Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta spolužáků je pozvána na pobyt do lázní. Přitom však zažívá mnoho peripetií, vtipných situací, ale i osobních dramat. Souběžně s tím můžeme sledovat příběh mladého zlodějíčka, který nastoupí do luxusního lázeňského hotelu jako kuchař a prožije tam svou první velkou lásku, když se zamiluje do krásné pokojské. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer

Recenze (155)

Diego odpad!

všechny recenze uživatele

Tomáš Magnusek, člověk, který nevystudoval herectví, režii a nic tomu podobného se vrhnuk do světa showbyznysu. A daří se mu plnit si svůj americký sen v čechách. Všechny účastníky chápu, času moc nezbývá a nabídky rolí krom cameo nejsou. Ale Sandra Nováková? Jak tu donutil k vytvoření páru s Bendigem, nechápu. U filmu se dá zasmát, když se na scéně objeví lidi, o kterých jste si mysleli, že už dělaj někde za kasou v marketu viz "vyvolený" Hranáč. Magnusku, dělej, co tě baví, ale pouštěj si to jen doma! ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Tyhle toporný pokusy natočit film maj úžasný kouzlo nechtěnýho - bohužel, páč na to pak se zvrhlým potěšením čumíme. A tady je strnulýho antitalentu tolik, tolik...! K tomu přehršel klišé, trapna, šablon a scének jak ze slohu, v němž měli třináctiletí popsat svět dospělých. Což je ovšem blbost, páč třináctiletý dítě už umí vyprávět a dělat humory. Tvůrci tohohle megadíla ne. ()

Reklama

javak810i odpad!

všechny recenze uživatele

Uf... tak jsem shlédl další Magnuskův scénaristický počin. Musím přiznat, že jeho rukopis je ve filmu (bohužel) skutečně znát, protože je to něco úděsného. Námět a děj filmu je o ničem, herecké výkony (obzvláště "herců nehercú") jsou otřesné a dialogy působí díky hroznému scénáři velmi uměle a mnohdy nedávají vůbec smysl. Taky by mě zajímalo, kde se tu vzal štítek "komedie". Ta to totiž není vůbec. Nejenom, že jakýkoliv pokus o vtip, či vtipnou situaci ve filmu působí všelijak, jen ne vtipně (většinou tedy trapně), ale navíc se větší část snímku nese v depresivním duchu stáří, každou chvilku někdo umře, apod. Musím přiznat, že "Školní výlet" je po dlouhé době film, který je čistokrevným odpadem. Není to pouze jen velmi špatný film - jako Bastardi, či Babovřesky - na ty jsem se alespoň vydržel dívat. Tohle je utrpení, při kterém si budete každou minutu přát, aby skončilo. ODPAD! ()

Snake.Charmer odpad!

všechny recenze uživatele

Opus magnum Tomáše Magnuska. Leckterý studentský nebo otevřeně amatérský počin dosahuje vyšších technických kvalit, o obsahových kvalitách ani nemluvě. Plejádu herců, které se podařilo pro tento odpad zlanařit, nepovažuji ani v nejmenším za klad, ale spíše za smutný fakt, dokládající žalostný stav české kinematografie. Film přesně zapadající do programové skladby TV Barrandov. ()

eugeene odpad!

všechny recenze uživatele

Filmu jsem podle první verze ukázky dost věřil. Ne. Kompletní propadák, bastardi byli alespoň s nápadem, tohle je hrozný. Děj o ničem, dialogy jsou naprostá katastrofa (takovýmhle způsobem snad nikdo nemluví!!!!), žádná z postav nemá sebemenší charakter ani cit pro roli. Kamera se oproti předchozí tvorbě hnula kupředu, ale volba úhlů a střihu je naprosto vedle. Zvuk na tom není o moc lépe - hudba řve, dialogům není rozumět a jsou "pod dekou". V postprodukci je pro zlepšení zvuku použit postsynchron a redub postav, a musím uznat, že kvalitě dost pomáhá. ALE je tu jeden problém - technika je použita pouze v některých scénách (kupodivu ne u těch, které by to skutečně potřebovaly.) Docela mě překvapila role Bendiga, který se, podlě mě, jako neherec docela slušně předvedl. Taky se mi ve filmu líbila role P. Jurišty, se kterým občas při setkání prohodím pár slov a i T. Magnusek projevil dle mého názoru zlepšení kvality svého projevu (i když jeho občasná drť gramatiky projevovaná prohazování slov ve větách, které mě všeobecně irituje, nadále zůstala). Stejne jako u předchozích dvou filmů (Bastardi 1,2) jsem se běhěm filmu sám sebe nejistě ptal na otázku, která Vás při sledování nikdy nesmí napadnout - "je tohle teda komedie nebo drama?" Filmu jsem viděl cca 2/3, takže moje hodnocení nemusí být objektivní. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Závěrečnou píseň filmu zpívá hlavní představitelka Libuše Švormová. (M.B)
  • Film Školní výlet se natáčel v Lázních Bělohrad, v Pardubicích, v Čelákovicích a v Chrudimi. (Bart)
  • Premiéry filmu se nedožila hned dvojice herců, která se na natáčení podílela. V říjnu roku 2011 zemřel na rakovinu Bořivoj Navrátil, který již před začátkem natáčení avizoval, že se jedná o jeho poslední filmový projekt. V únoru téhož roku odešel také Pavel Vondruška, jenž podlehl následkům pádu ve Stavovském divadle. [Zdroj: iDNES.cz] (oje)

Reklama

Reklama