Reklama

Reklama

Hranaři

Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu sledujeme osudy dvou podnikatelských manželských párů, manželů Hložových a Slámových, které si rozhodně nemohou na nic stěžovat. Manželky vedou společně agenturu s hosteskami, Sláma má stavební firmu a Hlož zase bezpečnostní agenturu. Sláma se rozhodne získat stůj co stůj velkou stavební zakázku a zatáhne do toho i nic netušícího kamaráda. Proti Slámovi však stojí Spolek pěti, kterým sekunduje radní s přezdívkou Lulu. Sláma se rázem ocitne ve světě sledování, odposlechů, nedůvěry a nevyjasněných vražd. Atmosféra mrazivě houstne, nikdo nikomu nevěří. Hlož bojuje o záchranu přítele Slámy a poté vezme spravedlnost do vlastních rukou. Vše zpovzdálí sleduje podivný pan Bishop. Proč asi? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (399)

bourec 

všechny recenze uživatele

Obsadit do filmu celou seriálovou enklávu špatnejch herců nebyl zrovna dobrej nápad.Spousty z nich děsivě přehrává,navíc ta doslovnost v textech,kdy herci musej všechno s důrazem vyslovit,je až trapná.Navíc některý scény sou legrační(namontujem tam starý výřivky,to bude pecka)myslim že takovou kravinu by tyhle lidi neřešili.Z celkovýho pohledu bych ale ten film viděl tak na čtyřicet procent,dvacet šest je málo.40%. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Pro jednou začnu tím pozitivním = 1, vesměs skvělá je kamera a dobře využívá i luxusních interiérů. Tam ten digitál vyloženě sedne. 2, úžasně přehrává (na tiskovce celkem zbytečně podrážděný) Jiří Langmajer. 3, sympaťák je i hravý Jan Tříska, který pochopil, že až tak supervážně (nebo právě až moc) svou roli superagenta brát nemá. 4, SPOILER krásnou, opravdu krásnou smrt předvede Miroslav Etzner - tak krásný detail jsem už dlouho neviděl :-), vážně! KONEC SPOILERU ----- No a to všechno ostatní je vyložené zlo - mizerný scénář, nefungující vztahy, byť jen jedna jediná kladná figurka, překombinované intriky, přehršel luxusu ... suma sumárům není to taková bída jako Vorlův Jak ulovit miliordáře , ale slabší než třeba Kájínek nebo hodně pozadu za Czech Made Manem od stejného produkčního týmu ... ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jedna jediná hvězda je jen za kameru. Zbytek je otřesná podprůměrná variace na německý akční seriál. Už jsem vážně čekal, že tam nalítne Simír. Tolik herců a většina buď brutálně přehrává jako Langmajer, který se rozhodl vypadat jako karikatura "kmotra" s vystupováním Bártáka, nebo pár jedinců hraje až moc přísně jako Tříska a Pavlata a tím to hází do vod sebeparodie. Rašilov se celou dobu chová nijak a drsňáka by mu uvěřil leda slepý Kačer Donald. O zbytku nemluvím, protože se vždy epizodně zobrazí a po chvilce zahučí do stínu viz. Dejdar, který si spletl dveře při natáčení. Nejhorší není ani tak herectví jako film celkově. Scénař se jen povrchně dotýká kmotrovství a rozkrádání veškerých fondů a státních peněz. Funguje to jako útržek z bulvárních novin. Celou dobu se skáče od řádku k řádku, že vlastně po polovině filmu nevíte komu fandit a kdo je větší svině. Kamera a vlastně kamery tu mají velkou roli, protože dle tohoto filmu nás sleduje KGB, NSA a asi ještě polovina Arménie v TV. Já jsem nečekal, že se tak vážné téma postupně změní v komedii a parodii na politický thriller. Na jedné straně je dobře, že se u nás zkouší i něco ze západu, ale nesmí se to celé dělat po česku, protože to pak vypadá jako levná napodobenina z tržnice. Mimochodem ten modrý filtr ani nebyl třeba, akorát to vypadá zbytečně depresivně ač to po polovině je ryzí komedie. Imho více slov ku*va jsem v českém filmu neviděl. Ku*va proč?! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ujíždím poslední dobou hodně na Českých filmech, ale tohle mě nějak nechytlo. Přemýšlím nad nejvhodnějším výrazem jak ten film pojmenovat a napadá mě slovo divný. Fakt hrozně divný nemůžu si pomoct. Mám rád filmy na podobný témata z naší prohnilý země. Nedávno mě takhle naprosto rozsekal Příběh kmotra no a tam kde Příběh kmotra skončil Hranaři začínají. Problém je v tom, že film mě vůbec nevtáhnul do děje všechny postavy mi byli vesměs ukradený jejich jednání mi přišlo zbytečně složitý a celý to bylo tak divně podaný. Film vás hodí do vody a plavejte o nikom se nedozvíte skoro nic proč dělá tohle a tamto, proč se to děje takhle a takhle. Prostě se to děje a hotovo. Tihle mají tohle a tohle na tamty a na tamty tihle jdou zase proti těmhle a takhle. Ne fakt to bylo peklo vůbec jsem se v tom neorientoval navíc většina herců hrála naprosto šíleně. Všichni se snažili působit jako nejvíc drsní mafiáni a být za každou cenu cool a celý to působí totálně nevěrohodně. Jediná přirozená tu byla asi Vilma Cibulková který jsem tu postavu věřil. Za ní dám hvězdu a druhou přihodím za aspoň nějakou tu akci. Jinak to bylo dost slabý. Příběh kmotra může být v klidu tenhle paskvil z přehledem strčí do kapsy.25% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Být to vědomá parodie, je to o trošičku lepší než Milionář. Ale takhle ... všude jen dramatická hudba, když se nic dramatického neděje, přiškrcené hlasy, neustálá paranoia sledování a kamer, vypiplané záběry jak z reklamy na deodorant, a celé je to o ho.vnu. Nuda už po 20 minutách. Hvězdička za obstojné občasné výtvarné pojetí kamery. Scenáristicky trvá hodinu expozice, navíc neslaná nemastná a těžko uvěřitelná, protože vlastně o nic nejde, a zhruba dvacet minut zbylo na nějaký děj. Charakteristika postav v podstatě nulová, žádná z nich snad nemá ani rodiče ani příbuzné. Celé to i díky tomu působí značně prvoplánově Jinak jsem myslel, že se Tříska v Americe naučil anglicky, ale ten jeho přízvuk je skutečně úděsný. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Film se původně měl jmenovat Česká ruleta. (LentilleLily)
  • Saša Rašilov nejml. a Tomáš Magnusek sa spolu stretli už vo filme Bastardi (2010). (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama