Reklama

Reklama

Elitní zabijáci

  • USA Killer Elite (více)
Trailer 1

VOD (1)

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít. Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (599)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tady „nemůžu“ jinak. Nerad bych totiž skončil (od verbala) našlehanej v omáčce ke svíčkový. Ikdyž, bez boje by se to neobešlo (mířidla mám seřízený). To pouze pro pořádek a jak známo, z gauče (zvlášť od rozpitého lahváče) se těžko odtrhává, natož utíká. Zpět k snímku. Statham a jeho tradiční variace po x-té? ANO, ale koho to sere? Mě teda (rozhodně) NE. „Na Hamleta“ mám v zásobě dost jiných alternativ. Clive? Ten bezproblému utahne i 5min (nepřerušovaný) záběr jak si loupe banán http://www.csfd.cz/film/42932-hranice-zlomu/ popř. chroupá mrkev http://www.csfd.cz/film/223965-sejmi-je-vsechny/ D. Purcell? Příjemné překvapení! Bobby De Niro (trestuhodně) nevyužitý? Možná. Na druhou stranu, to se podle vás měl z toho zavšivenýho paláce prostřílet pálením vostrejma (luštěninama) do trenek?! Já byl rád i za těch pár VELMI jistejch výstupů, stejně jako za oživení vzpomínek na staré dobré „80“ časy! A že to mohlo skončit klidně o 30 min dřív a nic by se nestalo? NE! Skončilo to (jako můj komentář) přesně ve chvíli, kdy mělo. Jason i Clive totiž neodchází od rozdělané práce. Tečka! Anebo, že by přeci jenom příměří? Who knows. Konečný ortel? Upřímně řečeno, musel bych zapátrat hodně hluboko v paměti, abych si vybavil, kdy naposledy mi udělal akční snímek takovouhle nefalšovanou radost. Tady se našlápne hned od úvodních minut a (překvapivě) nepoleví až do úplného závěru. Za normálních okolností bych se vytasil se (silnými) 4* , ale vzhledem k místnímu hodnocení, kdy nebýt zvučných jmen, snímek bych jistojistě minul velkým obloukem, pomůžu (tentokrát) verbalovi v jeho (křižáckém) tažení za červenou barvou. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Silná herecká zostava, aj to prepojenie s Ománom je atraktívne, mám rád tieto výlety do cudziny, ale celkovo ide len o ďalší akčný príbeh so Stathamom . Pritiahol ma hlavne DeNiro, ale prekvapilo ma ako málo priestoru dostal. Keď sa pozriem na Stathamove akčňáky, tak ide určite o jeden z tých jeho lepších. Váhal som aj nad štvrtou hviezdou, ale nakoniec asi spravodlivý priemer. 60%. ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Solidní žánrovka, která mi sedla a já se skvěle bavil. Trio hereckých es se skvěle doplňuje, občas padne nějaká ta hláška a akční sekvence jsou dost nabitý. Jednu výtku mám k první bitce Stathama s Owenem v šeru, která byla trochu nepřehledná, ale to se dalo v klidu překousnout. Jinak co se týče scénáře - řekl bych, že se musel držet jasný osnovy a špatnej vůbec nebyl. Takže pokud tam byla nějaká nepřesnost, tak mi to asi uniklo, to jen tak na okraj reakce na zdejší komentáře. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Slušná dobovka, ale špatná stathamovka. Tvůrci si zde očividně nedokázali ujasnit, jestli točí historickou kapitolu, béčkový akčňák, nebo britskou stalou školu. A kompromis nefunguje. Nic tu není dotaženo do konce, přičemž scénář i režie jsou na hraně snesitelného průměru. Nevíme, proč jsou zvolení zabijáci esy v oboru, není tu žádná památná akce. Netušíme, proč je to celé vlastně tak komplikované (bylo vážně nutné Huntera uvěznit, namísto toho, aby agentura čistě dodala náhradu?). Zkrátka nedotažený patvar, který mě příjemně překvapil jen ve dvou bodech: De Niro na to pořád má a Dominic Purcell je výrazně snesitelnější, když nahodí absurdní kotlety a přízvuk. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když už by mě někdy někdo měl zabít, ať je to prosím Jasoň. Dělá to líp, než automatická pračka pere. I pro mě bylo samozřejmě největším lákadlem útočné komando De Niro - Owen - Statham. Tahle řada kdyby se vhodně doplnila, mohla by dělat na MS v Praze kterémukoli mančaftu první lajnu. Na můj vkus ale kluci zakončovali svoje akce až moc rychle. Sice precizně, jenže já mám radši kombinaci až do kuchyně. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (20)

  • V úvodní scéně drží Jason Statham v rukou Berettu 92F, která se začala prvně vyrábět až v roce 1992. V roce 1980, kdy se odehrává film se běžně vyráběl typ 92S, vzhledově jen těžko rozeznatelný od pozdější verze. (Conspi)
  • Zatímco si Hunter (Robert De Niro) ve francouzské kavárně přisedá k Anne (Yvonne Strahovski), můžete si povšimnout jídelního lístku, na němž jsou ceny uvedeny v eurech. V roce 1980 by to možné nebylo. (Conspi)
  • V jedné ze scén probíhající v roce 1981 je Hunter (Robert De Niro) ozbrojen pistolí Glock 17 2nd Generation, přestože tato zbraň v době, do které je scéna situována, ještě nebyla dostupná. (HectorHagman)

Reklama

Reklama