Reklama

Reklama

Hněv Titánů

  • USA Wrath of the Titans (více)
Trailer 7

Deset let po porážce obludného Krakena se Perseus pokouší uchýlit ke klidnému životu jako rybář a otec malého syna. Jenže mezi bohy, oslabenými nedostatkem lidské oddanosti a dlouho vězněnými Titány, pod vedením zuřivého Krona vypukne velká válka. Zeus, který byl zrazen Hadem, je zajat a unesen do podsvětí, a tak se Perseus musí ještě jednou stát hrdinou, aby nalezl Dia a zmařil snahu Titánů vládnout na Zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 7

Recenze (1 121)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Od celkem dost zpackané jedničky je tady vidět hodně velký krok vpřed... hlavně co se vizuální stránky a cgi týče. Liebesman už v Battle LA dokázal, že akci točit umí, a tady vlastně předvádí to samé, akorát emzáky vystřídali titáni a spíše se tu seká... nicméně i na exploze dojde ! Děj si stále drží na stejné inteligenční rovině jako výše IQ Kalouska... takže v momentě, kdy postavy začnou mluvit máte pocit, že je v sále k nevydržení. Jo a velký argument pro je samozřejmě Bubo ! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hustí týpci z okolí Olympu jsou zrovna v kurzu, neschopnost scénáristů vytvořit novou, vlastní mytologii dlouhodobě trvá, tak proč zase jednou nedosáhnout účelu znesvěcením prostředků.. Prima, jenže chtělo by to nějaké plastičtější postavy a hlavně energii, neboť jestli tohle nebyla bezkrevná digitální nuda, tak ať na mě prcek Kyklop zamrká svým levým okem. Bezradnost scénáře, Agenor plnící funkci Jacka Sparrowa(!) či momenty, kdy rádoby vznešené dialogy Fiennese s Neesonem připomínají hraní Macbetha během besídky v mateřské škole (hned po "O veliké řepě") pak mohou nastolit otázku, proč těch 150 míčů raději nevěnovali krizí zmítanému Řecku? Nebo se snad jedná o cílenou podporu jeho turistického ruchu, tzn. více zahraničních zákazníků pro sítě rychlého občerstvení Zeus Burger a Kronos Grill? ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Digitální jízda, na kterou by se tvůrci stařičkého Souboje titánů podívali jednou a s opovržením by kopii shlédnutého filmu poplivali a rozkopali samotnou zlostí. Co se totiž neudělá po staru, udělá se s digitálem. Digitální orgie jsou to fakt brutální. Možná i proto je film tak hrozně bláznivý a někdy až šílený. Je to ale zábava, zábava, která je v dnešní době aktuální. Vlastně stejně pitomý jako jednička, bonusem je pak kamera, přes kterou divák skoro nic nevidí, ale přesto by díky ní měl mít podle tvůrců pocit, že tam s bohy je a bojuje po boku Sama Worthingtona. I z toho důvodu o hvězdičku dolů. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

"Leť rovně, ať to dobře vypadá." Asi tak. Další do série trikových jednohubek, které se rodí poslední léta po tuctech a kterým chybí sebemenší snaha o ozvláštnění. Ne, fakt tu není ani molekula něčeho, co bychom v poslední době neviděli desetkrát (a mnohdy lépe). Je to jednoduše další efektní imbecilita, kterou by i Van Damme sestřelil jedním artrózou nasáklým kopem, protože není ani vtipná, ani chytrá, ani debilní natolik, aby tím bavila. Sázka na velká jména v herecké sestavě a štědrý rozpočet stačí patrně jen díky faktu, že cílový divák na podobnou hovadinu zapomene rychleji, než si pustí další. Dočkáme se několika omletých bitek na téma "postmoderní kejklíř versus digitální prasopes", improvizovaného příběhu se spoustou oblíbených motivů na téma "umím vždycky právě to, co zrovna potřebuju" a pak - alespoň za to dík - výborných triků. Průlety tuhnoucí lávou a rubačky se čtyřrukými přisluhovači stojí za to, občas dokonce navzdory tvůrčímu týmu vypadá scéna drobátko esteticky. Postavy jsou humornou přehlídkou ničeho a věčné oslabování/zesilování/umírání Dia bylo stejně poutavé, jako penetrace Kronova krku digitální osinou. Asi bych taky vzteky explodoval. Občas zpoza šutru vykoukne stopové množství nadhledu, bohužel je vždycky poblíž někdo, kdo ho bezpečně zadupe zpět. Být to vtipnější/mít to trochu poetiky/mít to trochu zajímavý audiovizuál/být to totálně přestřelená superblbost.... pak by to na ty tři bylo. Každopádně v kategorii imbecilní fantasy je Hněv pořád lepší, než předchozí Souboj. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Diova noho! Ve srovnání se Soubojem Titánů je jejich Hněv potěšujícím skokem vzhůru. Když to vezmu kolem a kolem, vadila mi na filmu vlastně jen jedna věc – anglický nápis na hrobu Perseovy ženy. Jinak chválím snad všechno – od zábavného děje, který je vlastně několikanásobným mytologickým rodinným dramatem, přes špičkové efekty (měl jsem pocit, že všechny ty chiméry a kyklopové byli skuteční), herce (duo Fiennes-Neeson, krásná Rosamund Pike, bezvadný Bill Nighy), režii (patlal Letterier by nikdy podobně atmosférické scény, jako je ta v lese kyklopů nebo jedno závěrečné usmíření, nenatočil), hudbu (jednoduchý, ale úderný hlavní motiv) po účes hlavního hrdiny, který konečně vypadá "dobově". ()

Galerie (103)

Zajímavosti (16)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Názov filmu sa objaví v samom závere. (Johnny.ARN)

Související novinky

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

16.04.2012

Tato zpráva je spíš pro zasmání. Ale co my víme. Adaptace mládežnické sci-fi Suzanne Collinsové už přes tři týdny suverénně kraluje americkému komerčnímu žebříčku. Nesundaly jej ani nové Prcičky, ani… (více)

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

23.03.2012

Alespoň jsou o tom přesvědčení fanoušci legendárního zeleného kvarteta. Ale po pořádku: Michael Bay bude prostřednictvím své společnosti Platinum Dunes produkovat nový hraný film Teenage Mutant Ninja… (více)

Reklama

Reklama