Reklama

Reklama

K Jasonu Stathamovi, Dolphu Lundgrenovi, Randymu Coutureovi a Sylvesteru Stallonemu, kteří se znovu setkávají v roli týmu elitních žoldáků, se poprvé připojují Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran a Andy Garcia. Vyzbrojeni všemi zbraněmi, které se jim dostanou do rukou, a schopnostmi je použít, jsou Expendables poslední obrannou linií světa a týmem, který je povolán, když jsou všechny ostatní možnosti mimo hru. Noví členové týmu s novými styly a taktikami však dají „čerstvé krvi“ zcela nový význam. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (300)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem napsal, tenhle koncept s partou zestárlých akčních hrdinů se dal vydojit jen jednou. Obě pokračování u mě balancovaly mezi dvěma a třemi hvězdičkami, ale nakonec jsem se rozhodl být milosrdný. Tohle už mě opravdu nebavilo ani trochu. Některých zbědovaných herců je člověku lidsky líto (Lundgren), na některé se nedá koukat (Stallone to pochopil, Couture bohužel ne), další se nedají poslouchat (Scipio), po trikové stránce je to hrozné, takže jedna za Megan, druhá za Levy Tran a půlka za to, že Expend4bles zase jednou umožnili spoustě Bulharů vydělat nějaké peníze. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vážně hodně bolelo. Čtvrtí Expendables jsou totiž dokonalou esencí toho nejhoršího, co může populární akční značku potkat. Vše je zde očividně narychlo šité velmi horkou jehlou, příběh je neuvěřitelně stupidní, záporná postava je k smíchu a samotný tým je tentokráte složen z druhořadých jmen. Pomyslným posledním hřebíčkem do této rakve čirého zoufalství je pak vizuální stránka, která je, nelze to říct jinak, totálně a nechutně odporná. Jediným pozitivem tedy zůstává božská Megan Fox. Doufám tedy, že už tuto sérii nechají tvůrci nadobro spát, protože pokud hodlají pokračovat v tomto duchu, nic dobrého z toho vážně nekouká. „What a fucking mess this turned out to be.“ ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

S celou sérií Expendables mám problém s debilními hláškami a akcí bez napětí. Čtyřka se stárnoucími hvězdami nemusela vůbec vzniknout, kdyby byla natočená v 80kách, dal bych větší hodnocení, ale v dnešní době divák žádá víc a hlavně lepší napínavější příběh. Akce s digitalními efekty a krví to nezachrání. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

I přes prachbídné recenze jsem stále uvažoval, že bych na závěr mé oblíbené série vyrazil do kina. Už od úvodní akce jsem však věděl, že tady klesneme na úplné dno braků z devadesátek s odpudivými triky a skutečně trapnými hláškami v 99% případů. Neřikám, ani jednička nebyla žádné veledílo, ale bylo to poctivě zrežírované a akce byla správně zemitá a nespoléhala pouze na imbecilní množství výbuchů. Což je však ovšem největší zločin, tak je obsazení. Prakticky každé jméno, které najdeme zde v zajímavostech, zní lépe než to, co jsme nakonec dostali. Seagal (dnes k smíchu, ale v akčních filmech byl prostě ikona), Chan ani Rock se už v sérii nikdy neobjeví a můj sen tak nebude kompletní. Místo toho je tu prakticky jen Statham s Garciou, kteří si jedou svůj spin-off a zbytek moc prostoru nedostal. Vrchol je však parodie na postavu Banderase z trojky, který se se Snipesem nevrátil. A Uwais už taky není to, co býval před 10ti lety v Raidu. Farewell, škoda, že tato série nezačala před 30ti lety a neskončila v roce 2012. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak tomu se říká únava materiálu. Podle závěrečných titulků bych sice mohl říct, že čtvrtí Postradatelní jsou patrně nejlepší bulharský akční film, který jsem viděl, ale to už by nebylo ani chytání se stébla. Je to křeč, do které se Stallonovi očividně nechtělo, na kterou bylo málo peněz (triky jsou opravdu ošklivé) i nápadů a která snad nemohla bavit ani štáb. Pár dobrých momentů se najde, ale po všech stránkách vynikající první díl i ta ztřeštěná komedie, která následovala, a vlastně i ta nemastná neslaná trojka jsou o několik úrovní výš. Bohužel. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (18)

  • Jediný film ze série, kde hudbu neskládal Brian Tyler. Zde ho nahradil Guillaume Roussel, který hudebními motivy soundtrack Braina Tylera ani vzdáleně nepřipomněl. (mzss1)
  • V červnu 2020 Jean-Claude Van Damme vyjádřil zájem o návrat do série a veřejně přednesl svůj nápad hrát Clauda Vilaina, bratra své postavy padoucha Jeana Vilaina z filmu The Expendables 2 (2012). Roli však nedostal. (VSVB)
  • Producent Avi Lerner potvrdil vznik filmu rok před premiérou třetího dílu. (S.W.A.T)

Související novinky

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

09.03.2024

Den před předáváním slavných Oscarů tradičně probíhá vyhlášení cen, které si hollywoodské celebrity často za rámeček nedávají. Řeč je samozřejmě o Zlatých malinách (Razzies), které posměšně oceňují… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama