Reklama

Reklama

Zátah 2

  • Indonésie Serbuan Maut 2 (více)
Trailer 3

Zátah 2 navazuje přesně tam, kde nás děj předchozího snímku zanechal. Rama (Iko Uwais) je opět nucen přijmout roli policajta v utajení, aby poskytl své ženě a dítěti ochranu. Pracuje v protikorupční jednotce vedené Bunawarem, jediným člověkem, kterému může věřit. Rama dostává speciální pověření: musí se infiltrovat do místní zločinecké skupiny mafiánského bosse Banguna. Vrchol řetězce je daleko, krvavá pouť za spravedlností proto začíná v base, kde hnije Bangunův syn Uco. Rama musí získat informace, které by nasměrovaly policejní protikorupční komando k Bagunovi. Po celou dobu se však snaží zakrýt nebezpečnou touhu po pomstě a spravedlnosti, která ho spaluje zevnitř – a díky níž se jak jeho mise, tak i skupina organizovaného zločinu, postupně hroutí. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (803)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ani ve snu by mě nenapadlo, že akční film, který má dvě a půl hodiny (!) může po celou dobu fungovat. A on funguje, jak po stránce příběhové (v rámci tohohle poněkud podměrečně inteligentního žánru to je minimálně obdoba Shakespeara), tak po stránce akční, kterážto je NESKUTEČNĚ skvostná a tam, kde by mohl ruční styl Ika Uwaise (Iko Uwaia? Ikeho Uwaise? Jak se to sakra skloňuje?) začít nudit, přicházejí na řadu neskutečně zábavné postavičky ve stylu páru, který rozličnými způsoby masakruje co jim přijde pod ruku a dorozumívá se znakovou abecedou. Je to výtečnej nářez, který je sice o něco méně kulervoucnější, než-li jednička (která má výhodu v koncentrovanější stopáži a funkční jednoduchosti), ale neméně dobrá. A komu se to nelíbí, nechť si začně pěstovat cvičené krtky. Howgh. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Když jsem zde před zhlédnutím v komentářích četl, že dvojka překonala jedničku a (odpovídalo tomu i zdejší hodnocení obou dílů), začal jsem být hodně natěšený. Přesto, úvodních 15 minut jsem se nedokázal na film naladit, protože se mi příliš nedařilo orientovat v nemálo postavách (což mi bohužel dělalo problém po většinu projekce), ale hlavně mě znervózňoval prostý fakt, že už od začátku nevládne akce. Až postupně jsem pochopil, že druhý díl není pouze o tom „co nejrychleji vyběhni nahoru a sejmi všechno, co se hýbe“, ale že je podstatně komplexnější. Zátah 2 výborně funguje jako akčňák, avšak stejně tak se prezentuje i jako více než obstojná krimi gangsterka s příběhem (který v jedničce prakticky absentoval). Takže míst s "kecáním“ tu sice není málo, ale mají svoje odůvodnění, nehledě na to, že jsou to jen krátké pauzy mezi akčními jatky. A co se týče toho hlavního, tedy akce…popravdě řečeno, tahle našlapanou žánrovku jsem opravdu nečekal (a asi ani zatím neviděl...a kdoví, zda v budoucnu ještě budu mít tu čest). Nevím, kolik scén by řadový divák (ne fanatický fanoušek) v klasickém akčním filmu označil za nezapomenutelné, nebo prostě jenom opravdu vydařené (či "kulervoucí", zapátrám-li hlouběji ve slovníku), ale tady jich je opravdu kvantum: „dostaveníčko na záchodech“, „hrátky v bahně“, „výběr výpalného“, „návštěva klubu“, „projížďka metrem“, „občerstvení v restauraci“, „závody aut“, „sourozenecké skotačení“ a „kuchyňská férovka“; tohle všechno jsou akční pasáže, které mě něčím nadchly (ano, tím jsem vyjmenoval v podstatě všechny takové úseky, které se ve filmu nacházejí, a to už o něčem svědčí). A i arzenál zbraní je více než nápaditý; krom klasických „bouchaček“ jsou divákovy nabídnuty obušky, násady od košťat, nože, mačety, láhve, sekáčky, židle, stoly, talíře, baseballové pálky („homeruny“ pobavily), krumpáče, skalpely, kladiva (a jejich brutálně/ní sexy majitelka) a mnoho dalších. A přestože je zde oproti jedničce akce podstatně víc (nahrává tomu i velkorysá stopáž), a choreografové bitek se při jejich vymýšlení nejspíš řádně sjeli (myšleno v obdivném slova smyslu), té do očí bijící je zde ve výsledku méně (vyloženě úsměv na tváři mi vyvolal asi jenom epický souboj v kuchyni, ten už byl na svém konci hodně přes čáru). Proto hodnotím slabším plným počtem (a taky čistě z toho důvodu, že jsem si film zatraceně užil a nehodlám jít níž). ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4,500,000Tržby USA $2,627,209Tržby Celosvetovo $6,600,000▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,751,219║ Tržby za predaj DVD v USA $1,293,976║ Z filmovej ponuky festivalu Art Film Fest prišlo aj na očakávaný akčný film Prepadovka 2 (The Raid 2/Serbuan maut 2, 2014) z Indonézie a aj keď to úplne nenaplnilo očakávania, ktoré boli stanovený prvým dielom v rámci dokonalej akčnej jazdy a pastvy pre oči. Tak určite aspoň čo sa týka akcie a jej choreografie boli určité ciele naplnené, hlavne dlhý súboj s nožmi prináša neskutočnú akrobatickú pompéznu akčnú baštu pre labužníkov, veľkým plusom je aj nápaditá kamera snímajúca súboje z najrôznejších uhlov, taktiež drsnosť a krutosť scénok film posúvajú do úplne iného levelu, takže pre háklivé povahy tento film nie je tá najsprávnejšia cesta. V tomto pokračovaní sa až moc chcelo stavať na gangsterskom príbehu poňatého z dosť obširného uhľa ale práve v tomto sa akosi tvorcovia zbytočne nechajú uniesť a v danom rozsahu minutáže sa to stáva nie príliš zrozumiteľne podané, neprehľadné, skôr to zbytočne kazí a spomaľuje dej. Práve v prvom diely sa takýmto problémom vyhli, keď dejovo išli na to viac priamočiaro a plynulejšie nás nechávali vychutnávať si vypilovanú akciu. /videl v kine na filmovom festivale Art Film Fest 2014: 80%/ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dravý proud smrtonosné akce strhne a vyčerpává až do úplného finiše, načež zejména právě poslední třičtvrtěhodina dá se říci brutálně překopává žanr jako takový. Až po zhlédnutí potom jednomu dojde, jak moc vlastně byla tahle revitalizující martial-arts injekce zapotřebí. Zvěsti tudíž nelhaly, i za mě se doopravdy jedná o bez debat nejlepší ryze "akční" film, jaký byl kdy natočen. Hlavně sakra nemrkejte!!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nenávratně pryč už je ta špinavost a jednoduchost prvního filmu. Pokračování těžkotonážní survival řežby se totiž snaží být daleko víc, než jen bratříčkem s ještě většíma koulema. Dvojka je daleko ambicioznější, s lepším vizuálem, ukecanější a bohužel i mnohem delší. Právě ta gigantická stopáž jí podkopává nohy. Prvních 80 minut tak vyplňuje především příběh. A ten je stejně nezajímavý, podobně jako dialogy, smrdící po papíře. Během týhle doby se tu objeví dva menší a jeden větší souboj v kriminálu, což mi přijde přece jen trochu málo. Následující hodina je ale úplně jiná liga, kamarádi! Souboj střídá souboj a všechny se předbíhají v nápaditosti. Ať už scéna v metru s duem kladiv, nebo ta automobilová honička, která bude letos jen těžko hledat konkurenci. Závěr pak vrcholí v rudé chodbičce a hlavně v sněhobílé kuchyni, kde Uwais předvede s nepřítelem takový fight, že si ho budete ještě šestkát přetáčet. Takže co se týče akce, nemám slov. Bohužel, ta první hodina a půl mi nedovolí dát lepší známku. Jednodušší, ale v akci neutuchající jednička mi zkrátka sedla víc. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (27)

  • Dle slov producenta Arama Tertzakiana, indonéské slovo: "berendal" lze přeložit jako zloděj či darebák. (Linkyc)
  • Julie Estelle měla s bojovým uměním nulové zkušenosti, a tak se od základů začala učit bojové umění Pencak Silat již 6 měsíců před natáčením jejích scén. (Kucndo)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy The Raid: Retaliation či The Raid: Gokudo. (MikaelSVK)

Související novinky

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

11.01.2022

Už pár měsíců víme, že remake akčního filmu desetiletí The Raid / Zátah: Vykoupení natočí režisér Patrick Hughes (Expendables: Postradatelní 3, Zabiják & bodyguard). Film si objednal Netflix a… (více)

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Co chystá režisér Raidu?

Co chystá režisér Raidu?

25.11.2017

Gareth Evans má za sebou akčňáky The Raid a The Raid 2, takže se po něm automaticky žádá The Raid 3. Velšský režisér ale s trojkou nijak nespěchá a jeho dalším filmem bude thriller The Apostle, v… (více)

Reklama

Reklama