Reklama

Reklama

Gus Lobel byl po desetiletí jedním z nejlepších hledačů baseballových talentů, avšak přes veškerou snahu cítí, že stárne. Vedení Atlanty Braves začíná zpochybňovat jeho úsudek. Musí jim dokázat, že je schopen přizpůsobit se novým technologiím ve výběru talentů a oťuknout nového pálkaře Boa. Jedinou osobou, která by Gusovi v krizovém období mohla pomoct, je jeho dcera Mickey. Tato nadějná právnička dá v sázku vlastní kariéru, aby zachránila otcovu existenci. Přes Gusův nesouhlas se Mickey k němu připojí na jeho poslední scoutské cestě po Severní Karolíně. Dívka zjišťuje, že její otec na dálku moc dobře nevidí. A tak se alespoň na chvíli stane jeho očima. Při sledování Boa Gus používá nejen Mickeyiny oči, ale také svůj sluch a zjistí, že Bo je sice nadějný a dobrý hráč, ale nedokáže odpálit točený nadhoz, a tak svému týmu doporučí Boa nekupovat... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (373)

BMW12 

všechny recenze uživatele

První polovinu filmu jsem se hrozně nudil, druhá polovina už byla lepší a už mě to i celkem zajímalo jak to dopadne. Každopádně filmů s tématikou baseballu bylo natočeno už hodně a tenhle se moc nepovedl. Clint Eastwood se na to měl vykašlat a skončit s Gran Torinem, protože tady se mi jeho výkon vůbec nelíbil, působil už fakt hodně staře a bylo vidět, že už nemůže tolik hrát, navíc opět hrál roli drsného dědka, což se mi už nelíbilo. Potěšila mě ale Amy Adams, která byla velice dobrá a krásná. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpředvídatelnějších filmů, co jsem kdy viděl. Šťastných náhod, setkání a odhalení je strašně moc a vždycky dopadnou líp než nejlíp (epizoda s nadhazovačem je skoro až komická). Clint se po čtyřech letech vrátil i se svou betonovou držkou a je asi největším kladem, jelikož ty jeho nerudný dědky žeru, jinak je to prostě nuda. Sice hezky natočená a baseball mam rád, ale... nuda. Má recenze zde. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Je toho víc, co bych chtěl k tomuto filmu říct, ale nevím, kde začít. Tak to vezmu hezky popořadě. Jsem moc rád, že se Clint Eastwood rozhodl ještě jednou vrátit před kameru, protože ať už byl snímek Gran Torino jakkoli famózní a dechberoucí, je dobře, že tato legenda stříbrného plátna odejde do filmového důchodu jinak, než v přesně padnoucím obleku a v pohodlné rakvi. Zpátky ve hře, je film, který i přes svá vážnější témata pohladí po duši a je to tak trochu návrat ke klasickým Eastwoodovkám ze 70. a 80. let. Robert Lorenz určitě pobral spoustu talentu, ale je vidět, že ho v některých scénách vedla ruka Clinta Eastwooda, protože jeho styl režírování se nezapře. Navíc, Clint se na filmu podílel i jako producent a už v úvodních titulcích mě uklidnila informace, že snímek je z dílny studia Malpaso. Prostě Eastwoodova tradiční sestava (střihač Joel Cox, kameraman Tom Stern atd.), jen bez hlavní hvězdy v režisérském křesle. K filmu. Pohoda, klídek, spousta skvělých hlášek, které trousí veterán Gus (Eastwood), jenž není schopen zacházet s moderní technikou a věří svému starému, proklatému nosu. Je to poloslepý vyhledávač talentů, který dá na svou intuici a ještě jednou chce zažít pocit morálního (?) vítězství a do toho všeho se možná usmíří se svou dcerou Mickey. Tu hraje Amy Adams a je jedním slovem prvotřídní. Plus sympaťák Timberlake, charakter Goodman a také Robert Patrick. Ve filmu se opět mihne i Eastwood Jr. - Scott. Ten by jednou mohl vykročit v otcových šlépějích, protože talent určitě má. Není to dokonalý film, má i svá hlušší místa a pár klišé, ale vnímavý divák si přijde na své. Eastwood zde ukáže v plné nahotě své zdravotní indispozice, jimiž ve filmu trpí a proto snímek vypadá tak reálně. Je skvělé ho ještě jednou vidět klít a dokonce v baru vystartuje na o čtyřicet let mladšího týpka. Prostě je to pořád ten málomluvný, ale i vtipný mrzout, jakého tak dobře známe. Stejně jako například v MDB či GT, si jeho postava nese v duši tíživé trauma z minulosti, se kterým se stále nemůže vyrovnat. Je to spíš na tři a půl hvězdy, ale za Clinta a jeho odvahu ještě jednou se postavit před kameru, zaokrouhluji s klidným srdcem nahoru a zvedám palec. Děkuji, pane Eastwoode. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Baseball jako prostředek pro eskalaci nevyjasněných a nedořešených vztahů mezi otcem a dcerou, to je to, oč v tomto filmu běží především. A není to špatný nápad, ba právě naopak, baseball je pro mě osobně asi nejoblíbenějším sportem, takže z mého pohledu se jednalo o příjemný bonus, ale spíše než o baseballu je tento film o přestárlém chlapíkovi, který ví, že na svou práci už zřejmě dlouho stačit nebude a jeho dcera se s ním snaží strávit trochu více času a svému otci se přiblížit. Clint Eastwood se vrátil ještě jednou před filmovou kameru a i když jeho role je podobná té v Gran Torinu, pořád je to něco výjimečného vidět tohoto velikána hrát v nějaké nové roli. Ostatní osazenstvo ho příjemně doplňuje a celkově tento film vyznívá tak nějak příjemně pozitivně až do konce, který je úžasně optimistický a nadějný a potěšilo mě, že postava Matthewa Lillarda dostala obrazně řečeno přes ústa. Ve výsledku film vnímám jako povedené dílko, které ale není tím nejlepším filmem o baseballu, ale mezi ty lepší a nadprůměrné filmy o tomto úžasném sportu bezesporu patří, a i proto ode mne získává čtyři hěvzdy. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Skrz naskrz schematická jednohubka, která je napsaná a natočená přesně podle žánrové šablony. Postavy procházejí předvídatelnými proměnami, scénář se dere do jediného možného finále, režijní vklad téměř žádný. Jediné, co stojí za to, jsou herecké výkony - hlavně Clint Eastwood, jehož další cynický dědula s chraplákem si s přehledem krade celý film pro sebe. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu se objevuje i Scott Eastwood, syn Clinta Eastwooda, který se svým otcem spolupracoval již po čtvrté. (MeanWhile)
  • Název starého baseballového týmu postavy Clinta Eastwooda je Atlanta Braves. (MeanWhile)
  • Gus Lobel (Clint Eastwood) jezdí v tomto filmu Fordem Mustangem GT 1965. (reich)

Související novinky

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

Zrodila se hvězda: Eastwood, Beyoncé... Cruise?

11.03.2012

Podivuhodnější kombinaci jmen aby člověk pohledal. Tenhle projekt je ale podivný už od samotného začátku. Clint Eastwood i přes nepříliš dobře přijaté poslední filmy nepolevuje v tvůrčím tempu. Právě… (více)

Reklama

Reklama