepřekonán. Třeba to vyjde příště :-)) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Séria sa mení z tuningovej exhibície pre násťročných v plnokrvnú akčnú nalož, kde rev motorov prehlušuje kanonáda samopalov a brokovníc. Dobre zohraný team parťákov v akcii, divoká džungla Ria de Janeira, prekvapivo výživný a ambiciózny scenár, ktorý zatienil rozporuplnú bayovku Bad Boys II (ktorej je tematicky v mnohom podobný). A hlavne excelentná trefa do čierneho v podobe obsadenia The Rocka, ktorý snímku vyboostil do testosterónového maxima. V jednom 130-minútovom filme nám tu proti sebe stoja hneď tri smečky drsných, parádnymi bourákmi a veľkými kvérmi vybavených borcov, okolo ktorých sa obšmietajú sexy baby. Čo viac si v rámci žánru priať? ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Když se Dwayne Johnson (Hobbs) ozval, že by měl zájem si ve filmu zahrát, chuť tvůrců obohatit děj novými a propracovanějšími postavami vzrostla. Scenárista Chris Morgan Johnsonovu postavu neviděl pouze jako záporáka: „Spíše než padouch bych řekl, že je to člověk odhodlaný jít i přes mrtvoly.“ (MikaelSVK)
  • Jedná se o první díl celé série, který byl uveden také v IMAX kinech. (MeanWhile)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama