Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 1

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (1 396)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Jako čtenář původní knihy a divák televizní verze z roku 1989 jsem se vznášel v sedmém nebi plném duchů. Atmosféra je tak hustá, že se ani nedá krájet. Parádní lekačky, které jsem naposled prožil u asijských hororů. Jedinou výtkou je Radcliffův mladý vzhled, ale na to jsem si přesto zvykl. BAF! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Spracovanie veľmi dobré. Prostredie, atmosféra, tajomno, všetko funguje. Ale scenáristicky nič nové pod slnkom. Aj lakačky spoliehajú viac na zvukové efekty než na obrazovú a strihovú vynaliezavosť. Radcliffe na postavu otca vízorovo mladý, ale výkonom bezchybný. Ciarán Hinds dodáva filmu punc dôstojnosti. Mladí diváci Harryho Pottera, ktorí nevideli podobných filmov stovku, budú spokojní. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Horko těžko jsem to chtěl vytáhnout ještě o kousek nahoru - zejména konec boří mnohá klišé podobných snímků. Protože mě ale atmosféra nedokázala zcela pohltit, a vyjma závěru mi to nepřišlo zase až tak strašidelné/napínavé, nechávám na 70%. P.S. Paradoxně to chvílemi připomíná znamenitou hororovou Amnesii: Dark Descent na PC, a to při prozkoumávání tajemného domu. Až tvůrci nahradí ženu v černém stejným patvorem jako zmíněná gamesa, a přidají více pohledu z vlastních očí, napařím klidně pět hvězd. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Odharryovaný Daniel předvádí velmi solidní výkon v hororu velmi nevyváženého tempa. Ve vlažnějším rozjezdu se sice úspěšně buduje obstojná mystery atmosféra a film má svůj hlavní vrchol ve druhý třetině - noc v domě - druhý finále je ale o dost slabší a rychle ztrácí tempo. Divák by se měl připravit, že uvidí mnoho až příliš provařenejch věcí (což se podle mě do remakeu staršího filmu, kterej má přece jen trochu inovovat a vylepšovat, nehodí) jako např. zapálení svíčky=lekačka, záběr přes rameno na ducha, hrdina se otočí, duch fuč apod. Pokud se přes to přenese, čeká ho místy slušná hororová záležitost, která sice jako celek moc neobstojí, ale svoje strašení si odbude se ctí. Jo, a ještě... Já chápu, že tohle je natočený podle staršího filmu a k zápletce se má od začátku přistupovat jako k neoriginální nýbrž fungující, nicméně vyústění takhle moc nenápaditý mě prostě zklamalo. Chválím ovšem Daniela, Ciarána a Janet McTeer, uhráli to s přehledem. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Takmer prvú polovicu filmu nenasvedčovalo nič tomu, že by si tento film s mega reklamou zaslúžil viac ako čo len jednu *. Poskakujúce keramické hračky na strunke mi pocit strachu či napätia nepripravili. Rozhodne je pre mňa väčším hororom nájsť parkovacie miesto v Bojniciach. V druhej polovici sa dej a aj mysterióznosť príbehu rozhodne zlepšili a len z ľútosťou musím dodať, že nebyť toho "šťastného konca" mohlo byť o jednu hviezdičku viac. Bohužiaľ sa režisér rozhodol pre namočený keksík v mliečku. Ukončenie tohto snímku sa pre mňa stalo tŕňom v oku. Strašne ľahko sa to nakúslo a prehltlo. Škoda, preškoda - 60%. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Natáčelo 3 měsíce, postprodukce trvala dalších 6 měsíců. (LUKICKK)
  • Natáčení probíhalo v anglickém Peterborough a v Layer Marney Tower. (kriticom)
  • Film měl být původně natočen ve 3D. (Terva)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama