Reklama

Reklama

Jiná země

Trailer 1

Rhoda Williams (Brit Marling), inteligentní mladá žena, jež byla přijata do speciálního astrofyzického programu MIT, sní o tom, že prozkoumá vesmír. Geniální skladatel, John Burroughs (William Mapother), právě ve své profesi dosáhl vrcholu a brzy se mu má narodit druhé dítě. V předvečer objevu duplikátu Země se stane tragédie a životy těch dvou se neoddělitelně propojí... (HBO Europe)

(více)

Diskuze

runner85

runner85 (hodnocení, recenze)

Mňa teší aspoň to, že ak zrátam len hodnotenia obľúbených tak to má krásny 80% 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Domfied

Domfied (hodnocení, recenze)

Tak tohle mě hodně dostalo... Není to ani tak sci-fi, jako spíš psychologické drama se zajímavou zápletkou, která vtáhne do děje a vyvolává velký soucit s hlavní hrdinkou.

SPOILER: Co se týče závěru, tak mě jako první napadlo, že Rhoda z 2. země je ta vystudovaná a to podle jejího oblečení.

AlennGK

AlennGK (hodnocení, recenze)

axik

Podle mě neni otevřený, teorie rozbitého zrcadla byla správná, protože očividně na Zem 1 dorazila ona ve verzi dvě, kdy se stala na MIT důležitou a nesrazila rodinu, jinak by se místo ní oběvil ten muzikant ...

axik

axik (hodnocení, recenze)

Moc pěkný snímek, ale scifi to není... jen ten konec je jaksi dost otevřený.

na příspěvěk reagoval AlennGK

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

Jiná země zní jak pohádka pro děti ... Další Země zní jak sci-fi ... takže asi tak

Gunhed

Gunhed (hodnocení, recenze)

 Perfect Sense na to se chystám a Melancholie u mě tolik nezabojovala. Viszuálně + hudba 5* , ale nevím koukal jsem 2x a něco mi tam chybí. To si raději po 100-sté pustím Blade Runnera :)

Gunhed

Gunhed (hodnocení, recenze)

wenca : Jo i tohle by dávalo smysl :) .... Nicméně filmů, které Ti vrtají v hlavě o po skončení je hodněm málo. Naposledy Love 2011 nebo Donnie Darko ...

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

Gunhed: lakomá - studena? To by se musela změnit až v době kdy se země přibližili a ovlivnili se, do té doby bylo vše zrcadlově stejné. Každopádně už se mi o tom filmu i zdálo :D

Gunhed

Gunhed (hodnocení, recenze)

Pro mě dokonalý, jednoduchý film s pěknou myšlenou ... tedy i pokud by nastala stejná situace neznamená to zákonitě, že 

obě strany budou mít stejný osud. Za mě : Rhonda 2 byla bez nehody a osud jí nezavedl k Johnovi tudíž měla možnost letět. NEBO ... se nehoda stala, ale její povaha byla prostě jak to říct sluušně "lakomá - studená". 

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

Spíš by bylo zajímavé kdyby na Zemi 2 umřel Ítn, a na Zemi 1 jeho manželka a syn, a na Zemi 2 by se setkali jako rodina a žili štastně až do smrti :D

wenca

wenca (hodnocení, recenze)

fantasmic: Podle mě vyhrala na Zemi 2 soutěž, protože se ta nehoda stala taky. Na mali Zemi 2 před 4 mi lety daleko se stalo to samy, pač jedna viděla Zemi a druha videla Zemi a zavinila srážku ... ale pak když byli blíž tak se to ovlivnilo .. podle mě mu nedala letenku protože se to tam pohrotilo prostě jinak tak letěla sama. Sice je to hodně divný ale dává to největší smysl ne?:D

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Tak. Dvojka by mohla být o thondě ze Země 2, která si život nepodělala a třeba se vypilovala na nadanou astrofyzičku, jak píše fantasmic, přičemž by byla část filmu o tom, že je vybrána právě proto, že se zjistí, jak její "první"  Já má rozdílný osud. O tom, jak se s tím Rhonda2 vyrvonává a přilétá.

A třeba třetí díl by mohl být o rozvíjející se spolupráci mezi Rhondami i oběma Zeměmi, přičemž nezapomeňme zmínit, že politici byli vždycky svině a to v jakékoliv realitě :)

Mr.Dogman

Mr.Dogman (hodnocení, recenze)

MartinezZ: Aha, tak to je ten druhý díl, po kterém tak toužím. Od konce filmu si říkám, že by to druhý díl chtělo, ale nevěděl sjem jak, verze druhého úhlu pohledu by se tady ale náramně hodila.

foxys

foxys (hodnocení, recenze)

fantasmicAha, tak mě nejdřív napadlo, že se ta nehoda stala i na Zemi 2 - akorát s tím rozdílem, že Rhonda nepředala z nějakého důvodu tu letenku (např. nesebrala odvahu mu prozradit pravdu, případně se mu omluvila už na začátku)... Takhle to tím pádem mohl být i happyend :-)

Ontos

Ontos (hodnocení, recenze)

Už po slově "nuda" jsem upadl do apatie a označuju tě za nehodného povšimnutí.

dehtak

dehtak (hodnocení, recenze)

nuda, po 18 minutach jsem to musel vypnout a davam odpad. Film ma divaka zaujmout hned na zacatku a ne ho unudit

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

fantasmic: Tak. Našli jsme důvod natočit pokračování, tentokrát od začátku z pohledu "Země 2" :D

fantasmic

fantasmic (hodnocení, recenze)

24online; MartinezZje celkom možné, že na Zemi "dva" potom ani žiadna súťaž v písaní esejí neprebehla... a "Rhonda 2" mohla byť super talentovaná astrofyzička, a práve preto ju vybrali na misiu...

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

24online: Osudy na planetách byly shodné až do objevení planety "druhé", jak bylo ve filmu řečeno. Tedy s největší pravděpodobností nemusela Rhonda2 žádnou esej ani psát. Ale důvod, proč byla ze Země2 vybrána právě Rhonda je otázkou...

24online

24online (hodnocení, recenze)

Tak závěr filmu je fakt zajímavej :) Setkání Rhondy 1 s 2 by mohlo znamenat že Rhonda 2 nedala letenku oběti nehody proto, že na planetě 2 se žádná nehoda nestala, osud Rhondy 2 od zjevení planety šel trochu jinou cestou a zřejmě bez nehody ... nadruhou stranu bez nehody na planetě 2 by Rhonda 2 těžko napsala esej na základě které byla vybrána a která byla nehodou poznamenaná ... těžko říct, každopádně dobrej film :)

sedlo03

sedlo03 (hodnocení, recenze)

Jestli se vám echce čekat, tak DVD rip už je dávno venku. I titule by byly.

Ontos

Ontos (hodnocení, recenze)

Nebudu tvrdit, že tohle je super originální [moc sci-fi (kromě Hvězdné brány :D) s paralelními světy neznám, doporučíš něco?], ale Melancholia je to poslední, s čím bych to srovnával. Spíš bych se ptal (za předpokladu, že jsi viděl trailer na Another Earth): viděl jsi Melancholii Ty?

P/\/EL

P/\/EL (hodnocení, recenze)

fakt nikdo neviděl Melancholii (2011) ? Velká planeta na obzoru, nechci řikat, jak to dopadne, ale tady někdo natočil ňákej shit za tejden, to sou mi ale náhody, Melancholia a za chvíli tohle....no, tak v kinech to bude až na konci roku, to každej zapomene, ale tak co, originální to fakt neni, to mi věřte, kdo zná trošku víc sci-fi, tak paralelní světy, kopie Země, to už sakra starej nápad, bylo to zpracovaný už víckrát, jistě né možná jako ultralacinej dojáček.........no, užíte si to.....ta Melancholia je pro obyč. lidi docela nestravitelná.....náročná :) nj, Američani, vlastní nápady nemaj, zase musej vykrádat Evropu :)
--------trajler Melancholie
http://www.youtube.com/watch?v=wzD0U841LRM

angorka

angorka (hodnocení, recenze)

V českých kinech až v prosinci? To nevydržím!!! Z traileru jsem celá vedle...úplně mě to pohltilo jako trailer Tree of Life (u toho jsem navíc brečela :-D). William na mě působí zvláštně, ale zároveň přitažlivě. Už se nemůžu dočkat až to uvidim.

Reklama

Reklama