Reklama

Reklama

Superhvězda Superman

  • USA All-Star Superman
Ukázka z filmu

Lex Luthor, plný hněvu a žárlivosti, spřádá rafinovaný plán, jak zabít muže z oceli – a ten plán funguje. Superman je otráven sluneční radiací a umírá. V týdnech, které mu zbývají, chce naplnit své životní sny, především odhalit svou skutečnou identitu Lois Laneové. Pak ale Luthor vyhlásí svůj konečný plán na ovládnutí světa, v němž mu žádný hrdina nemůže zabránit. Supermanovy síly slábnou, přesto se ale dává do strhující a smrtící bitvy s Luthorem, která může znamenat konec největšího ochránce země. Tento ohromující a napínavý původní animovaný film DC Universe je provázen hlasy Jamese Dentona, Anthonyho LaPaglii, Christiny Hendricks a Eda Asnera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (64)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Komiksovou předlohu jsem bohužel nečetl, ale musím říct, že to byl velice zvláštní a originální pohled na Supermana. Příběh docela vážný byl odlehčován vedlejšími zápletkami, které už zmiňoval ve svém příspěvku solid. Ne všechny se mi zdály dětinské - např. ten nápad, že Lois dostala superschopnosti na 24 hodin mi přišel docela fajn, ale oproti tomu objevení Samsona a toho druhýho týpka anebo to děsný monstrum ve vězení to mi přišlo docela trapný a zbytečný. Od tohoto filmu jsem zase až tolik nečekal (přeci jenom Doomsday asi těžko něco předčí), ale nakonec jsem byl velice příjemně překvapen a potěšen. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Komiks jsem nečetl, takže nemůžu srovnávat, ale film, přestože byl pro mě spíše zklamáním, prostě na tři hvězdy nemá, takže jsem tomu zase přilepšil. Zápletka s umírajícím Supermanem rozhodně není originální, ale tahle je zase obohacená o to, že Lois dostane jeho schopnosti, navíc je tam Lex Luthor a akční scény jsou opravdu parádně zpracovány, takže ve výsledku se na to koukat dá. Navíc se mi i hodně líbilo obsazení českého dabingu, takže po této stránce jsem spokojen. Když tam ale není akce a spíš se mluví, tempo je mnohem pomalejší a už to prostě tak nefunguje. Navíc ani ta Supermanova blížící se smrt na mě nepůsobila tak jak asi působit měla, což rozhodně nepovažuju za klad. Ale vzhledem k tomu, že jsem to viděl dost rozkouskovaně tomu zase nechci ubírat, takže si myslím, že vzhledem k tomu, co všechno se tam děje je 70% adekvátních. Vidět už to nepotřebuju, ale jsem jen rád, že mi tohle neuniklo. Naopak bych teď radši předlohu i když Grant Morrison mi do Supermana moc nesedí. Ale to už patří jinam... ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Adaptace komiksové série Granta Morrisona vystihuje podstatu nejslavnějšího superhrdiny. Příběh sice chvílemi vypadá jako pokračování animovaného seriálu. Ale i když Superhvězda Superman není vyloženě super, je zábavný, odpovídá předloze a v záplavě spřízněných podívaných ukazuje zase trochu jiný pohled na Muže z oceli. 7/10 ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Nový "supermanovský animák" je v mých očích bohužel značně rozporuplný. Na jedné straně je geniálně jednoduchá a zároveň emocionálně silná myšlenka filmu a vlastně hlavní kostra příběhu, skvělá hudba a v určitých momentech povedený scénář a na druhé straně zcela zbytečná intermezza a vedlejší dějové linky(Samson & Atlas a celé to jejich "nadbíhání" Lois; podivný vězeňský souboj/nesouboj Lexe Luthora s "otesánkem"; Lilo-El & Bar-El a jejich krátká tyranie, promtně vystřídaná prozřením nad Kal-Elovou dobrotou; a vlastně i supermanova sbírka "hraček") spolu s podle mne ne příliš povedenou animací. Zkrátka a dobře, Superhvězda Superman mohl sesadit z pomyslného trůnu "supermanovských animáků" dosud nepřekonaný Soudný den a dát zapomenout na průměrnou Apokalypsu, avšak bohužel uspěl pouze napůl. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Superman zrovna nepatří mezi mé oblíbence. Filmy s ním obvykle přetékají patosem, pořád zachraňuje tu svou uječenou holku, když mu někdo před ksichtem zamává kryptonitem, tak padne na hubu a je to hlavně klaďas k zblití. To samozřejmě neplatí, když spojí síly s Batmanem (Superman/Batman: Public Enemies) nebo rovnou přizve celou bandu sekáčů (Justice League: The New Frontier a Justice League: Crisis on Two Earths). Hlavní klad tohoto dílu je pro změnu animace. On už tu Superman není ten frajírek s extrémně velkými rameny a malýma očima, animace je propracovanější a všechno vypadá tak nějak líp, od Superman: Doomsday skok k lepšímu. To je bohužel asi taky jediný klad. Děj je sice neobvyklý, Superman umírá a Lex Luthor se na konci polepší, ale o to víc je nezáživný a sentimentální. Akce je pomálu, Superman nemá žádného důstojného protivníka a pořád jenom fňuká a lítá s holkou. Snímek je to koukatelný, ale když ho neuvidíte, tak vážně o moc nepřijdete. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (1)

  • All Star Superman je dvanáctou sérií comicsu od společnosti DC Comics představujícího Supermana, která vycházela od listopadu 2005 do října 2008. (JasonCZ)

Reklama

Reklama