Reklama

Reklama

Zombieland: Rána jistoty

  • USA Zombieland: Double Tap (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Deset let poté, co se Zombieland stal hitem a kultovní klasikou, se hlavní protagonisté (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail BreslinováEmma Stoneová) opět spojili s režisérem Rubenem Fleischerem (Venom) a původními autory Rhettem ReesemPaulem Wernickem (Deadpool) ve filmu Zombieland 2: Rána jistoty. V pokračování napsaném Rhettem Reesem, Paulem Wernickem a Davem Callahamem projde naše čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (520)

Morien 

všechny recenze uživatele

V podstatě skoro stejný level jako jednička, něco je docela vtipné, jako celek to hodně skřípě, "akorát" to nemá ten závan svěžesti, co měl první film, takže všechny chyby a až moc nesmyslné nesmysly trčí mnohem významněji. Pokus vykrást Shaun of the Dead představením dvojníků není skoro vůbec vtipný, Amíci prostě musí pořád všechno okecávat, místo aby to nechali fungovat samo o sobě. Scénář taky zvýšil dávky Woodyho a poučení o důležitosti rodiny, a obojí je docela určitě lepší, když se servíruje střídměji. Emma Stone nemá v celém filmu co dělat, prostě tam jenom chodí spolu s ostatními, a i Jesse je takový odfláknutý. Chtělo by se říct "deset let a oni nemohli trochu propracovat scénář", jenomže oni na něm samozřejmě nepracovali deset let, je to rychlokvaška, aby právě stihli to desetileté výročí, a zároveň mám potřebu znovu poukázat na to, že ani ten první Zombieland nebyl nijak moc propracovaný, jenom "jiný". ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke dvojka po humornej stránke trocha stratila, no ešte stále sa na tom dalo zasmiať. Na druhú stranu ale oceňujem inovatívne nápady zo sveta zombie, napríklad tú evolúciu zombíkov a ich zatriedenie do skupín. Skupina Homer bola fantastická, škoda, že tu s nimi boli iba dve-tri scény. Myslím, že práve tu bol ten zábavný potenciál, ktorý inak chýbal. Ale aj tak slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdo je nasraný, že pod tímto titulem nenašel sofistikovanou zábavu a materiál pro celovečerní studia a analýzy po promítání v pražské kavárně, tak ten pláče na špatném hrobě. Kdo je ovšem moudřejší a koukal na snímek se záměrem, že by rád viděl vtipnou jednohubku, u které se chce zasmát, tak by měl být po zhlédnutí nadmíru spokojen, protože v této rovině snímek znovu skvěle zafungoval. Výtky ke slabšímu a snad i lehce odfláknutému scénáři jsou určitě na místě, ale do značné míry to zachraňovaly velice vtipně napsané postavy. Zejména blonďatá zástupkyně něžného pohlaví neměla nejmenší chybu. Ta mě bavila při celé své účasti na plátně. Je trošku ironie, že o zombících to celé bylo pomalu nejméně, ale to tvůrci naznačili už v úvodu, filmů a komedií o zombících je takové šílené množství, že zaujmout na tomhle poli není vůbec nic jednoduchého. Takže tvůrci zvolili směr hodně nevázaného road movie, které si všichni zúčastnění herci skvěle užili a přenesli na své diváctvo. Za mě dávám 4 kousky. Od druhého dílu jsem podobnou porci zábavy nečekal. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Bylo mi až stydno, jak hloupým vtipům jsem se místy smál, ale pravdou je, že Double Tap zdatně sekunduje prvnímu dílu a rozhodně mu nedělá ostudu. S příchodem Madison jsou sice některé vtípky trochu jednodušší a "příběh" o chlup předvídatelnější, ale i tak je to pecka, kterou jsem po hodně slabém traileru ani v nejmenším nečekal. Herci mezi sebou mají úžasnou chemii a referencí na ostatní filmy je tady taky dost - což já naprosto miluji. Vůbec bych se nebránil tomu, kdyby Emma Stone dostála svému slovu a Zombieland se točil každých 10 let. Stárnout vedle těchto postav by bylo fajn. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Fleischer tu přitlačil na komedii a byť jsem si chvíli zvykal, nakonec se mi dvojka líbila i o chlup (o hvězdu ale ne) víc než první film. Přispěly k tomu i další postavy, zejména naprosto přesná blondýna Maddison.  No, dobře je to trochu laciný, ale naštěstí tu rozhodně nejde o žádný "pomosun promyšleného děje kupředu", ale  právě o tu bohapustou zábavu slepenou jednoduchým příběhem. Tedy další pohodovej cestovatelskej film a naštěstí nezkaženej žádnýma pokusama cokoliv či kohokoliv čímkoliv obohatit, to nedejbože!  A já se jdu léčit z té pomotidy a vezmu si raději rovnou čtyři tablety, jednu za  každé písmeno (ha, lepší konec komentáře než u jedničky!) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (22)

  • Podobně jako v prvním filmu Zombieland (2009) hraje při úvodních titulcích píseň skupiny Metallica. Tentokrát je to „Master of Puppets“ ze stejnojmenného alba z roku 1986. (LuCaSh)
  • Bionafta má bod vznícení kolem 130°C (běžná nafta cca 52°C), což znamená, že by tak lehce nezapálili vyteklou naftu. (LaserJet)
  • Nápad Madison (Zoey Deutch) o vození cizích lidí cizími lidmi je jasný odkaz na Uber. Společnost, která v Zombieland světě neexistuje, protože Uber i Apokalypsa začali přesně v roce 2009. (LaserJet)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Chystá se návrat do Zombielandu

Chystá se návrat do Zombielandu

18.05.2018

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, příští rok uplyne 10 let od premiéry Zombielandu. Ujetá komedie s Jessem Eisenbergem, Woodym Harrelsonem, Emmou Stone a Abigail Breslin celou dobu čeká na pokračování. A… (více)

Reklama

Reklama