Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 4

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 4

Recenze (1 396)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kam čert nemůže, nastrčí babu... hnusnou, nasranou, v černém! Příznivci hororu, zbystřete a připravte se na parádně starosvětskou atmosféru, plnou stínů, mlhy, podmračeného a deštivého počasí, staré architektury s množstvím temných zákoutí a s tajemně jeble se chovajícími domorodci. Klasická duchařská zápletka je notně vyšperkována faktem, že ji psal Herodes nebo někdo s podobně "pozitivním" přístupem k dětem - tenhle film by v USA nikdy nemohl vzniknout. První půlku jsem si rochnila v dobové atmošce, ale chyběla mi husí kůže, zježené vlasy, zástavy srdce a dechu. Až kolem padesáté minuty jsem si musela jít vyměnit spodní prádlo a restartovat kardiostimulátor po nečekané lekačce. Radcliffe neoslnil (dokázal dostat emoce do očí, ovšem jeho ksicht byl jak kdyby hrál poker - pořád stejný tragický výraz) ani vyloženě nevadil, jiní herci mě však oslovili víc - třeba Ciarán Hinds a jeho pošukaná manželka. Stopáž tak akorát, závěr předvídatelný, leč uspokojivý... No povedla se "Žena v černém", i když nejde o nic světoborného, žádný nevídaný originál, řemeslo je odvedeno poctivě a mně to ke spokojenosti stačilo. 79% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mám rád ženy v černém, hlavně teda v ložnici, ale jelikož v tomhle bijáku hraje Daniel Potter Radclife, tak je jasný že zdejší žena bude mít na sobě mnohem více černého oblečení než preferuji já a že děj se bude odehrávat všude možně, jen ne v mé ložnici. A taky že jo děj filmu se odehrává na ještě strašidelěnjších místech než je moje ložnice, což je jeho absolutně největší plus, protože výběr exteriérku a interiérku dokázal navodit bohovskou atmosféru. Leč dál už jsou spíše výtky, jako lekačky dobrý, ale nesmí jich bejt dvěstě v městě, protože to pak začíná trošku nudit a Danovu herectví, tedy spíše neherectví alá jeden výraz na jeden film taky moc nepomáhá, to umim taky, existiovat ve filmu a tvářit se, jako kdybych měl v prdeli znojemský okurky. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Takmer prvú polovicu filmu nenasvedčovalo nič tomu, že by si tento film s mega reklamou zaslúžil viac ako čo len jednu *. Poskakujúce keramické hračky na strunke mi pocit strachu či napätia nepripravili. Rozhodne je pre mňa väčším hororom nájsť parkovacie miesto v Bojniciach. V druhej polovici sa dej a aj mysterióznosť príbehu rozhodne zlepšili a len z ľútosťou musím dodať, že nebyť toho "šťastného konca" mohlo byť o jednu hviezdičku viac. Bohužiaľ sa režisér rozhodol pre namočený keksík v mliečku. Ukončenie tohto snímku sa pre mňa stalo tŕňom v oku. Strašne ľahko sa to nakúslo a prehltlo. Škoda, preškoda - 60%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Odharryovaný Daniel předvádí velmi solidní výkon v hororu velmi nevyváženého tempa. Ve vlažnějším rozjezdu se sice úspěšně buduje obstojná mystery atmosféra a film má svůj hlavní vrchol ve druhý třetině - noc v domě - druhý finále je ale o dost slabší a rychle ztrácí tempo. Divák by se měl připravit, že uvidí mnoho až příliš provařenejch věcí (což se podle mě do remakeu staršího filmu, kterej má přece jen trochu inovovat a vylepšovat, nehodí) jako např. zapálení svíčky=lekačka, záběr přes rameno na ducha, hrdina se otočí, duch fuč apod. Pokud se přes to přenese, čeká ho místy slušná hororová záležitost, která sice jako celek moc neobstojí, ale svoje strašení si odbude se ctí. Jo, a ještě... Já chápu, že tohle je natočený podle staršího filmu a k zápletce se má od začátku přistupovat jako k neoriginální nýbrž fungující, nicméně vyústění takhle moc nenápaditý mě prostě zklamalo. Chválím ovšem Daniela, Ciarána a Janet McTeer, uhráli to s přehledem. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Byl jsem hodně příjemně překvapený. Začátek je blekotavá nuda u které budete trousit hášky s odkazy na Pottera, ale atmosféra se zhustí, bláto začne cákat, mrtvých dětí přibývá... lekačky jsou velmi, ale velmi efektivní. Danny hraje dobře, faktem je, že nemá na roli otce věk, každopádně má na to ze sebe kouzelnickou škatuli setřást, přesto však na jeho filmy budou chodit právě jeho někdejší sledovači. A povedený, byť trochu předvídatelný konec. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Natáčení probíhalo v anglickém Peterborough a v Layer Marney Tower. (kriticom)
  • Film měl rozpočet 13 milionů amerických dolarů. (Terva)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama