Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (115)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Mám ráda tyhle horory na pomezí žánru, atmosféra Británie po první světové válce + krásná scenérie, ponurý viktoriánský dům/internátní chlapecká škola.. Zde přijede mladá (na tu dobu vzdělaná) lovkyně duchů, která je vždycky v depresi, když odhalí, že duchové nejsou tím, čím se zdály být, a sice... duchy. Když máte mindrák z minulosti, nemůžete najít nikde klid. I v tomto domě poměrně rychle odhalí, jak došlo k úmrtí malého chlapce a že za tím nejsou žádné astrální bytosti, ale než odjede pryč, začínají se dít divné věci. Až potud by to byl průměrný snímek, ale scény, kdy Florence (poměrně přesvědčivá Rebecca Hall) zkoumá věrný model domu a objevuje v něm postavičky sebe samé, jsou dost podařené. A pokud jste opravdu tak nesnesitelní fajnšmekři, tak si to pusťte ve francouzském znění s anglickými titulky jako já, objednejte si k tomu bouřku s lijákem v závěru (jako já) a máte výsledek- čisté čtyři*. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočená britská duchařina. Atmosféry a mrazení v zádech je tu opravdu dost. Awakening není tak úplně klasický horror, přece jen už ten název ukazuje na drama. Bavilo mě hádat, kdo vlastně za vším stojí. No nakonec to nebylo nic překvapujícího. A i když ze strany zápletky film občas pokulhává, celkové zpracování rozhodně stojí za to. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

A tak dobře to začínalo! Sympatická kikina, která díky svému pragmatismu neskončila s pěti fakanama u plotny, loví falešné spiritisty a dostane šolich, který smrdí opravdovým duchem, nezpůsobeným pikslou fazolí. Temné, ponuré, nadějné. Člověk měl až pocit, že hledí už na druhou paní Černou za měsíc. A pak se to náhle zvrhlo ve strašlivou, plagiátorskou pičózu! Sotva duch udělá své první bubu, jmou se Ti druzí hledat v Sirotčinci Šestý smysl a začíná romanticko - klišovité prdění ukončené řídkým, žlutohnědým maglajzem, klouzajíím směr žumpa. Horor / Thriller / Harlekýn ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem že film budu srovnávat jako ostatní k Ti druzí a ono se není čemu moc divit on je ten film poměrně podobnej. Teda jen s tím rozdílem že má daleko horší atmosféru. Zaujal mě příběh který je sice pomalý ale svůj účel plní a moc nenudí. A rekvizity ve filmu jsou parádní a na detaily je brán velký zřetel. Co naopak bylo horší byly herci u kterých jsem neviděl ani snahu hrát. Jedná se o průměrný film který celkem překvapil ale nemám nutkání ho vidět znova. Ale mezi tima duchařinama co v poslední době je k vidění je to jednoznačně nadprůměr. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľmi chaoticky natočený príbeh, ktorý veľmi nedáva ani zmysel. Záverečná pointa nepresvedčivá a nešokujúca. Celé je to len taká zmes priemernosti, samá šeď a pocit, že niektoré scény už človek videl v iných hororoch natočené oveľa lepšie. Pár zaujímavých nápadov (dom pre deti), asi 2 lepšie lakačky a inak nuda. Tohtoročná Žena v čiernom má podobnú tému a je o úroveň kvalitnejšia. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (1)

  • Malba, na níž jsou zobrazeny dvě ženy vraždící muže a která je ve filmu nazvaná chlapci jako oblíbená, se jmenuje "Zavraždění Holoferna". Pochází z roku 1612-1613 a autorkou je italská barokní malířka Artemisia Gentileschi. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama