Reklama

Reklama

Elitní zabijáci

  • USA Killer Elite (více)
Trailer 1

VOD (1)

Pohádkově bohatému ománskému šejkovi zbývá posledních pár měsíců života. Než mu vyměřený čas vyprší, chce dostat na talíři hlavy mužů, kteří zabili jeho tři syny. Nabízí svá ropná pole, což je velmi lákavá nabídka, ovšem odpovídá nelehkému zadání. Obětmi šejkovy odplaty se mají stát příslušníci britských speciálních jednotek (SAS), elitní, všestranně vybavení vojáci, kteří jeho hochy připravili o život během války o Omán. Tuhle pracovní nabídku, ovšem bez konkrétních detailů, dostane Hunter (Robert De Niro), legenda mezi nájemnými zabijáky. Když po příletu do Ománu zjistí, že má zlikvidovat příslušníky SAS, nechce úkol vzít. S tím se tak trochu počítalo, protože Hunter má být jen návnadou ve složité hře, jejímž cílem je najmout na tenhle mimořádný úkol Dannyho (Jason Statham). Hunterův žák a přítel je ve svém oboru absolutní jednička, bohužel ho před časem pověsil na hřebík. Pokud práci vezme a zabije tři esa SAS, zůstane Hunter naživu. V opačném případě má smůlu. A protože Dannymu kdysi zachránil život, je jasné, co se bude dít. Kromě toho, že trénovaní vojáci nebudou snadnými terči, číhá nebezpečí i v mocné tajné organizaci, která je chrání, a oni pro ni za to vykonávají špinavou práci. V čele „bodyguardů“ příslušníků SAS stojí jejich bývalý člen Spike (Clive Owen), který chce kolegy ochránit za každou cenu. Danny a Spike jsou jako dvě nukleární hlavice letící proti sobě. Takovou akční explozi, k jaké dojde po jejich střetu, jste už dlouho v kině nezažili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (599)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ha, a pak že posmrtný život neexistuje. John Frankenheimer sice zemřel před deseti lety, nicméně v roce 2011 jsme se dočkali Elitních zabijáků, filmu, který je frankenheimerovský v každém směru. Nevím, jestli si Gary McKendry na pomoc vyvolal jeho ducha, nebo jestli se nám do něj Frankenheimer převtělil (to ukážou až další snímky), ale je to celkem jedno. Hlavní je, že akce je, a že je realistická, drsná, nedigitální, nezpomalená a všelijak nenačančaná. Například tak pěknou rvačku, jakou je Stathamova a Owenova nemocniční scéna, jsem dlouho neviděl, a když si k tomu přičtu, že jí předcházela i následovala řada dalších pochoutek (pronásledování v Ománu, londýnská automobilová honička, všechny scény s odstraňováním příslušníků SAS, Statham připoutaný k židli, perfektní finále), jaké tady (snad s výjimkou Craigových bondovek) velice dlouho nebyly, nemůžu být nespokojený. Ústřední herecké trio potěšilo a radost jsem měl hlavně z toho, že Robert De Niro nedostal jenom nějaký laciný štěk, ale docela velkou roli. Škoda byla jen scénáře, který si mohl odpustit linku se Stathamovou přítelkyní a nemusel se snažit být tolik vážný a rafinovaný ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Perfektní akční film s trojicí herců : Jason Statham, Robert De Niro a Clive Owen. Film má na tento zvláštní a méně typický film odpovídající délku téměř dvou hodin. Na filmu mě nejvíc zaujal příběh, který vystihuje jasně zabijáky, jejich metody a způsob života. Akčních scén je tu celkem dost, nějaký ten souboj se tu taky najde. Statham mě bavil jako vždy, dále mě potěšil Robert De Niro jako největší parťák Stathama. Owen hrál taky celkem slušně. Hudba průměrná. Největší akce mě bavila v poslední třetině filmu. Hodnotím na 90% = ***** ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tihle chlápci měli našlápnuto slušně. Na jednu stranu nutí k vypnutí mozku, na tu druhou se tváří nesmírně vážně. Tak či onak se vše brzy rozjede poměrně hekticky a překombinovaný děj spíš škodí, přitom není ani nijak chytrý. Záhy některým scénám dochází dech, špatné nejsou, ale vyhledávat je po letech taky nikdo nebude. Může za to strnulejší režie a scény, které si berou od každého žánru trochu a které měly být vrcholy filmu (třeba bitka Statham – Owen je překvapivě docela nuda) jimi nejsou. Chybí poctivé fyzično, momenty, ze kterých bolí, namísto toho se tu ušlechtilý milovník Statham honí za plavovlasou farmářkou. Průhledné, ale pořád poctivé řemeslo. Už jenom kvůli hercům (knírkatý Owen rozhodně coby bad guy uspěl) se ale mohli všichni za kamerou o krapet víc snažit.. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, ktorý som očakával v tomto roku a ktorý sa výnimočne zapísal do mojej filmovej kroniky. Kto z koho ? Pár ostrých chlapov na čele s J. Stathamom (Danny) versus skupina na čele s C. Owenom (Spike). Aj keď sa dá predvídať ako to skončí, napriek tomu nechýbajú dobré vykreslené akčné scény, zápletka a zdramatizovanie príbehu ako aj dobrá výprava sprevádzaná ulicami miest a prírodných krás. Celé je to prepletené detailnými zábermi kamery ako napríklad úvodný detail na psa a jeho oči, na plechovku pod kolesom auta, v ktorej bliká indikátor pre pohyb vozidla, detail keď jeden z elitných zabijakov cigaretou pálí hmyz, to všetko pozdvihuje tento film na hladinu vane naplnenej týmto žánrom. Jason Statham je môj strelec na šachovnici, ktorý svojimi diagonálnymi pohybmi vie zlikvidovať veľa pešiakov a figuriek, zaútočiť na kráľa a dostať súpera na kolená. Za spomenutie stojí aj Robert De Niro, ktorý síce veľa nezahral, ale svoju podstatu naplnil. Na záver vtipné oslovenie pre Dannyho od Huntera " Ako si to dokázal mladej " 100% ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Ano, vím, že Jason Statham asi neumí zahrát nic jiného než drsného chlápka se zbraní. Mohl by mu ale už někdo poradit, aby si dal mezi těmi filmy na jedno brdo alespoň rok pauzu? Protože tuhle lesklou lebku jsme mohli letos vidět už v Mechaniku zabijákovi a i tehdy jsem měla pocit, že bych byla radši pod doutnající sopkou než v kině. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (20)

  • Typ motorkářské helmy, použité během výkonu nájemné vraždy, se vyráběl až mnohem později. (Conspi)
  • Danny (Jason Statham) v závěru filmu řídí vozidlo Jensen Interceptor, podle kterého byla pojmenována postava Jensena Amese ve filmu Death Race (2008), kterou si zahrál také Jason Statham. (JohnSmith)
  • Během krátkého rozhovoru mezi Dannym (Jason Statham) a jeho ománskou spojkou, si lze všimnout bílého Mercedesu, k němuž Danny stojí natočen z pravé strany. Přitom v bezprostředně následujícím záběru do něj nasedá z levé strany. (Conspi)

Reklama

Reklama