Reklama

Reklama

REVENANT Zmrtvýchvstání

  • USA The Revenant (více)
Trailer 2

Americký západ, Jižní Dakota, 1823. Místo a čas s hodně relativní hodnotou lidského života. Zkušený lovec a trapper Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) je se svým synem na výpravě s lovci kožešin. Uprostřed hlubokých lesů vzdorují nečekaným útokům indiánů a musí na své pouti překonávat nemilosrdnou, zatím nezmapovanou krajinu plnou nástrah. Glassovi se stává osudným střet s rozzuřenou samicí medvěda grizzlyho. Medvědí útok sice přežije, ale je těžce zraněný a lovecká výprava se musí rozdělit. Zatímco většina lovců pokračuje v cestě, s Glassem a jeho synem zůstanou jen dva muži, John Fitzgerald (Tom Hardy) a Jim Bridger (Will Poulter). Ti více méně jen čekají, až zemře, aby jej pak pohřbili a mohli pokračovat v cestě. Ale zraněný lovec stále neumírá, a tak se Fitzgerald rozhodne čekání na nevyhnutelné zkrátit. Při pokusu o nedobrovolnou eutanázii ho však přistihne Glassův syn, kterého Fitzgerald zabije. Ještě živého Glasse pak zahrabe v hrobě a spolu s Bridgerem zmizí. Jenže Hugh má hodně tuhý kořínek. V naprosto zuboženém stavu vyleze z vlastního hrobu, zoufale se potácí čarokrásnou, ale zcela lhostejnou krajinou. Při životě jej drží především nenávist a touha po odplatě. Musí překonat brutální zimu a hlad, divoké řeky, bojovné indiánské kmeny a dokonat svou pomstu. (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (2 352)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Leonardo nechce zemřít. Chce Oscara.. Tuhého kořínku a mrazuvzdornější Hardyho si dává dvacet v koních, obcuje s medvědicemi, ryby jí méně kulturněji než Andy Serkis a gangréně plive pomocí indiánských farmaceutik do tváře. Fyzický výkon ve fyzickém filmu, obojí poháněné jedněmi z nejstarších motivů, co svět zná. Touhou být nejlepší a pomstou. Hledat s Lubezkim stvořitele skrz koruny stromů bylo povznášející, škoda, že se to samé nedá říct o artové pile v rukou jeho vedoucího.. Poznám dobrý film a ani mně nemusí zezadu funět do zátylku jak grizzly, přesto u mě za loňský rok na body vyhrává ambicemi skromnější a žánrově nevyzpytatelnější Bone Tomahawk. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že se DiCaprio k tomu Oscarovi pokusí dostřílet, kdežto on se spíše snažil k němu doplazit a dokodrcat. Alejandro González Iñárritu se asi co nevidět stane mým oblíbeným režisérem, protože i když jsem nebyl extra nadšený z jeho předchozího oscarového Birdmana, rozhodně se jednalo o osobitý film, navíc skvěle vyprávěný a bez viditelného střihu. Jeho nynější 150 minutový historický epos je na tom podobně. Samozřejmě není beze střihu, nicméně je správně naturalistický, hutný a syrový a hlavnímu hrdinovi rozhodně nedává nic zadarmo. Ačkoliv se ze značných nepříjemností ( a že ho potká snad každá, na kterou v Americe 19.století mohl člověk narazit od laviny po grizzlyho) vzpamatovává až překvapivě rychle, nic to neubírá na pocitu napětí, který je ze snímku cítit. První trailer považuji za ten nejlepší loňského roku a ačkoliv jsem viděl i druhý, byl jsem celkem překvapen, že si Revenant zachoval svá tajemství a já nic moc z příběhu nevěděl. Snad jenom, že si to na konci rozdají hlavní "hrdinové" spolu na férovku a bude to krvavé (což je, moje přísedící, slečna kolem 30, může dosvědčit :D). A teď k tomu, proč si nemyslím, že by měl můj zbožnovaný Leo za tohle získat oscara, ačkoliv za něj roky lobuji. Měl ho rozhodně získat loni za Vlka nebo předtím za Počátek nebo i Prokletý ostrov. Klidně i za ten Krvavý diamant bych mu ho dal..jenže si nemyslím, že je tato role o nějakém herectví, navíc hodného Oscara (když pominu fakt, že filmy jako 12 let v řetězech se dělají přesně na míru akademii a níčí to tím validitu sebe sama). Leo už si loni zkoušel, jak působit uvěřitelně po mozkové obrně, nyní si to hezky protáhl na půlku filmu a je sice hezké, že se naprosto podřídil roli, chodil v civilu jako vágus, spal ve vykuchaném koni nebo jedl syrové ryby. I Shia LaBeouf ale smrděl během natáčení Fury jako skunk a nikdo ho neopěvoval. Za survival 10/10, jenže oscara by měl dostat spíše Fassbender za Jobse, tedy silně dialogovou roli. Samozřejmě pokud ho náhodou uzme, tak se zlobit nebudu, ale budu to brát spíše jako za celoživotní přínos filmu než čistě za tuto roli...85% PS : Forrest Goodluck asi moc goodlucku ve filmu nepochytil.. PPS : Českej název se opravdu povedl..Zápletku ale prozrazuje i ten anglický, takže po třicetiminutách není žádné napětí, jelikož je jasné, že přežije i s pistolí u hlavy.. [13.1.2015_Předpremiéra_Cinestar Černý most] ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Syrové a surové s geniálně natočenou úvodní bitkou. Příroda a kamera úchvatná. DiCaprio to zahrál parádně a konečně vzal něco proti roli uhlazeného elegána. Líbilo se mi, že ač se v té divoké přírodě stalo cokoliv, stejně už musel dotyčný nést následky civilizace (prodávání proviantu na sekeru, oběšení atd.), která semele každého. Měl jsem rád indiána, co DiCapriovi pomohl a styděl jsem se, když postavy vykřesaly ohýnek téměř z ničeho, nebo ve vánici a já potřebuju půl litru podpalovače, abych roztopil gril. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nič extra. Omnoho lepších dobrodružných survivalov tu už bolo kvantum a nepotrebovali ani takú premrštenú stopáž, ani také „hviezdne“ osadenstvo. Navyše Iňoritník servíruje silene artovo prehnaný audio-vizuál, kde potrebuje ukázať ako krásne vie natočiť nebíčko, stromčeky, kopčeky, ohníček, atd.; čo by bolo ok, keby to bolo iba doplnkom v určitej miere a nie ako primárna a repetitívna časť poloprázdneho celku. Pre nadšencov preceňovaných kúskov z rangu iritujúcej sošky zlatého prdelníka to možno bude žúžo, ale mňa to príliš neoslovilo. Najlepší tu bol medveď, najhorší Will Poulter. Nedocenený Carnahanov "The Grey" je IMFO neporovnateľne lepšou voľbou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $135miliónovTržby USA $183,637,894Tržby Celosvetovo $532,950,503Tržby za predaj Blu-ray v USA $14,833,005 Tržby za predaj DVD v USA $10,580,775║ spracovanie ktoré ma dostalo do kolien, sila, bravúrna réžia v spojení s dokonalým vizuálom (kameraman Emmanuel Lubezki len potvrdzuje že je momentálne na piedestáli a v dokonalej forme), veľkým plusom aj minimum strihu, ktoré pridáva na dôveryhodnosti scén, jej dravosti, celkovo spád príbehu je neskutočne pútaví, na to že nie je dejovo vtieraví, prifarbovaný, vypätých scén je tu hneď niekoľko, pri niektorých priam mrazí, no a Leonardo DiCaprio, heh, ten je neskutočný, dych berúci, ide si pre Oscara, ten si to vydrel až na kosť, svoje miesto si zastene aj "zákerný" Tom Hardy, po Mad Maxovi druhý najlepší film roka 2015 (Hardymu v roku 2015 išla karta) /videl v kine: 100%/ ()

Galerie (105)

Zajímavosti (62)

  • Leonardo DiCaprio (Hugh Glass) na počest tvůrců uvedl, že navzdory extrémnímu utrpení, kterým jeho postava ve filmu prochází, a fyzickým obtížím při natáčení v terénu, se během natáčení nikdy doopravdy nezranil. (Dr Lizal)
  • Lavína vo filme bola reálna. Na jej výrobu sa nepoužili nijaké digitálne efekty. (Magazine)
  • Chrasty na tele Leonarda DiCapria (Hugh Glass) sa vytvorili zmiešaním umelej krvi, ľanového semena, slnečnice a drvených mandlí. (classic)

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Nový Predátor má název, už se natáčí

Nový Predátor má název, už se natáčí

28.07.2021

Loni na podzim přišlo oznámení, že se slavná značka Predátor dočká dalšího zářezu. K režii nového filmu nastoupil Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10), mimo to jsme ale nedostali žádné nápovědy k… (více)

Hvězda Tenet v dalším špionážním thrilleru

Hvězda Tenet v dalším špionážním thrilleru

30.08.2020

Herečka Elizabeth Debicki (Tenet, Krycí jméno U.N.C.L.E.) se upsala hlavní roli v nové špionážní minisérii ze druhé světové války Code Name Helene. Na produkci seriálu se bude podílet studio… (více)

Reklama

Reklama