Reklama

Reklama

Hněv Titánů

  • USA Wrath of the Titans (více)
Trailer 3

Deset let po porážce obludného Krakena se Perseus pokouší uchýlit ke klidnému životu jako rybář a otec malého syna. Jenže mezi bohy, oslabenými nedostatkem lidské oddanosti a dlouho vězněnými Titány, pod vedením zuřivého Krona vypukne velká válka. Zeus, který byl zrazen Hadem, je zajat a unesen do podsvětí, a tak se Perseus musí ještě jednou stát hrdinou, aby nalezl Dia a zmařil snahu Titánů vládnout na Zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 3

Recenze (1 121)

Botič 

všechny recenze uživatele

Nezajímavé antické bludiště a naprostá ztráta času. Liebesman opisuje schéma jedničky a roubuje na něj další nudný příběh, kdy okostýmovaná parta hrdinů cestuje z bodu A do bodu B, a když je časově ve skluzu objeví se rychlý transport nebo dokonce přenášedlo, které je přenese přesně tam, kam je třeba. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Já jsem se za ta léta poučila, že jakmile americká studia dělají na historickém filmu nebo na filmu, kdy se jeho základy opírají o historické prameny, vznikne z toho zrůdný paskvil. Hlavně do toho narvat hromadu akčních zápletek, stříknutých milostnými spletenci a aby to vydělalo co nejvíce miliónů. Málokdy jsem byla spokojena. Výjimky ale jsou. Když pominu to, že byl Zeus ve skutečnosti záludný, záletný, náladový a mstivý a tady ho vyobrazili jako obětavého charakteráka, tak se na to dívat docela dalo. Pokud nad tím nebudu příliš přemýšlet, tak Hněv Titánů je pro oko velice příjemná, akční záležitost. Jen si nesmíte připouštět, že se tohle podle pověstí nikdy nestalo. Hezky se ale kouká nejen na Sama a Rosamundu, ale i na Liama nebo Voldemorta. Každopádně, když se mezi sebou mydlí bohové, je rozumnější zůstat stranou. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší než jednička. Druhým Titánům se nedá upřít fenomenální technická zdatnost, především pak práce se zvukem a velmi přehledná akce (ačkoliv jsem jí podle traileru čekal více). Zároveň jsou akční scény velmi nápadité a v některých momentech i dost netradiční. Co je spolehlivě zabijí jsou pak nudné dialogy, stokrát viděná kostra děje, tzn. Rozdělit si úkoly, obeznámit se s hlavní misí, dojít někam pro něco a zničit hlavního záporáka. Sem tam po cestě někdo pomůže, někdo zase umře apod. V podstatě sterilní nuda. Ale dík vizuálu a solidnímu Worthingtonovi se to dá úplně v pohodě. Konečně 3D funguje jako 3D a není to jen aby se neřeklo. Což je oproti prvnímu dílu rovněž pokrok. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Téma kolem Souboje Titánů mě neuráželo ani v minulém díle. Jednoznačně jsem smířen že se tady citovat ze Shakespeara nebude, takže mi bohatě stačí přijít do kina, uvelebit se v křesle a jen koukat na akci. Ve druhém díle navíc není k zahození ani dějová linka, takže o to příjemněji film působí. Nudit jsem se rozhodně nestihnul, samozřejmě jsem litoval že již v minulém díle se vyautoval Mads a v Hněvu již žádný podobně charismatický chlapík není. Hodně jsem si lámal hlavu se závěrem, co tím chtěl básník říci? To jako příště budeme sledovat jak na Olympu sedí Perseus? Moc se mi líbily všelijaká monstra, čekal jsem ještě trošku více akce. Abych to shrnul, spokojenost se ale nakonec dostavila. 60% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování je podle všeho mnohem lepší, což je tam, za velikou louží, celkem vzácnost. Proč si to myslím? Prostě jsem se smířil se směšným ztvárněním bohů a vzal na milost Sama "neumím se usmát" Worthingtona. Neesonův Zeus byl jak ze Strážné věže, i tak podobně žvanil a odpouštěl, ale nakonec, proč ne, sranda musí být. Tedy, odprstěn od toho všeho, dostal jsem nenudné akční fantasy na motivy řeckých bájí a pověstí. Eduard Petiška sice musí v hrobě dělat ruletu, ale taková už je zkrátka doba. Vše se dá ohnout, přetavit, aby oko mladého diváka nezůstalo suché. Jen si lámu hlavu s tím, zda vůbec onen mladý divák pochopí, co po něm chtějí, když v jednu chvíli ve filmu říkají: "Vejdi, Die!" načež se ozve: "Tu stojí před tebou Zeus." Určitě si říkají: "Vole, tak kde je ten Die a proč tam furt tahaj toho Zeuse?!" "A říká se: Perseus bez Persea nebo Perdia?" ()

Galerie (103)

Zajímavosti (16)

  • Navzdory skutečnosti, že o Titánech bylo v historii natočeno už několik filmů, až v tomto se objevuje jeden, který figuroval také v řeckých bájích, a to Kronos. (S.U.E.S.)
  • Celosvětová premiéra proběhla 28. března 2012 v Buenos Aires (Argentina). (Varan)

Související novinky

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

16.04.2012

Tato zpráva je spíš pro zasmání. Ale co my víme. Adaptace mládežnické sci-fi Suzanne Collinsové už přes tři týdny suverénně kraluje americkému komerčnímu žebříčku. Nesundaly jej ani nové Prcičky, ani… (více)

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

23.03.2012

Alespoň jsou o tom přesvědčení fanoušci legendárního zeleného kvarteta. Ale po pořádku: Michael Bay bude prostřednictvím své společnosti Platinum Dunes produkovat nový hraný film Teenage Mutant Ninja… (více)

Reklama

Reklama