Reklama

Reklama

Superhvězda Superman

  • USA All-Star Superman
Ukázka z filmu

Lex Luthor, plný hněvu a žárlivosti, spřádá rafinovaný plán, jak zabít muže z oceli – a ten plán funguje. Superman je otráven sluneční radiací a umírá. V týdnech, které mu zbývají, chce naplnit své životní sny, především odhalit svou skutečnou identitu Lois Laneové. Pak ale Luthor vyhlásí svůj konečný plán na ovládnutí světa, v němž mu žádný hrdina nemůže zabránit. Supermanovy síly slábnou, přesto se ale dává do strhující a smrtící bitvy s Luthorem, která může znamenat konec největšího ochránce země. Tento ohromující a napínavý původní animovaný film DC Universe je provázen hlasy Jamese Dentona, Anthonyho LaPaglii, Christiny Hendricks a Eda Asnera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (64)

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Samotnej hranej Superman mě nikdy moc nebavil, teda kromě toho seriálu. U animovanejch filmů se Supermanem jsem se vždycky bavil a ta zábava nemizí ani u tohohle filmu. Neni to tak akční, neřikám že tam neni žádná akce, to ne. Akce je tam celkem dost, ale film si tak v pohodě utíká. Hezkej příběh. Navíc konec, je fakt úžasnej. 80% ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších animovaných supermanů, které jsem prozatím viděl. Příběh je neuveřitelně roztrhaný na spoustu částí: (spoiler) Miluju tě Lois, ale umírám, dám Ti na 24 hodin mé schopnosti a poučím Tě o celém vesmíru a mezi tím odpálkuju flirtujícího Samsona a jeho teplýho kámoše a prohodím pár slov s ještěrama, co žijou v jádru naší planety a taky odpovím složitou otázku Sfingy, aby mě potom mohli terorizovat astrologové z kryptonu, které nakonec nějak zachráním a ano zapomenul jsem na Lexe Luhora, který se spřahnul se Solarisem, ale ty taky všechny dám, protože prostě můžu. Pak dáme párty u mě v jeskyni, kde mám Titanic a další haraburdí a pořád při tom budu poučovat Lois o životě. Jo a pak chcípnu, protože mě Luthor otrávil sluníčkem. No co se dá dělat?? Co to je sakra za příběh??? Za ty jeho žvásty, bCh ho taky nesnášel jako Luthor. S odřenýma ušima dávám dvě hvězdy za Lexe, pěkně nakreslenou Lois a extrémního nekňubu Claka Kenta... ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

V cyklu, kde jeden díl nejde od druhého tempem či animací pořádně rozeznat, přišlo dílo vymykající se všem předchozím (i následujícím) pořádkům. Utíká totiž jak komiksové návaznosti, tak i strohosti děl, které DC zadaptovalo mimo obvyklý kánon a většinou je tak poničilo. All Star Superman totiž dokonale chápe tíhu božského údělu samotného Kal-Ela, dává jeho konfliktu s Lexem i se světem samotným vážnější podtóny a i ve zcela předvídatelných až epizodických příhodách s Lois po boku kutá v kryptonském univerzu do hloubky, jakou jsem v animované podobě ještě neviděl. Co naplat, možná ze mě mluví emoční síla a vypointování posledních scén, ale jestli některé dílo ční nad okolní příspěvky do série, aby dokázalo fungovat i samostatně, je to právě tohle. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Superman zrovna nepatří mezi mé oblíbence. Filmy s ním obvykle přetékají patosem, pořád zachraňuje tu svou uječenou holku, když mu někdo před ksichtem zamává kryptonitem, tak padne na hubu a je to hlavně klaďas k zblití. To samozřejmě neplatí, když spojí síly s Batmanem (Superman/Batman: Public Enemies) nebo rovnou přizve celou bandu sekáčů (Justice League: The New Frontier a Justice League: Crisis on Two Earths). Hlavní klad tohoto dílu je pro změnu animace. On už tu Superman není ten frajírek s extrémně velkými rameny a malýma očima, animace je propracovanější a všechno vypadá tak nějak líp, od Superman: Doomsday skok k lepšímu. To je bohužel asi taky jediný klad. Děj je sice neobvyklý, Superman umírá a Lex Luthor se na konci polepší, ale o to víc je nezáživný a sentimentální. Akce je pomálu, Superman nemá žádného důstojného protivníka a pořád jenom fňuká a lítá s holkou. Snímek je to koukatelný, ale když ho neuvidíte, tak vážně o moc nepřijdete. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Komiksovou předlohu jsem bohužel nečetl, ale musím říct, že to byl velice zvláštní a originální pohled na Supermana. Příběh docela vážný byl odlehčován vedlejšími zápletkami, které už zmiňoval ve svém příspěvku solid. Ne všechny se mi zdály dětinské - např. ten nápad, že Lois dostala superschopnosti na 24 hodin mi přišel docela fajn, ale oproti tomu objevení Samsona a toho druhýho týpka anebo to děsný monstrum ve vězení to mi přišlo docela trapný a zbytečný. Od tohoto filmu jsem zase až tolik nečekal (přeci jenom Doomsday asi těžko něco předčí), ale nakonec jsem byl velice příjemně překvapen a potěšen. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (1)

  • All Star Superman je dvanáctou sérií comicsu od společnosti DC Comics představujícího Supermana, která vycházela od listopadu 2005 do října 2008. (JasonCZ)

Reklama

Reklama