Reklama

Reklama

Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně

(seriál)
  • USA Rizzoli & Isles (více)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2010–2016), 75 h 27 min (Minutáž: 41–55 min)

Tvůrci:

Janet Tamaro

Předloha:

Tess Gerritsen (kniha)

Hrají:

Angie Harmon, Sasha Alexander, Lorraine Bracco, Bruce McGill, Lee Thompson Young, Tom Bower, Jordan Bridges, Brian Goodman, Scottie Thompson, Missi Pyle (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(105)

Kriminálka na motívy románov Tess Gerritsenovej sa venuje osudom najlepších priateliek, policajtky Jane Rizzoliovej a patologičky Maury Islesovej. Vyrástli na opačných koncoch spoločenského rebríčka. Drsná Jane sa narodila v Bostone, pochádza z hlučnej taliansko-americkej rodiny. Metodická a priamočiara Maura sa väčšinou cíti lepšie medzi mŕtvymi ako medzi živými. Sú iné, ale skvele sa dopĺňajú. Keď dajú hlavy dohromady, dokážu chytiť aj tých najhorších zločincov v Bostone. Sekunduje im skúsený detektív Vincent Korsak a sympatický zelenáč Barry Frost. (TV Markíza)

(více)

Videa (86)

Trailer

Recenze (65)

cige

všechny recenze uživatele

Hodnocení přenechám jiným, viděl jsem jen asi 15 minut a musel jsem odejít... Přesto jsem si z té části epizody odnesl toto: z Maury Isles, která je v románech inteligentní a okouzlující ženou, tvůrci vyrobili přechytračelou slepici, která se nedá vystát. To, že na místo činu leze v jehlách a upnutých šatičkách s nadupaným výstřihem to rozhodně nevytrhne... Jak už tu někteří zmínili, Angie Harmon hraje dost mizerně, což pozná i analfabet mého ražení. Coby fanoušek Tess Gerritsen jsem se na tuhle záležitost dost těšil, ale přišlo obrovské zklamání. Tohle je pro mě jen další z řady nemastných neslaných kriminálek nedávajících smysl a s předlohou to nemá nic moc společného. Nechávám tomu ale otevřená zadní vrátka, třeba jsem jen narazil na blbej díl... ()

fandapcd 

všechny recenze uživatele

Můžete si říct, další kriminalistický seriál, ale tenhle je něčím jiný. Hlavní hrdinka Jane Rizzoli a její kamarádka a soudní patoložka Maura Issles pracují na Bostonském oddělení vražd. Tyto dvě postavy mají k sobě docela blízko a je mezi nimi určitá chemie,která tomu dodává šmrnc, ale hlavně se vtipně doplňují, neni díl, kdy se nezasmějete. každým díle proplouvají sarkastické a vtipně ironické hlášky, kterým se nezasměje pouze suchar. A druhá série si prozatím drží slušně najeté tempo. ()

Reklama

svist10 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech překvapivě solidní krimi. Případy prozatím fungují, titulní dvojice si sedí a je skutečně HOT! Takže doufám, že tvůrci budou v nastoleném duchu pokračovat a nezazdí to. Elitě žánru (ne, nemyslím CSI) se to nemůže rovnat, ale je zde obrovský příslib. Pokud tvůrci vloží do děje ještě nějakou déle probíhající zápletku jako např. Red John v Mentálistovi... Čert ví, kam až to může vystoupat. EDIT: Po zkouknutí celé první sezóny si to stále drží solidní čtyři hvězdy. Přestože zápletky měly kolísavou kvalitu, musím říct, že nenudila ani jedna. Špičkování Jane a Maury je skutečně vtipné a celé to má jaksi uvolněnou atmosféru. Např díl odehrávající se na bostonském maratónu je super. Co mi ale vadí jsou náhledy do života rodičů Rizzoliových. Hrubě nezapadají do děje a na mě působí jako pěst na oko. Finále je správně akční, přestože se nevyvaruje určitých kiksů( např. jak se ostřelovač dostal na pozici aby ho protivník nezaregistroval, a vůbec, kde má svého pozorovatele). Nakonec jedno velké WTF. TAKHLE se končí sezóna????? ()

Sarcasmgirl 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál jsem narazila náhodou a nemohla jsem se od něj odthnout. Ta jiskra mezi Rizzoli a Islesovou je dokonalá. A nemůžu se nabažit spousty sarkastických poznámek, které Jane Rizzoliová pronáší. Narozdíl od jiných kriminálních seriálů je tenhle spíš oddechový, kdy vidíme hlaním hrdinům do soukromého života a o to je lepší. Poznat Mrs. Grisom, byla by v CSI možná větší sranda. Tess Gerritsenovou, která je předlohou pro seriál, jsem četla až po shlédnutí dvou řad a musím říct, že se čte dobře, ale jsem ráda za všechny změny, které byly na seriálu provedeny, jinak by z toho byla zas průměrná kriminálka s nepříliš přitažlivými herci, bez humoru a jisrky. P.S.: Hlavně bez dabingu! ()

Amras 

všechny recenze uživatele

Docela dlouho trvalo, než jsem se odhodlal kouknout na Rizzoli & Isles. Po shlédnutí jednoho dílu vím, že na další se už asi nejspíš nekouknu. Nemám rád, když tvůrci z kriminálního seriálu udělají takový "kopec srandy". Maura Isles mi svou mluvou trochu připomněla Sheldona Coopera z The Big Bang Theory. Nesnáším "kriminální" seriály, kde tak z 80% je z toho udělaná komedie. Copak je krimi taková legrace? ()

Galerie (1 639)

Zajímavosti (10)

  • Každá z hlavních postav včetně želvy má svůj účet na sociální síti Twitter. (Olík)
  • V čase 33:57 doktorka Isles (Sasha Alexander) říká, že našla vysokou koncentraci pylu sleziníku horského a pro upřesnění řekne, že se jedná o kapradinu. Je to nejspíš chybou v překladu, protože kapradiny nekvetou, tudíž nemohou produkovat pyl. (Proste..Jana)
  • Seriál je inspirován romány čínsko-americké spisovatelky a někdejší lékařky Tess Gerritsenové. Její série obsahuje deset románů. (Olík)

Reklama

Reklama