Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 219)

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Mám zásadu, na český film do kina nikdy nechodím, ale tady jsem měl udělat výjimku. Docela Petrovi závidím, tohle bych chtěl taky zažít ve 40:D. Cesta do minulosti je hodně snadná, ale to se dá, přehlídnou, a když přimhouřím oči, tak pro mě je to mezi 4-5 nemůžu se rozhodnout :D. Rok 1989 hodně pobavil ;). A ona chodí s takovou nulou :DDD ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych se probudit včera a nikdy nepodlehnout dojmu o současné romantické sci-fi, která nevěda, co se sebou, si počíná stejně bezradně jako titulní hrdina. Mix čehokoli, co se tváří alespoň trochu jako legrace pro dolních deset milionů a především: ten nejzdařilejší vtip, ten přijde samozřejmě až nakonec (výborná epizoda Zdeny Hadrbolcové). Pane Kovář, vy jste vtipnej člověk, vy jste takový zlatíčko. Tak proč nás s manželem tak serete s tou kytarou? ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pche, prekvapivo dobré. Zato úvod a záver je síce obyčajný, slabý, predvídateľný a vôbec nie originálny ako sa píše v obsahu. Okopírovať Terminatora vie každý, ale stred filmu je hodne dobrý. Chvíľku trvá kým sa Madl zobudí a dostane sa do toho, ale nakoniec s Josefíkovou vytvoria vynikajúce, vtipné, zábavné a aj romantické duo. 85% - 4* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Napřed nám předveď, že umíš Basic, a potom se můžeš chlubit těma svejma vyndej si, nebo jak je to." Až jednou bude cestování v čase cenově dostupnou zábavou, tak mne to nedonutí běžet si do banky pro úvěr, protože jsem při hloubkové analýze svého života nenašel zlomový bod, od jehož změny by byl můj život ještě fantastičtější, než je dnes. Ta má pozitivita je samozřejmě tak trochu umělá, ale to nic nemění na tom, že Petr ten bod našel a přestože jeho včerejší probuzení je jenom taková hravá kravinka, tak ode mne má čtyři hvězdy za to, že jsem se dvě hodiny přiblble usmíval, aniž bych to měl v plánu. A musím se přiznat, že mne potěšil závěr, protože když chlapovi dojde fantazie a najde v sobě zoufalou sílu svěřit se s neřešitelným vztahovým problémem ženě, tak ona ho skutečně bez vyvinutí nějaké zvláštní snahy brilantně vyřeší. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ať už se jedná o komedie či dramata, tento sci-fi prvek ve filmu mě prostě nikdy neomrzí. Tvůrcům se to v tomto případě navíc povedlo poměrně zdařile skloubit s komediální stránkou a využít nabízeného potenciálu, což se o všech českých filmech posledních let v tomto žánru říct nedá. Film rozhodně v mnoha momentech pobaví, s koncem začne sice trochu ztrácet (přepálená stopáž), ale celkově jsem si ho nadmíru užil, a to i díky projekci v letním kině v parku se sklenkou vína. PS: Za tu do očí bijící reklamu některých českých výrobků uděluju jedno velké bezvýznamné mínus! 75% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • Na závěrečném zábavě v kulturním domě v 97. minutě, kdy Petr (Jiří Mádl) píše Elišce (Eva Josefíková) dopis tužkou půjčenou od výčepního, je možné v pozadí vidět mezi starými mincemi mimo jiné i nynější českou pětikorunu. (hellianthi)
  • Na diskotéce, kde tancuje Petr (Jiří Mádl) pár minut po návštěvě kina, je pod stropem opakovaně viditelná hliníková TRUSS konstrukce pro uchycení světel, LED reflektor a je používáno výbojkové osvětlení, což by bylo v uvedené době k vidění jen stěží. (ČSFD)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama