Reklama

Reklama

Brooklynský gangster a produktivní zabiják Jimmy Conlon (Neeson), kdysi přezdívaný Hrobník, už zažil lepší časy. Nyní 55letého Jimmyho, dlouholetého nejlepšího přítele mafiánského bosse Shawna Maguirea (Harris), pronásleduje kromě hříchů minulosti také zarputilý detektiv (D'Onofrio), který byl celých 30 let vždy o krok pozadu za Jimmym. V poslední době se však zdá, že Jimmy nachází jedinou životní útěchu na dně sklenky whisky. Ale když se terčem stane Mike (Kinnaman), Jimmyho syn, kterého celá léta neviděl, musí se Jimmy rozhodnout mezi zločineckou rodinou, kterou si vybral dobrovolně, a skutečnou rodinou, kterou kdysi dávno opustil. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (504)

klerik 

všechny recenze uživatele

Finále béčkovo predvídateľné, moralizovanie príliš neuveriteľné. Ale ide o zábavný akčňák, kde dôchodcom veríte každý úder i nenávistný úškrn. Gangsterský pohľad na spravodlivosť je cool, film má menej hlúposti, ako to bolo pri NON STOP, ale aj menej dravosti ako napr. pri EQUALIZER alebo 96 HODÍN. Okolo 70-tich percent sa to pohybuje a má to viac zmyslu než pokračovania KURIÉRA, takže mierne nadhodnotím... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Run All Night je v skutku výborné akčné krimi, k čomu výborne pomáha hlavne "Big Apple" so zaujímavými scénami a aj voľba na večerné hodiny či odpudivé decembrové počasie. Spolu s postavami cítime ťažobu noci, míňajúci sa počet úkrytov, nebezpečenstvo z otvorených miest či chladnokrvný ľud. Vďaka vyššej prístupnosti veku niet núdze o priamu streľbu do hlavy, škrtenie a iné násilné scény, ktoré ku koloritu zločincov jasne patria. Dobré tempo vydrží vlastne až do poslednej tretiny, kedy tie najočakávanejšie scény majú nečakane dlhšiu stopáž, aby vynikli dialógy či pomalé minúty. Isteže herecké obsadenie filmu pomôže maximálnou mierou, najmä Liam Neeson ako stávka na istotu v žánri. Kvalitný výkon podá aj Ed Harris, hoci tu nie je neustále. Run All Night je dobrá temná žánrovka. Najmä jej prvých 70-80 minút výborne plynie, užívate si ju, ste v očakávaní a je len škoda, že posledná tretina spomalí a je trošku predvídateľná. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Zručně natočený žánrový secondhand - ultradrsňák Liam zase chlastá a zachraňuje potomka a celé to až moc připomíná lepší otcosynovské sbližovačky na útěku jako CESTA DO ZATRACENÍ nebo ZBĚSILÝ ÚTĚK - s velkorysou a zúročenou expozicí postav a vztahů, dostatkem akce a fajn počítačovými přechody mezi městskými lokacemi. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Touto nocí a se sparingy mající na mikinách jména Neeson a Harris jsem se proběhl vskutku rád. Přesně vymezená škatulka Liamových postav posledních let krásně zapadla do pracovního stolu pana Serry, nutno říct, že zde jí notně sekunduje právě Francis Hummel. Atmosféra plíživá, tíživá a ponurá, akce našla mantinely ve střelbě opakovačkou a automobilovou naháněčkou, osobní souboje jsou nijaké, bez špetky nápadu. 70% a už by to chtělo nějakej upgrade, jede se ve značně vyjetých kolejích. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

O vánočních svátcích jsou všichni v New Yorku tlustí a bez pohybu. Liam Neeson odhazuje nedopitou láhev kořalky a vychází do nočních ulic a přilehlých lesů, aby se nadýchal čerstvého vzduchu, domluvil počínající prostatě a neslyšel vrzat své klouby. Heslo v alkoholickém těle, (z)dravý duch, plní do puntíku. A že těch (černých) puntíků má ohledně své temné minulosti nepočítaně. Příběh začíná v momentě, kdy jej vidíme postřeleného bezvládně ležet a pronášet poslední slova (pravděpodobně) před smrtí. Musíme se v příběhu vrátit o 16 hodin zpátky, abychom zjistili, co tomuhle osudovému okamžiku předcházelo. A celé to bude bohaté na události. Jimmy Conlon je totiž odpadlík, který je v područí místního mafiánského bosse, s nímž ho pojí pradávné a do jisté míry nedotknutelné přátelství. Důležitý je ten termín "do jisté míry", protože až mafián přijde Jimmyho rukou o svého milovaného syna, už se nebude nadále chtít kamarádit. A rovnou uspořádá na Jimmyho a jeho syna hon. Oba totiž mohou za synovu smrt, i když to byl všivák jak se patří. Od té doby bude divák testovat Neesonovu fyzičku, neboť za dvojkou na útěku vysílá rozezlený mafián svoje nohsledy, zkorumpované policisty i nájemného zabijáka. A nebohý Jimmy musí rychle vystřízlivět, mít precizní mušku, tvrdé pěsti a svatou trpělivost se svým synem, se kterým se léta nestýkal. A co ta jeho temná minulost? Ale no tak, i kdyby kruťák Neeson povraždil půlku zeměkoule, stejně je to kabrňák, co své akční postavy hraje stále velmi uvěřitelně a sympaticky. Takže, i když se film snaží namluvit, že to byl v minulosti parchant, divák na tuhle informaci sere. Celý film je svižně a dynamicky akčně natočen. Režisér Jaume Collet-Serra umí efektní akci. S Neesonem už natočil třetí film, takže přesně věděl, jaké požadavky si žádá film s nálepkou akčňák, který nebude stavět na dialozích, a bude mít jednoduchou příběhovou kostru. Akce neutuchá do poslední chvíle. Ed Harris je docela zajímavý boss, i když už vyšší věk nenahradí zlým pohledem, fyzičku měl horší, sebranka kolem něj je pestrá, nájemný zabiják, kterého ztvárnil Common, má nečekaně zásadní prostor, pokud jde o ty nejnapínavější scény filmu. Celé to drží pohromadě. Vynechal bych třeba postavu neúplatného policisty, která je ve filmu nadbytečná a zavání seriálovým původem. A není to jen "seriálově" disponovaným Vincentem D´Onofriem. Denního světla si ve filmu moc neužijete. Scény jsou však kvalitně nasvícené, skutečně tmavých scén je ve filmu minimum. Máte-li rádi Liama Neesona a osamělost jeho hrdinů, kteří se pohybují v dynamicky nasnímaném filmu, s velkou porcí akce, tenhle film je dobrou volbou. A to Liama Neesona nijak nežeru. 100% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Film má mnoho podobností s filmom Cesta do zatratenia (2002): Dlhoročný nájomný vrah sa dostane do sporu so svojim šéfom kvôli vlastným synom, pričom vzájomne si na nich útočia a do hry sa dostáva aj nájomný vrah. (Arsenal83)
  • Ve filmu se objevují prostřihy utkání NHL mezi New Yorkem Rangers a New Jersey Devils ze sezony 2014/15, ve kterém v dresu ďáblů z Jersey hrál i český útočník Jaromír Jágr. (KoRner)
  • Pri jednej naháňačke beží Jimmy (Liam Neeson) okolo billboardu s reklamou na film Mad Max: Fury Road (2015). Oba filmy sú produkované spoločnosťou Warner Bros., k obom zložil hudbu rovnaký skladateľ (Junkie XL) a navyše, trailer k Mad Maxovi sa púšťa v amerických kinách pred každým predstavením Nočného bežca. (beso74)

Související novinky

Predátor má nového nepřítele

Predátor má nového nepřítele

13.10.2016

V únoru 2018 se na velké plátno vrátí nejobávanější vesmírný lovec. Predátoří comeback režíruje Shane Black (Správní chlapi) a půjde o pokračování původní série, zatím ale není jasné, jestli se ve… (více)

John Wick 2 má záporáka

John Wick 2 má záporáka

27.10.2015

Postavit se Johnu Wickovi není legrace. Zabiják s tváří Keanu Reevese (Matrix) se chlubí přezdívkou Baba Jaga a je o něm známo, že dokáže splnit i nesplnitelnou misi. Kdo se mu pokusí narušit… (více)

Neeson a drogová ponorka

Neeson a drogová ponorka

25.03.2015

Liam Neeson nedávno prohlásil, že hodlá zhruba do dvou let seknout s akčními rolemi. Koneckonců už mu je 62 a nemá fyzičku jako třeba Stallone, není tedy divu, že se pomalu přesouvá k o něco… (více)

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Reklama

Reklama