Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 218)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ráno vstanu a sežvýkám si Orbit. Objevilo se pár vtipných momentů (myšleno dva), ale jinak.. Někde za polovinou tomu spadne řemen, přesvícená stylizace ala Vyprávěj má blíž k nostalgické umělině než šedivé autentičnosti a Marty McMádl vypadá, jak kdyby si z pusy vyndal zubní protézu. Jakému publiku to bylo vlastně určeno? U nahánění ušatého emigranta Waldemara jsem se v tom úplně ztratil.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Napřed nám předveď, že umíš Basic, a potom se můžeš chlubit těma svejma vyndej si, nebo jak je to." Až jednou bude cestování v čase cenově dostupnou zábavou, tak mne to nedonutí běžet si do banky pro úvěr, protože jsem při hloubkové analýze svého života nenašel zlomový bod, od jehož změny by byl můj život ještě fantastičtější, než je dnes. Ta má pozitivita je samozřejmě tak trochu umělá, ale to nic nemění na tom, že Petr ten bod našel a přestože jeho včerejší probuzení je jenom taková hravá kravinka, tak ode mne má čtyři hvězdy za to, že jsem se dvě hodiny přiblble usmíval, aniž bych to měl v plánu. A musím se přiznat, že mne potěšil závěr, protože když chlapovi dojde fantazie a najde v sobě zoufalou sílu svěřit se s neřešitelným vztahovým problémem ženě, tak ona ho skutečně bez vyvinutí nějaké zvláštní snahy brilantně vyřeší. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Středoškolský profesor je nespokojený především v oblasti svých milostných vztahů. A svoje pošramocené avantýry si vyřeší či napraví vědeckým experimentem přesouvající jedince, jako je on, do minulosti, a tam už to nějak dopadne. A dopadlo to docela nevšedně, z hlediska novátorství či obnovy scifi českých komedií po pěkné řádce let se zadělalo na opravdu na víc, než jen na obyčejnou a tak nějak dopředu odhadnutelnou záležitost. Děj je rozvrstvený do více či méně zábavných epizod, co se nalézají v ohnisku dvou hodin. Výsledkem je odpočinková komedie s řadou povedených i originálních fórků. Bavil jsem se. Klady: Mádl v budoucnosti zdatně napodobující Blažkovy grify+několik opravdu zábavných a originálních momentů s dobrým načasováním + pěkné herečky +dobře vystižený konec éry devadesátých let, respektive těsně před revolucí + Zuzana Kopřivová je lepší "materiál" než Eva Josefíková + zdařilá ruská parodie na Facebook neboli "Licokníga" a další narážky na současné fenomény +originálně a vtipně pojatí rodiče hlavního hrdiny. Zápory: děj omezující se v přítomnosti na okatý "product placement - slabý hudební doprovod - o scifi zde jde jen velmi okrajově a je poměrně triviálně pojato. 70% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Slibný námět zabíjí odfláklý, podprůměrný scénář i režie, plus trapně přehrávající Mádl, který mě jinak baví. Jestli to něco zachraňuje, tak Josefíková, na níž se velmi dobře kouká. Pousmál jsem se jen jednou, u fórku se socialistickým Facebookem. Jdu si na spravení chuti pustit Zítra vstanu a opařím se čajem. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Zopakuji to, co už bylo vyřčeno: Jiří Mádl je dobrý herec. Jsou tam hezké holky. I přes nafouknutou stopáž film rychle uteče. Ostatní nestojí za řeč - humorné situace se dají rozdělit na předvídatelné a hloupé, ztvárnění roku 1989 připomíná spíše bandu ochotníků, kteří našli slabikář a retro triko a celá zápletka je přinejmenším stupidní, což banalita zde prezentovaného cestování časem velkoryse umocňuje. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • Ve škole si 1. 6. 1989 Petr (Jiří Mádl) a jeho kamarád Aleš (Filip Cíl) na lavici čtou komiks „The Punisher: Od kolébky do hrobu“ zabalený do novinového papíru, ale to není možné, protože ten byl vydán až v roce 2003. Komiksová postava The Punisher vznikla v srpnu roku 1974, ale samostatná komiksová série o tomto antihrdinovi vznikla až v roce 1989 a do České republiky se dostala až okolo roku 1994... (Scaryman)
  • Kapela, ktorá hrala na záverečnom večierku školy, bola No Name.Lt - amatérska skupina založená v roku 1982. (Raccoon.city)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama