Reklama

Reklama

Zombieland: Rána jistoty

  • USA Zombieland: Double Tap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Deset let poté, co se Zombieland stal hitem a kultovní klasikou, se hlavní protagonisté (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail BreslinováEmma Stoneová) opět spojili s režisérem Rubenem Fleischerem (Venom) a původními autory Rhettem ReesemPaulem Wernickem (Deadpool) ve filmu Zombieland 2: Rána jistoty. V pokračování napsaném Rhettem Reesem, Paulem Wernickem a Davem Callahamem projde naše čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (520)

Othello 

všechny recenze uživatele

Naprostý sandbox random epizod a situací pospojovaných running joky a svébytnými postavami. Je to hrozně natočený (kamera prakticky nikdy nejde za první plán), špatně sestříhaný a s neskutečně líným a levným CGI (digitálně jsou přidávané i mrtvoly u cest), nicméně celé to utáhne čtveřice Harrelson, Stone, Breslin a Deutch (!!!), na které je prostě radost se dívat, jak bezostyšně kraví před kamerou. Film naštěstí neirituje zmatenou epizodičností, protože se o žádnou koherenci za celou dobu ani jednou nepokusí. Je velmi pravděpodobné, že s jiným castem by to bylo k nepřežití. Zajímavé je, že desetiletou odluku nejvíce nepřežila "geekovská" postava Jesse Eisenberga, která je se svým neurotickým popkulturním odkazováním vhodná už leda tak k přehození přes hradby, kde si ji může roztrhat a sežrat plebs z řad fanoušků Big Bang Theory. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Už zabil víc celebrit než kokain." Zombíky nemám rád a jejich zabíjení mě nikdy nebavilo, ale právě teď mám hroznou pořídit si pár Homerů na chov. Tohle prostě bylo skvělý. Zejména Tallahassee válel v každý scéně a předmanželský problémy Columbuse s Wichitou zase přivedly dokonalou Madison. Tu najít v mrazáku, tak ji tam nechám zavřenou, ale občas bych se za ní stavil na sex. Takovou zábavu bych si nemohl nechat ujít. Takže vzhůru do Bílýho domu, muzea Elvise, pacifistickýho Babylonu a vlastně všude tam, kde růžovej Cadillac říděj jenom opravdoví chlapi. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

První Zombieland se mi nelíbil a to ani trochu, od odpad to celou dobu drží Woody Harrelson a Bill Murray, zbytek hereckého obsazení mi byl buď protivný, nesympatický a nebo totálně buřt. A přesto sem šel do kina na dvojku a světe div se, je to paráda, je to o tolik lepší než předchozí film v tolika směrech a v mnoha ohledech. A je to hlavně tím, že Ruben Fleischerod prvního Zombielandu natočil další filmy a scénáristi Rhett Reese a Paul Wernick, taky napsali scénář k vícero filmů, takže v tomhle ohledu je posun výrazně vidět. Vtipy sou vtipnější, s charaktery se lépe ztotožňuje a celý svět najednou víc ožívá a film nepůsobí tak ospale, neb se v něm něco furt děje. Nový charaktery a také nová hrozba, pomáhají nakopnout tuhle road tripovou cestu, na jejímž konci čeká na každého něco a pro mně osobně na konci, byl úsměv od ucha k uchu. Čistá pěti hvězda, může někomu připadat zvláštní, když předchozí film balancuje mezi jednou a druhou hvězdou, ale král si vždycky zaslouží to nejlepší a tohle je rozhodně král. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Bylo mi až stydno, jak hloupým vtipům jsem se místy smál, ale pravdou je, že Double Tap zdatně sekunduje prvnímu dílu a rozhodně mu nedělá ostudu. S příchodem Madison jsou sice některé vtípky trochu jednodušší a "příběh" o chlup předvídatelnější, ale i tak je to pecka, kterou jsem po hodně slabém traileru ani v nejmenším nečekal. Herci mezi sebou mají úžasnou chemii a referencí na ostatní filmy je tady taky dost - což já naprosto miluji. Vůbec bych se nebránil tomu, kdyby Emma Stone dostála svému slovu a Zombieland se točil každých 10 let. Stárnout vedle těchto postav by bylo fajn. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7,5/10. Zábavnější, odvážnější a sympatičtější než 10 let starý předchůdce, který rozmetal veškeré pochyby o tom, zda nejde o zbytečný sequel. Chemie mezi ústřední čtverkou nezlomná, zombie porce nápadů zdánlivě nekonečná a dialogy tak barvité, že tomu zkrátka a dobře nejde odolat. Takhle se dělá pokračování, dámy a pánové. A přitom jde o takovou banalitu. Nebýt toho, že tomu v poslední třetině dochází dech, šlo by o letošní mega pecku. Takhle jen parádní nášup. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (22)

  • Podobně jako v prvním filmu Zombieland (2009) hraje při úvodních titulcích píseň skupiny Metallica. Tentokrát je to „Master of Puppets“ ze stejnojmenného alba z roku 1986. (LuCaSh)
  • Bionafta má bod vznícení kolem 130°C (běžná nafta cca 52°C), což znamená, že by tak lehce nezapálili vyteklou naftu. (LaserJet)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Chystá se návrat do Zombielandu

Chystá se návrat do Zombielandu

18.05.2018

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, příští rok uplyne 10 let od premiéry Zombielandu. Ujetá komedie s Jessem Eisenbergem, Woodym Harrelsonem, Emmou Stone a Abigail Breslin celou dobu čeká na pokračování. A… (více)

Reklama

Reklama