Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 2
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 2

Recenze (158)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Čeká mě čtvrtý díl první (nulté, chcete-li) série a je to námrd. Trochu se bojím další řad, protože Armitageův Porter je prostě maximální borec a bude mi chybět, a navíc se společně s příchodem nových hrdinů (přičemž mám po Rise of the Empire fakt strach z hereckých výkonů Sullivana Stapletona) mění i produkce, ale obavy jsem měl i z toho, že Strike Back jako takový bude příliš televizní, s levnými akčními scénami a nízkým věkovým ratingem, takže jsem byl pochopitelně velmi příjemně překvapen vysokými hodnotami akce s pořádnou kamerou a choreografií, dalece přesahujícími většinu shakysraček z kina, počtem fucků a sonovabitchů, bodycountem na úrovni The Expendables, krví a brutalitou, ať už jde o mučení nožem nebo klasický waterboarding. Tvůrci se s tím fakt nemazlí a to je sakra dobře. Podle ohlasů si i díly se Scottem a Stonebridgem udržují stejnou kvalitu. Jsem zvědavý, protože jestli je to pravda, poletí tohle do mé topky sakra rychle. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář se vztahuje k 2.-5. sérii: Bodie & Doyle meet Bond meets Rambo meets 24. Skvělá akční zábava se sympatickou ústřední dvojicí elitních vojáků (Sullivan Stapleton si toho svého drsňáckého frajírka, který s velkou chutí vobtáhne každou sukni v dohledu, strašně dává) bojujících s teroristy a šmejdy všeho typu (a zpravidla ve velmi atraktivních lokacích). Solidní zápletky, hodně svižné tempo, patřičný dějový spád, příležitostný ostřejší zvrat a v neposlední řadě (pravidelně dávkovaná) dobře natočená akce, při níž se municí a explozemi opravdu nešetří. Celkový bodycount je úctyhodný a kvalitní záporáci (islámští radikálové, bývalí členové IRA, ruští mafiáni apod.) taky určitě nechybí. S02: 80 %; S03: 80 %; S04: 80 %; S05: 80 % ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

První série je diametrálně odlišná od těch dalších (1. série je čistě britská Sky TV), které už jsou převážně z produkce Cinemax (sice je to koprodukce se Sky TV, ale jsou zde viděl především prsty Cinemaxu), což je dobře hodně nahých ženských, šukačky a hodně krve. Sice mě 3. serie už trochu unavovala, hlavně tím, že se to lehce měnilo v přebytek nelogické akce a postavy se zase tolik nevyvíjeli, ale stále je dost kvalitní podívaná. Ale Armitage byl Armitage. ()

Rapikk 

všechny recenze uživatele

První sérii zbožňuji. A kdyby v tomto seriálu pokračovali jen Britové, s radostí bych seriál ohodnotil pěti hvězdičkami a zařadil ho mezi svých top10, i když se seriál občas dopustil některých logických chyb. Bohužel osamělého frajera Richarda Armitage vyměnili Amíci za dva až příliš přímočaré playboye. Druhá řada se mi sice líbila i tak. Přeci jen seriál tak nabušený akcí aby člověk pohledal. Ale na britskou jedničku to prostě nemá. Ze třetí řady jsem zatím toho moc neviděl, ale zdá se, že ta kvalita šla někam úplně do háje. ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

První řada je mnohem lepší než druhá. Více spionážní a propracovanější příběh. Druhá řada: Pěkný akční seriál kde nemůžete moc přemýšlet nad dějem a reálností čímž myslím ozbrojené akce na půdě cizího státu apod. Jinak hlavní dvojce je dobře vybraná a docela to mezi nimi funguje ale ostatní herecké výkony už nejsou tak oslnivé. Ale jinak určitě stojí za shlédnutí. 3 1/2 hvězdy ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • V 7. a 8. díle 4. série si roli agentky FSB mjr. Niny Pirogovy zahrála česká modelka Tereza Srbová. (mkali)
  • První seriálová série byla natáčena v lokacích hlavního města Jihoafrické republiky Johannesburgu a v odlehlé provinční oblasti Gauteng. Ta se nachází v severním cípu Jihoafrické republiky. (Conspi)
  • V epizodě můžeme vidět, že čeští vojáci delegace mají na sobě uniformy BDU Forest. Armáda ČR takové uniformy nikdy nepoužívala. Zároveň měla postava Gen. Palečka (Péter Bregyán) špatné označení hodnosti - dvě stříbrné hvězdy s lemováním (Štábní Nadpraporčík). (UncleMorty)

Reklama

Reklama